Huszonhat forrónadrágos szépségversenyző a siófoki éjszakában

mm
2008.08.07. 11:45
A Miss Balaton huszonhat döntőse a pénteki megmérettetés előtt még elment bulizni egyet a siófoki Palace klubba, ezzel alaposan feldobva az all you can drink akció ellenére is elég tompa közönséget. A lányok hamar állandó részévé váltak a klub külső részén kallódó férfitekinteteknek. Aztán mielőtt az all you can drink akció hatására a férfiak túl sok bátorságot merítettek volna egy laza ismerkedéshez, bevitték a lányokat a klub VIP-szekciójába, ahol megkezdődött a konstans nyálcsorgatás. Ez olyan élmény volt nekünk, mintha tizenévesen egy csillebérci elsősegélynyújtó tréningről véletlenül rave partiba kerültünk volna.

"Csak még csorgatom egy kicsit a nyálam" - ez az a mondat, amit a legtöbbször hall az ember a duruzsoló környezetéből, ha úgy dönt, hogy egy lagymatag kedd estét huszonhat fehér ruhába öltözött szépségversenyzővel tölt el a siófoki Palace klubban. A Miss Balaton döntőseit a felkészítő tábor okozta fáradalmakat fokozva a szervezők elvitték bulizni egyet, ahol kicsit erőltetetten indult be a tánc, de aztán a lányok szerencsére magukra találtak az állandó férfigyűrűben, és elkezdtek önfeledten táncolni.

A tábornak olyan feszes a programja, hogy beépített fotós-informátorunktól megtudjuk, hiába van Siófokon az egész, a lányoknak napozni sincs idejük, ezért páran éjfélkor mennek a hoteljük szoláriumába barnulni egy kicsit.

Feldobják a nyaralókat

Meg kéne tanulnunk öltözködni

Gyb kollégánk még bejutott a Just Cavalli fogadására a rövidnadrágjában, de úgy látszik hiába üzemeltetünk trend rovatot nem sikerül minden dress code-ot elsajátítanunk. Legalábbis a siófoki Hotel Azúr magasabbra rakta az elegancialécet, mint Cavalli. Nekem nem sikerült bekommandóznom magam a versenyzőknek szállást adó hotel éttermébe, hiába próbálkoztam. A szervezők egyébként nagyon kedvesen felajánlották, hogy szereznek nekem egy az alkalomhoz illő nadrágot, de ezt a lehetőséget elvetettem, mert közben a versenyzők elhagyták az éttermet.

Szerencsétlenségemre pont akkor érkezem a siófoki Hotel Azúrba, amikor az indulók megkapják az esti buli előtti másfél órás szabadidejüket, így nem is zavarom őket, hanem inkább a lobby-ban téblábolókat zargatom azzal, hogy mennyire dobja fel a nyaralásukat, hogy a Balatonon átbucskázó napon kívül huszonhat forrónadrágos lányt is lehet nézni.

"Van egy hasonló korú lányom, és őt lényegesen jobban izgatja, mert azt mondja, hogy majd jelentkezik. Tavaly is voltunk itt, és ugyanezt láttuk. Egy kis hangulatot visz a nyaralásba" - meséli az Audikkal és BMW-kkel tömött parkolóban egy gyakorló apuka.

Nézzen készülődést!

A németekkel és belgákkal is tarkított hotel közönségének egyöntetű véleménye volt, hogy a sok szép lány inkább feldobja a nyaralást, mint zavaróvá tenné azzal, hogy állandóan fotózzák és videózzák őket.

Koccintanak a rúszfoltos itallap fölött

A lányok közben kezdenek leszivárogni a lobbyba, ahol pezsgővel várják őket. Állítólag annyira fáradtak, hogy alig lehetett őket rávenni egy kis kimozdulásra. Miközben a tequilánál rúzsfoltos itallapot tanulmányozom, a lányok folyamatos vakuvillanások közepette koccintanak a partiindító pezsgőkkel.

Eltelik néhány perc, mire mindenki megérkezik, sokan valószínűleg a legkisebb fehér ruháikat választották a jeles eseményre, legalábbis nem ritka a forrónadrág és a szupermini szoknya sem. A pezsgő közben hatni kezd, a nagy műgonddal felvett ülési pozitúrák lazulni kezdenek, halk beszélgetéssé válik a kicsit feszélyezett koccintás.

És persze most is kiderül, hogy a média tematizálja a közbeszédet, az egyik visszatérő téma az Aktív riportja, ami történetesen a lányok felkészüléséről szólt.

Legeltetik a szemüket

Megérkezünk a siófoki szórakoztatás alfa és omegájához. A Palace előtt minden szem, de főleg zsebből előkapott kompakt gép a lányokra szegeződik. Közben valami valószínűtlenségi gócpontban állhattunk, mert összefutok egy gimnáziumi évfolyamtársammal, akivel egyébként soha, sehol. Őt is megbombázom a szépségversenyzők kedd estére gyakorolt hatását firtató kérdésemmel.

"Tavaly is itt voltam a versenyen. Ahhoz képest teljesen mások az idei lányok. Akkor volt fekete, egyenes, ilyen görögös, most több a szőke, meg a göndör. Teljesen más az összetétel. Szépek, aranyosak, de most nem ide megyünk bulizni, úgyhogy nem táncoltatom meg őket. Szeretném, de most nem fogom" - meséli a fiú az alma materből, aki a napjait egykor néhány teremmel mellettem töltötte.

Nézze meg, hogyan buliznak!

A versenyzőket közben figyelmeztetik, hogy keddenként a Palace-ban all you can drink akció van, úgyhogy láthatnak majd néhány csúnya dolgot, de ne izguljanak, elkerítettek számukra egy VIP részt, ahol majd maguk lehetnek. Az all you can drink akció egyébként tényleg működött, azok a német srácok, akikkel együtt léptünk be a kilencvenes évek legendájába alig másfél óra elteltével gyakorlatilag járni alig tudtak.

A külső tánctéren néhány évvel ezelőtti RnB átdolgozásokkal szórakoztatják a gyér közönséget. Közben megszólal a fejemben az Outsider, és ez az érzés csak fokozódik a későbbiekben.

A versenyzők kicsit feszengnek, aztán egy tévéstáb kérésére táncolni kezdenek. Az erőltetett tánc aztán szép lassan oldódik, mint a lányok merev beülése a pezsgőzéskor. A táncteret csodálkozó férfiak állják körül. Egyelőre nem elég bátrak ahhoz, hogy beszálljanak a szórakozásba.

Egy cseh srác a lányokkal a háttérben készíttet magáról néhány képet a barátaival, mintha az Eiffel-torony vagy a Golden Gate híd előtt állna. Azt mondja, különben sosem hinnék el a sztoriját a barátai otthon, és legalább olyan látványosnak találja kedd este a siófoki partszakaszt, mint ez előbb említett nevezetességeket. "Sosem láttam még ennyi gyönyörű lányt egy helyen, ezért kell lefotóztatnom magam. Eddig is jó volt Magyarországon, de ez az este a legjobb az összes közül. Nem akartunk ma elmenni sehova, otthon akartunk maradni a szálláson, de most annyira boldog vagyok, hogy mégis eljöttünk" - meséli.

Közben fogynak a koktélok, egyre több nyakig kigyúrt ember érkezik a klubba, a lányok körül is egyre többen próbálkoznak a beszélgetéssel, de lényegében az ASL jellegű kérdéseké a főszerep.

A lányok egymás között állítólag Papp Lilit tartják a favoritnak, aki legszívesebben magánóvodát nyitna, ha tehetné. "Tényleg? Hát én ennek nagyon örülök. Én még nem hallottam erről, de örülök, hogy te ezt hallottad. Remélem ez nem azt jelenti, hogy, akit favorizálnak, az nem szokott eredményt elérni. Remélem ez nem így lesz" - meséli a hamarosan diplomázó leendő óvodapedagógus.

Bumm a fejbe

A szabadtéri buli nem hoz több izgalmat, ezért a nem is olyan kis társaság bevonul a Palace kőépületének VIP részébe. A kinti langyos slágereket bent felváltja az iszonyú erős szeletelős zene, és az eddig eltűntnek hitt emberek is meg-megcsillannak egy pillanatra a füstgépből fújt szárazjégfelhőben.

Az élmény körülbelül annyira sokkoló, mint tizennégy évesen egy csillebérci elsősegélynyújtó tréningen véletlenül elkeveredni egy rave partiba és először látni munka közben drag queent.

A huszonhat szépségversenyző még táncol egy órácskát a VIP páholyban, a környéken ismét felgyülemlő férfiak nagy örömére, majd miközben a lenti tánctéren újabb adag embert nyel magába a füstgép és a stroboszkóp, elindulnak vissza a szállásra, hogy a pénteki nyilvános döntőig ne fáradjanak el azért a végkimerülésig.