horoszkóp

Visszavonul a magyar világszépe

2004.07.15. 16:34
Magyar győztese lett az Athénban megrendezett Miss Tourism Planet nemzetközi szépségversenynek. A díjat elnyerő Horváth Éva 1998-ban Magyarország Szépe lett, és nem indul többet szépségkirálynő-választáson. Jelenleg második diplomájára készül, és közben szorgosan edz, hogy kockahasa legyen.
Horváth Éva arca nem ismeretlen Magyarországon, hiszen 1998-ban ő lett a magyar Szépségkirálynő, később pedig a Seychelles-szigeteken megrendezett Miss World választás közvetítésén láthatták. Különböző televíziós játékokból is emlékezhetnek rá, például a legendás Szerencsekerékből, a lottósorsolásokról illetve a Kenó-számhúzásokról.

Csúcson abbahagyni

Amikor telefonon elértük, Horváth Éva boldogan újságolta a győzelmet, és hogy éppen a honlapkészítőjénél járt, hogy felrakják a friss híreket. "Azért vagyok ennyire elégedett, mert megadatott a lehetőség számomra, hogy a csúcson hagyjam abba a szépségversenyezést" - meséli Horváth Éva. "Azóta már kaptam meghívást újabb versenyekre, Peruba meg Albániába, de nem fogok elmenni. Pedig nagyon élvezem azt a légkört, ami az ilyen megmérettetéseken fogad. Végig bulizzuk a felkészítő táborokat. Rengeteg új barátnőre lehet szert tenni, illetve sok új kultúrával megismerkedni."

Miss Tourism Disco Queen

Tekintse meg képeinket!
"Görögországban két hétig voltam, harmincnyolc másik lánnyal. 42 fok volt, és Athénban az olimpiai felkészülés miatt folyton óriási dugókba kerültünk. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem lesznek készen olimpia kezdetéig" - jósolja Horváth Éva - "hiszen nekem úgy tűnik, még semmi sincs készen. Meg azt is hallottam, hogy az egyik cég lelépett azzal a pénzzel, amit autópálya építésre pályázott meg, így most ott állnak tehetetlenül, autópálya nélkül."

"A verseny alatt az ottani médiában rengeteget szerepeltem, valamiért nagyon kedveltek engem. Egyszer például egy egész oldalon az én képem virított, amikor megválasztották a verseny részeredményeként a Miss Disco Queent." A 3000 eurós fődíj mellett valószínűleg vele fogják fotózni az új Triumph-katalógust is.

Partizós bácsika

Horváth Éva a Miss Tourism Planet lincenszének tulajdonosával is találkozott Athénban. "Ő egy 104 éves kínai bácsi, aki a felkészüléskor sokszor jött velünk bulizni éjszaka, és megdöbbentően jó kondícióról tett tanúbizonyságot" - meséli. "A memóriája is fantasztikus, hiszen miután az első napon látott engem a magyar színeket viselni, és másnap reggel rám köszönt, hogy "Hello Miss Hungary!". A lányok aznap érkeztek meg komppal a görög fővárosba, amikor a foci Eb nyertesei hazaértek Portugáliából. Először nem tudták, hova kerültek: "általam még soha nem látott üdvrivalgásba csöppentem. Több millió ember dudált, fütyült, üvöltött, de azért mindezt kulturáltan tették" - vázolja első találkozását a mediterrán temperamentummal.

Bejött neki

Horváth Éva külsejével nem volt mindig elégedett: "Emlékszem, az első szépségversenyre a szüleim neveztek be, konkrétan azzal a céllal, hogy megnöveljék az önbizalmamat. Előtte ugyanis súlyos önbizalomhiányban szenvedtem, és nálam ez hatott. Nekem szerencsém volt ezzel az egésszel, és ha tehetném újrakezdeném."

A szépségversenyekkel kapcsolatban vannak negatív élményeim," - folytatja - "de úgy vélem, ez is tapasztalatfüggő. Minél idősebb az ember, annál ügyesebben csinálja, és nem feltétlenül a szépség számít, hanem inkább az, hogy tudjon az illető viselkedni. Vannak nagyon szép és csinos 17 éves lányok, de ők általában csak egy helyben állnak és rihegnek-röhögnek idétlenül. Én a szépségkirálynőségem egy éve alatt annyi tapasztalatot gyűjtöttem, mint az előtte lévő 19 évben összesen."

A jövő

Noha a versenyekről visszavonult, a szépségét továbbra is kamatoztatja: "Most éppen a Spar új termékeinek, a Beauty Kiss termékcsaládnak az arca vagyok. Itthon általában felismernek, most pedig, hogy megnyertem ezt a díjat, biztos még inkább így lesz." Gyermekvállalásról már erősen gondolkozik, mivel egyre több vele egykorú ismerőse szült már, de mint mondja, ezt össze kell egyeztetnie időben a doktori diploma megszerzésével. Szabadidejében fitnesz-szenvedélyének hódol.

A 26 éves hölgy közgazdász-marketing szakos főiskolájával nem elégszik meg, mert elmondása szerint folyamatos benne a tanulási vágy, és ha nincs iskola huzamosabb ideig, akkor "szétfeszíti a tudásvágy". Nemsokára megszerzi egyetemi diplomáját a Közgazdaságtudományi Egyetemen, utána pedig szeretne doktori diplomát szerezni.