Bocsánatkérést követel Michael Jacksontól a szerb média, mivel az énekes egy szerb katonai kitüntetést viselt pedofíliaügyének pénteki meghallgatásán, írja az Ananova. A Blic című szerb napilapnak nyilatkozó szakértő, Miladin Markovic szerint Jackson ráadásul megfordítva viselte a Fehér Sas-rend kitüntetését, melyet 1882-ban hozott létre I. Milán szerb király.
A Fehér Sas-rend
A szerb nemzeti numizmatikus szövetség elnöke szerint különösen sértő, hogy Jackson éppen pedofilbotrányának bírósági meghallgatásán jelent meg a kitüntetést viselve, melyet a harctéren különleges bátorságot tanúsító katonáknak adományoztak.

1883-tól 1898-ig ez volt a legmagasabb rendű szerb kitüntetés. A külföldi állampolgároknak is adományozható rendet 1903-ban I. Péter király ismét életre hívta, és az első világháborúban jeleskedő katonáknak osztogatta.

Botrányosnak tartják

"Sejtésem szerint Michael Jackson egy Las Vegas-i ócskásnál vette, és biztos vagyok benne, hogy fogalma sincs a medál jelentéséről. Ráadásul befordítva viselte azon a fotón, amit láttam" - nyilatkozta a felháborodott Markovic. A Los Angeles Timesnek nyilatkozó amerikai éremgyűjtő szerint a kitüntetés értéke mintegy 650 dollár.

Szállítmányozás

Az angol jelvény
Jackson másik jelvénye, melyet a tárgyaláson viselt, korántsem ilyen értékes. A brit hadsereg már megszűnt szállítmányozási hadosztálya, a Royal Corps of Transport kitűzőjét öt és ötven dollár közötti összegért lehet internetes árverésen vagy katonai ruházati boltokban megvásárolni, írja az angol Daily Mail napilap.

Az ügyészség azzal vádolja a 45 éves énekest, hogy hét alkalommal zaklatott szexuálisan egy akkor 13 éves fiút. Ebből, a vád szerint, két esetben alkohollal itatta le a gyereket. A popsztár akár több évtizedes börtönbüntetést is kaphat. Jackson tíz éve egy hasonló esetet már megúszott több millió dollár kártérítés kifizetésével.