horoszkóp

Sting lánya tud zenélni, Lennon fiainak nem kéne

mm
2008.07.02. 12:41
Kapcsolódó cikkek (1)
Meglepően sok zenész gyerekéből lesz a szülei nyomdokán haladva szintén zenész. John Lennon fiai sajna még akkor is nagyon gyengék, ha a papájuk akármilyen jó volt, de Sting és Bobby McFerrin továbbörökítették a tehetségüket. Külön öröm, hogy megtudtuk, Pete Doherty is nagy rajongója a Sting lányának. Aztán érdemes még felírni a fától nem túl messze eső Nancy Sinatrát és persze Enrique Iglesiasról se feledkezzünk meg, hamár. Magyar vonalon meg egyből egy egész zenekart kapunk, a Neo Tonest.

Miután megtudtuk, hogy Pete Doherty Sting lányának a zenéjével próbálja magához visszaédesgetni Kate Mosst, és úgy találtuk, a kislány korrektül hozza apja hangszínét és stílusát, megnéztük, miket művelnek hasonló családi hátterű kortársai.

Zenészcsaládba született gyereknél teljesen logikus lépés, ha a felmenőihez hasonlóan a zenélésre adja a fejét. Szerencsésebb esetben még akár tehetségesen is csinálja. Persze legalább ilyen normális, ha egy gyerek direkt el akarja kerülni a szülei pályáját, de az nem annyira érdekes. A zenélő zenészgyerekek közül vannak, akik szüleik nevével akarják magukat eladni, de olyanok is vannak, akik igyekeznek a saját erejükből népszerűvé válni.

Sting – Fiction Plane – I Blame Coco

Sting lányát Coco Sumnert, az I Blame Coco formáció vezetőjét Pete Doherty annyira kedveli, hogy Sumner egyik számával akarja magához visszasírni excsaját, Kate Mosst. Sting egyik fiának, Joe Sumnernek a zenekara a Fiction Plane szintén igen kellemes zenét játszik. Mindkét előadónál félelmetes, hogy mennyire olyan az énekstílusuk - és Joe-nak a hangja is -, mint Stingnek, látszik, hogy a papa zenéjén nőttek fel.

Bobby McFerrin – Tyler McFerrin

Tyler McFerrin nagyjából ugyanazt csinálja, mint az apja csak annyival modernebb a zenéje, mint amennyit Bobby McFerrin óta változott a szájjal zenélés. Bobby McFerrin mindenféle hangokat utánoz a szájával és így ad elő egy személyben komplett zenekarokat. Tyler McFerrin meg beatboxol, vagyis a szájával dobol, ráadásul nagyon jól. Talán ez sem véletlen.

Cher - Deadsy

Cher fia Elijah Blue Allman egészen más zenét játszik, mint a kedves mama. A Wikipedia szerint new wave/glam rock stílusban zenélnek. Allman - akinek az apja a szintén zenész Greg Allman, de ő countryt játszik -, azt mondja, David Bowie-t és a Black Sabbathot egyaránt szereti. Nos ez a furcsa házasság érződik a zenéjén is. Cher lánya, Chastity Bono is zenészként tevékenykedett egy ideig, de aztán észbekapott és karriert váltott, így most kihagyjuk.

Frank Sinatra – Nancy Sinatra

Frank Sinatra lánya, Nancy sosem futott be igazán, nem lett hatalmas sztár, de ettől még kötődik a nevéhez két óriási sláger. Az egyik a These Boots Are Made For Walkin' című kedélyes country-örökzöld, amit Jessica Simpson is feldolgozott a Hazárd megye Lordjai remake-jéhez, a másik pedig a Bang Bang című szám, ami a Kill Billből lehet ismerős, és eredetileg egyébként Sonny Bono és Cher közös szerzeménye.

Bob Dylan – The Wallflowers

Bob Dylan egyik fia, Jesse Dylan filmrendező lett, és neki köszönhetjük az Amerikai Pite 3-at, amit nem okvetlenül köszönni szeretnénk. Jakob nevű fia azonban zenélni kezdett és a The Wallflowers nevű formációval próbálja popzenével elárasztani a világot. Nem igazán futottak be még ezzel a kellemes zenével sem.

Liza Minelli – Judy Garland

Ha másért nem is, az Ózban előadott Somewhere over the rainbow miatt mindenki ismeri Judy Garland hangját, aki lányához, Liza Minellihez hasonlóan musicalekben énekelt, és volt pár saját száma. Judy Garland annyira híres lett a sok klasszikussá vált szerepe miatt, hogy egyáltalán nem fontos megemlíteni egy róla szóló beszélgetésben, hogy „Tudod, ő a Liza Minelli anyja”. Hacsak nem akarunk felvágni ismeretanyagunk ezen elemével.

Neoton Família – Neo Tones

Próbáljuk szépíteni a helyzetet, de jobb lett volna, ha ez az ötlet megmarad a társasági poénkodás szintjén. Azzal nincs baj, hogy a Neoton Família tagjainak gyerekei zenekart alakítanak, - sőt a maga perverz módján a hagyományok apáról fiúra szállásának is jó példája -, de, hogy nyíltan hirdetik származásukat, az azért már több mint túlzás. Nem is mondanánk többet a zenéről.

Julio Iglesias – Enrique Iglesias

Erről sem szeretnénk sokat írni. A papát sem bírjuk, a fiát meg még annyira se (úgyhogy az ifjú Iglesias tulajdonképp mégiscsak méltó továbbvivője az apai örökségnek), de egy ilyen összeállításba muszáj őket belevenni, annyira triviális a dolog.

Bob Marley – Damian Marley – Ziggy Marley

Bob Marley gyerekei előszeretettel maradtak a reggae-nél, közülük Damian Marley és Ziggy Marley lettek a legismertebb előadók. Damian Marley mind közül a legizgalmasabb, így tőle raktunk be egy számot. A Marley gyerekekre egyébként jellemző, hogy rendszeresen előadják apjuk egy-egy szerzeményét.

John Lennon – Sean Lennon – Julian Lennon

A legnagyobb csalódást a Lennon-palánták okozták. Julian Lennon zenéjétől megkímélnénk kedves olvasóinkat, persze, ha akarják, akkor itt meghallgathatják néhány számát, de, hogy legyen videó ezen a részen is, egy Sean Lennon számot be kell raknunk. Sean Lennon abból a szempontból korrekt, hogy bevallotta, ahol tudja, használja a jól csengő vezetéknevét az előrejutáshoz.

Ön is figyeli a családfákat?

Ha listánk nagyon foghíjas, vagy ha tud olyan híres zenészeket, akiknek valamennyire híres zenész gyerekük van, ne legyen rest, küldjön e-mailt ide!