horoszkóp

Nem is létezik a Monroe-szopósvideó?

2008.04.16. 20:34
A Defamer nyomozása alapján úgy tűnik, hamis az a hír, miszerint ismeretlen gyűjtő másfél millió dollárt fizetett egy soha nyilvánosságra nem kerülő Marilyn Monroe-szopósvideóért. Nem az ár nem stimmel, a film nem létezik. Vagy csak szakértők civakodnak?

Magát megnevezni nem kívánó ismeretlen gyűjtő vette meg másfél millió dollárért azt a filmszalagot, amelyen Marilyn Monroe egy ismeretlen férfit részesít orális gyönyörben – írta hétfőn a New York Post egy Keya Morgan nevű gyűjtőtől kapott információ alapján. A Defamer blog azonban úgy tudja, Morgan nem a legszavahihetőbb informátor, és három Monroe-szakértő szakvéleményét kikérve arra jutottak, a sztori minimum gyanús.

A Marilyn Monroe orális tehetségét bemutató, 16 milliméteres filmre készült pornófilmecske Morgan szerint az ötvenes évek elején készült, mikor Monroe még csak feltörekvő csillagocska volt. Elmondása szerint a színésznő a felvételen egy férfi előtt térdel, akinek arca a felvételen nem látható, Monroe viszont – bár nem néz a kamerába -, pontosan beazonosítható. „A híres anyajegyéről azonnal felismerhető” – állítja az ügynök.

Ő tényleg Marilyn Monroe

Morgan verziója szerint a film egy, az FBI tulajdonában lévő film illegális másolata, amit egy kiugrott FBI-ügynök készített, mikor az eredetit a Szövetségi Nyomozóiroda annak idején lefoglalta. Ő az ügynök örököseit kereste meg és hozta össze egy tehetős New York-i üzletemberrel, aki 1,5 millió dollárt fizetett nekik a szalagért, de Monroe iránti tiszteletadásból soha nem fogja nyilvánosságra hozni.

Az ügyletben ügynökként közreműködő Morgan üzleti diszkrécióra hivatkozva nem árulja el az állítólagos eladó és vásárló nevét, és azt sem tudja semmivel alátámasztani, hogy az állítólag általa közvetített üzlet létrejött volna. A Defamer ezért 3 „Marilyn Monroe-szakértővel” utánajárt, mekkora a valószínűsége, hogy egyáltalán létezik Monroe-ról ilyen felvétel. A szakértői csapat tagjai Mark Bellinghaus, Monroe egyik legismertebb kutatója és relikviáinak gyűjtője, Ernest W. Cunningham, a The Ultimate Marilyn című monográfia szerzője, és Jennifer J. Dickinson újságíró az alábbiakat derítették ki.

Monroe-ról valóban létezik aktsorozat: 1949-ben Tom Kelley-nek vetkőzött - azokon a képeken vörös drapérián nyújtózik -, Ben Stern "fátylas" sorozatát pedig Lindsay Lohan játszotta újra nemrég. Ismert egy olyan film is, amelynek meztelen felsőtestű főszereplőjét nézték Monroe-nak: a The Apple, Knockers, and the Coke Bottle című kisfilmben szereplő színésznőről azonban kiderült, ő Arline Hunter Monroe-hasonmás. Amikor tehát bárki is Monroe-aktfotót vagy meztelen Monroe-t ábrázoló filmet lát, az csak a Tom Kelley- vagy Ben Stern-sorozatok képei, vagy a Something’s Got to Give című film meztelen fürdőzős jelenete lehet – minden más csak a hasonmás, Arline Hunter munkásságának eddig ismeretlen darabja lehet.

Kép egy 1946-os pornófilmből: ennél még Lohan is jobban hasonlít

A Defamer ellen-szakértői szerint Keya Morgan történetében ráadásul túl sok a fehér folt. 2007-ben a gyűjtő azt állította, a Monroe halálát övező összeesküvés-elméletekről készít dokumentumfilmet, Monroe exférjei - James Dougherty és Joe DiMaggio – pedig személyes jóbarátai voltak, akik haláluk előtt hozzájárulásukat adták a filmhez. A filmről azonban azóta se tudni semmit, Morgan pedig állította már azt is, hogy Mariah Careyvel és Renée Zellwegerrel jár.

A szakértők szerint a férfi sztorija ráadásul több sebből vérzik: ha a film valóban a pályája elején álló Monroe-t ábrázolná, miért érdekelte volna az FBI-t? Miért bizonyítja Morgan szerint egy anyajegy, hogy a filmen szereplő nő valóban Monroe volna? Ha igaz az, hogy a film egy FBI birtokában lévő film illegális másolata, miért engedné az ügynökség, hogy a másolat ekkora médianyilvánosságot kapjon és egy magánszemély tulajdonába kerüljön? Miért nem semmisíttették meg? Morgan azt is állítja, hogy a film létezéséről magától Joe DiMaggiotól szerzett tudomást, aki annak idején már megpróbálta megvásárolni a filmet az eredeti tulajdonostól 25 ezer dollárért, de ajánlatát visszautasították. Ha Morgan akkora rajongója volna az elhunyt színésznőnek és személyes jóbarátja – az azóta szintén elhunyt - DiMaggionak, miért verte volna nagydobra ezt az ügyletet?

Morgan válaszai egyelőre nem ismertek, de a Defamer szakértői szerint az egész történethez az a múlt havi botrány adhatta neki az ötletet, amikor egy 73 éves Las Vegas-i férfi azt állította, eddig ismeretlen Marilyn Monroe-aktfotóval rendelkezik. Az idős úr által Monroe-nak nézett hölgy fotójáról azonban a szenzációt bejelentő sajtótájékoztatón kiderült, valójában Madonna Sex című 1992-es fekete-fehér albumának egyik képe.