Atkins-diétára fogták a Forma-1-es sztárpilótát

2004.12.16. 17:19
Új csapatánál, a McLarennél fogyókúráznia kell Juan Pablo Montoyának. A 29 éves autóversenyző eddig semmit nem sportolt, sokszor a kötelező edzéseket is ellógta, ám november óta Atkins-diétán van. Ráadásul naponta két órát tornázik és gyúr is, hogy tökéletes formába kerüljön a jövő márciusi idénynyitó futamra.

A Forma-1-es autóversenyzők szinte kivétel nélkül fitt sportemberek: a háromszázzal száguldó autókat nem könnyű a pályán tartani, a kanyarokban a vadászrepülőkben érezhető erőhatás kínozza a testüket. Nem is véletlen, hogy David Coulthard szabadidejében rengeteget fut és biciklizik, Jarno Trulli már maratoni futóversenyen is indult, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher pedig hetente többször focizik, teniszezik, falat mászik vagy kickbokszol. Nem feledve a konditermi gyúrást, ami egytől egyig kötelező minden versenyzőnek.

Egyik társa Fatmannek hívja

A kolumbiai Juan Pablo Montoya viszont még ezt is gyakran ellógja, ő az egyetlen a huszonegynéhány sofőr közül, aki a vezetésen kívül - semmit nem sportol. Felesége, Connie szerint kedveli a focit, de csak videójátékokban, szabadidejében inkább főzni szeret: istenien készíti az olasz, a mexikói és a kolumbiai konyha specialitásait, kedvencei a rizottók. Nem is csoda, hogy a többiekkel ellentétben rajta igen csak feszül a kezeslábas, barátja, a ferraris Rubens Barrichello egyszerűen csak "Fatmannek" (kövérember) hívja.

A 29 éves versenyző viszont idén csapatot váltott, a Williamstől a McLarenhez költözött, amelynél még a szakácsnak sincs súlyproblémája, így őt is fogyókúrára fogták.

"Diétáznom kell"

"Egész életemben cikiztek a súlyom miatt, de a kondíciómmal sosem volt problémám. Még a versenyeken sem fáradok el, ezért eddig nem törődtem a kritizálókkal. Ezúttal viszont nem tehetek mást, diétáznom kell" - nyilatkozta a spanyol Marca című napilapnak a négyszeres futamgyőztes.

A McLaren trénere szerint Montoyának hét kilót kell leadnia a következő szezon márciusi rajtjáig, ezért az alacsony szénhidrátbevitelt előíró Atkins-diéta mellett naponta két órát aerobikozik, illetve súlyzózik az idei szezonzáró brazil futam óta.

Öt kilót már leadott

A súlyvesztéssel a tervek szerint halad, november eleje, azaz másfél hónap alatt már öt kilót leadott, így már csak két kilótól kell megszabadulnia.

Ez lesz viszont a legnehezebb, mert a múlt héten véget ért a McLaren csapat európai tesztprogramja, így Montoya is hazament a karácsonyi szünetre Kolumbiába, ahol edzői felügyelet nélkül kell odafigyelnie étrendjére és a mozgásra. Dolgát kissé könnyíti, hogy felesége az első gyereküket várja, így ő a szokásosnál többet ehet.