horoszkóp

Másfélmillió dollárért kelt el Marilyn Monroe szexvideója

2008.04.14. 17:16
Egy amerikai üzletember állítólag másfélmillió dollárt fizetett, hogy megszerezze azt a Marilyn Monroe-ról készült szexvideót, amin a híresség orálisan elégít ki egy férfit. A videó létezése biztos, az FBI-nál is van belőle egy példány. A nyomozók a videó első felbukkanásakor azt vizsgálták, hogy a felvételen látható férfi talán az egyik Kennedy. A mostani tranzakciót egy ereklyegyűjtő szervezte, miután megtudta, hogy a videót egy informátor juttatta az FBI-hoz,aki persze lemásolta magának a felvételt. Az üzletember, aki végül megvásárolta az anyagot, nem akarja nyilvánosságra hozni, mert nem akarja meggyalázni Monroe méltóságát.

Egy New York-i üzletember egy hivatalos autogramgyűjtő állítása szerint másfél millió dollárért (kb. 238 millió forint) vett meg nemrég egy felvételt, amin Marilyn Monroe elégít ki orálisan egy férfit – számolt be a történetről a New York Post.

Keya Morgan, az autogram- és ereklyegyűjtő azért biztos a történet hitelességében, mert egy krimibe illő nyomozás után ő maga szervezte meg a videó tranzakcióját. Morgan akkor tudta meg, hogy van egy ilyen videó, amikor anyagot gyűjtött egy Monroe-ról szóló dokumentumfilmhez.

Téglák és Kennedyk

A jelenetet még az ötvenes években vették fel, de csak a hatvanas évek közepén került elő. Amikor ez megtörtént, az FBI akkori vezetője, J. Edgar Hoover az embereivel két hétig vizsgálta, hátha a felvételen az egyik Kennedy-fivér szerepel-e.

Kép egy 1946-os szexfilmből, nem Monroe-val

A nyomozás nem hozott eredményt, mivel nem tudták azonosítani a videón szereplő férfit. A felvételen szereplő, végig mozdulatlanul ülő férfinak ugyanis az arca már nem esik a képkivágásba, az előtte térdeplő Monroe pedig egyszer sem néz a kamerába. Morgan ezekhez az információkhoz nyilvánosságra hozott FBI aktákból jutott.

Morgan elmondta, hogy a videó történetét egy egykori FBI ügynök mesélte el neki. A videóról először az FBI egyik informátora adott fülest a hatóságnak még a hatvanas években. A felvételt lefoglalták, de mire ez megtörtént, az informátor lemásolt magának egy példányt belőle.

Az ereklyegyűjtő elmondása szerint számos nyilvánosságra hozott FBI anyag van, amikből ugyan néhány információt kihagytak, de bizonyítják a videó létezését. Az egyik szövegből kiderül például, hogy az informátor 25000 dollárért akarta anno eladni a felvételt Joseph DiMaggio baseballsztárnak, Monroe akkori férjének, aki nem fogadta el az ajánlatot.

Letaglózta az igazság

Morgan nem adta fel a nyomozást, és az egykori FBI ügynöktől, akitől tudomást szerzett az informátoros legendáról sikerült megtudnia az időközben elhunyt beépített ember nevét. Az ereklyegyűjtőnek ezután már nem volt nehéz dolga megtalálni az informátor fiát.

A férfi Washingtonban él, és Morgan legnagyobb megdöbbenésére, találkozásukkor egy bank trezorjából (biztonsági rekesz) egy tekercs filmet vett elő. “Azonnal látod, hogy Marilyn Monroe – látod a híres anyajegyet. Mosolyog, elbűvölő, ragyog, de ő arról híres, hogy ragyog. Aztán kimegy a képből és vége a felvételnek” – mesélte Morgan a New York Postnak.

Megmenteni a becsületét

A múlt hónapban Morgan leszervezett egy találkát az informátor fia és egy tehetős New York-i üzletember között, akit érdekelt a videó.

Az üzletember nem akarja beszennyezni Marilyn Monroe emlékét, ezért nem hozza nyilvánosságra a felvételt. „Azt mondta, hogy be fogja zárni valahova. 'Nem fogok Paris Hiltont csinálni belőle. Nem fogom eladni, tiszteletlenség lenne'" - idézte Morgan az úriembernek tűnő Monroe-rajongót New York Postnak.