horoszkóp

Tüdőgyulladásban halt meg Guillaume Depardieu

2008.10.13. 21:36
Gérard Depardieu fia hétfőn, 37 éves korában hunyt el tüdőgyulladásban. Apjával két filmben is szerepelt, de a francia lapok szerint sose tudott kilépni apja árnyékából.

Tüdőgyulladásban halt meg Gérard Depardieu fia egy Párizs környéki kórházban hétfőn - közölte sajtósa a médiával. A közel húsz filmben szereplő, szintén színész Guillaume Depardieu 37 éves volt. A Le Monde szerint a szakma pont olyan tehetségesnek tekintette, mint amilyen meggyötörtnek. A francia lap szerint gyors lefolyású tüdőgyulladás okozta a halálát, az amúgy botrányairól híres színésznek. „Szerette a sebességet, az alkoholt, az erőszakot és a kábítószert. Ezek jutatták börtönbe" - írja a napilap.

Guillaume Depardieu

A színész sokáig élt apja árnyékában, kapcsolatuk ezért sem volt felhőtlen. Két közös filmjük is volt, az első a Minden áldott reggel - 1991 -, a második pedig a Szeresd Apádat -2002 -, aminek a forgatása után enyhültek a köztük lévő ellentétek. Egy 1995-ös motorbaleset következtében 17-szer kellett megműteni az ifjabb Depardieut, de ez sem volt eredményes, hiszen a színésznek nyolc évvel később mégis amputálni kellett a jobb lábát. Guillaume Depardieu 16 éves korától többször is került rácsok mögé, sőt, 2003-ban kilenc hónap felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kapott egy hasonló esetért, amit hazánkban követett el.

A színész ez év augusztusban járt Budapesten, ahol azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nem akarta rendezni a számláját egy éjszakai bárban, majd meztelenre vetkőzve két pincért pisztollyal riogatott. Depardieut ezért a VII. kerületi rendőrkapitányságra szállították, a hol csak azt hajtogatta, hogy kinek a fia. Az ittas állapotú férfi csak órákkal később nyugodott meg. Végül a francia konzul segített a segítségére, így hamar kikerült a kapitányságról. A hírt akkor a rendőrség sem cáfolta, mint mondták, augusztus 14-én valóban előállítottak egy francia állampolgárt, és ellene garázdaság miatt eljárást indítottak.