horoszkóp

Kutya örökölte a Moshammer-villát

2005.01.22. 16:44
A meggyilkolt német divattervező imádott kutyájára hagyta müncheni villáját. A yorkshire terrier élete végéig élhet a hatalmas házban, és gazdája egykori sofőrje személyében kiszolgáló személyzete is lesz.

A meggyilkolt német divattervező, Rudolf Moshammer imádott ölebére, a Daisy nevű yorkshire-terrierre hagyta hatalmas müncheni villáját. Az extravagáns ruháiról és öltözködéséről híres divattervező szinte kiegészítőként viselte állandóan a karján Daisyt. A kutya - gazdája végakaratának megfelelően - élete végéig jogosult használni a házat, ellátásáról pedig Moshammer egykori sofőrje gondoskodik majd - írta a Bild.

Világhírű ügyfelek

Moshammer 1967-ben nyitotta meg első, főleg szőrme, kasmír és selyem divatkiegészítőket áruló üzletét München legdrágább bevásárlóutcájában, a Maximilenstrassén. A később befutott tervező megrendelői a német sztárvilágból kerültek ki, de világhírű ügyfelei közt volt Arnold Schwarzenegger, az egykori filmszínészből lett kaliforniai kormányzó, a világhírű tenor, José Carreras, és a Las Vegasban állandó műsorral szereplő, fehér tigriseikről híres bűvészpáros, Siegfried and Roy is.

A kutya mellett hajléktalanok is örökölnek

A hírek szerint a tervező végakaratában kikötötte, hogy vagyonának nagy részét az a jótevője kapja, aki közel negyven éve segített neki megnyitni a maximilienstrassei butikot. Időközben az is kiderült, hogy az üzlet, a limuzinok és egyéb vagyontárgyak eladásából befolyt összegeket a hajléktalanokat segítő alapítványok kapják, akiket Moshammer életében is megkülönböztetett figyelemmel támogatott. 2002-ben például közel 62 ezer euróért árverezett el egy inget, amit állítólag még Napóleon viselt a waterloo-i csatában, és a bevételt egy müncheni hajléktalan-alapítvány kapta meg.

Temetési menet a bevásárlóutcában

A 64 éves divattervezőt január 14-én találták meg holtan otthonában. Gyilkosát, egy 25 éves iraki férfit a rendőrség már elfogta. Az extravagáns ruhái révén német hírességnek számító Moshammer szombati temetését a televízió is közvetíti majd, és várhatóan milliók lesznek kíváncsiak rá. A tervek szerint a pazar temetési menet végigvonul majd a belvároson, és útbaejti az üzletet is, mielőtt végül eléri az Ostfriedhof temetőt. A divattervezőt édesanyja, valamint előző kutyája - egy szintén yorkshire-terrier - mellé helyezik majd örök nyugalomra.