Kate Moss pasija kész van

2005.02.04. 09:30
A szupermodell új barátja egy zűrös életű rockzenész, akitől mindenki óva inti. Az aggodalomra különös okot adhat, hogy kislánya születését megelőzően Moss maga is drogproblémákkal küzdött, Pete Dohertyt pedig épp heroinfüggősége miatt rakták ki előző zenekarából, a Libertines-ből. Igaz, a zenész azt állítja, új ember lett, mióta szerelmes, és bejelentkezett egy rehabilitációs klinikára is, a rendőrség csütörtökön megis letartóztatta: összeverte ugyanis egy barátját, mert az nem adott neki pénzt egy löketre.

Kate Moss
Kate Moss
Kate Moss január közepén, a 31. születésnapja alkalmából rendezett partin ismerkedett meg legújabb szerelmével, Pete Dohertyvel, a Libertines nevű zenekar egykori énekesével. Ismerősei óva intik a zűrös életű rockertől, mert féltik a modellt: Moss ugyanis pár éve, kislánya születése előtt még maga is hasonló problémákkal küzdött, Dohertyt pedig épp súlyos drogfüggősége miatt rúgták ki tavaly addigi zenekarából. Az aggodalomra újabb okot adott, amikor január végén olyan fotók láttak napvilágot a zenészről, melyeken épp heroint szív.

Moss tudja, mit csinál?

Ex-anyósa azonban megvédte a modellt: Theresa Hack, Moss kétéves, Lila Grace nevű kislánya apjának édesanyja szerint a modell kézben tartja a kapcsolatot. "Kate pontosan tudja, mit csinál. Van egy édes kislánya, akit mindannyian imádunk, és akit nem fog kitenni egy ilyen helyzetnek. Kate okosabb, mint azt sokan gondolják" - véli az anyós. Ezt alátámaszthatja, hogy Mossnak első dolga volt rávenni Dohertyt egy rehabilitációs kúrára, amit a zenész örömmel vállalt, ugyanis őrülten szerelmes, sőt alig kétheti ismeretség után már akár gyerekeket is vállalna új párjától. "Gyönyörűszép ez az egész. Új ember vagyok, mióta Kate-tel találkoztam! Teljesen bele vagyok esve, lelki társak vagyunk!"- lelkendezett a rocker, és be is jelentkezett egy rehabilitációs klinikára. A jövőre nézve szintén nagy tervei vannak, például a közös gyerekvállalást sem érzi elhamarkodottnak: "Akár még ez is jöhet. Mindkettőnknek van saját gyereke előző kapcsolatokból, ez csak még szorosabbra fűzné a viszonyunkat."

Apró malőr

Pete Doherty
Pete Doherty
A szép terveket azonban egyelőre késleltetheti az, hogy Dohertyt csütörtökön hajnalban őrizetbe vette a rendőrség rablás és testi sértés vádjával: a zenész egy barátját verte össze egy londoni szállodában. Az áldozat, a 38 éves Max Carlish szerint "Minden rendben volt Pete-tel, amíg el nem kezdett pénzt követelni tőlem heroinra. Teljesen kész volt, nagyon kellett volna neki egy adag. Amikor nemet mondtam, megütött, és aztán nem tudta abbahagyni. Teljesen szétverte a képemet, aztán elvette az összes pénzem és a mobiltelefonomat."

Ez nem az első eset, hogy Dohertynek meggyűlik a baja a rendőrséggel. A jelenleg a Babyshambles nevű zenekar frontembere már töltött hat hónapot rács mögött 2003-ban, amiért kirabolta akkori zenekara, a Libertines egyik tagjának házát, 2004 szeptemberében pedig négyhavi felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy késes támadás miatt.