horoszkóp

Kate Moss titokban repül haza vallomást tenni drogügyeiről

2006.01.31. 17:30
A modellnek 48 órán belül kell hazatérnie Párizsból, hogy a brit rendőrség kihallgathassa tavalyi drogbotrányával kapcsolatban. A balhé óta most először tér majd vissza hazájába, szigorúan titokban tartott körülmények közt.

Kate Mossról egy tavaly szeptemberi Daily Mirrorban jelentek meg azok a fotók, amelyeken épp kokaint szív, és amelyek kis híján romba döntötték karrierjét. A rendőrségi eljárás most jutott odáig, hogy a brit rendőrök szeretnék Mosst is megkérdezni drogozási szokásairól az ügy kapcsán, és a Mirror információi szerint a modellnek 48 órán belül meg kell jelennie kihallgatáson.

A jelenleg Párizsban rejtőzködő 32 éves szupermodell különgéppel érkezik majd, de a hatóságok szigorúan titokban tartják, hol és mikor száll le. A repülőtéren nyomozók várják, akik egyenesen a kihallgatásra kísérik. Ügyvédje jelen lesz a kihallgatáson, és nem is helyezik előzetes letartóztatásba - írta a lap.

Őszinte, kőkemény

A kokainbotrány kipattanása óta eltelt 142 nap óta Moss nem járt hazájában. Barátai szerint "most végre eldöntötte, hogy szembenéz a felelősséggel. Rájött, hogy amíg őszinte, nincs mitől félnie, és neki is jobb, ha végre vallomást tesz". Ismerősei úgy vélik, ez egy szomorú fejezet lezárása lesz az egygyermekes családanya életében - itt nyilván a teljesen szétcsúszott Pete Dohertyvel való kapcsolatára és szakítására gondolnak -, és így végre nyugodtan foglalkozhat elvonókúrájával és karrierje újjáépítésével.

A Scotland Yard egyik forrása megerősítette a hírt, és elmondta: a modell hazatérését azért szervezik titokban, mert szeretnék megelőzni a médiahisztit. A rendőrök egyik belső informátora ugyanakkor elmondta: "Nagyon feldühített bennünket. Már nagyon rég rá kellett volna szánnia magát, hogy vallomást tegyen". Ehhez képest a hatóság igen előzékeny: a modell szabhatta meg, melyik rendőrségen és mikor akar végre megjelenni a kihallgatáson.

Rejtőzködő életmód

Moss az elmúlt pár hónap nagy részét Amerikában töltötte - barátai szerint azért, hogy ki tudjon szakadni az angol drogos körökből -, hároméves Lila Grace nevű kislánya is itt jár óvodába. Pár napja azonban Franciaországban tartózkodik: hétvégén Jean Yves Le Fur francia playboy társaságában látták a francia Alpok Chambery repülőterén, akivel Courchevalba utazott síelni. A modell vasárnap este repült vissza Párizsba, ahol jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik.