horoszkóp

Kate Moss keresettebb, mint valaha

2005.11.28. 16:08
Kate Mossnak úgy tűnik kifejezetten jól jött, hogy ország-világ előtt lebukott kokainfogyasztás közben. A kezdeti szerződésbontások után, az azóta függőségétől állítólag megszabadult modell sorozatban kapja a milliós megbízásokat, állítólag akár meg is duplázhatja eddigi vagyonát. A divatipar meg úgy csinál, mintha soha nem szólt volna egy rossz szót sem a modellre.

Mindenki mossa a kezét

A sikeres arizonai elvonókúra után Kate Moss lesz a Virgin mobiltelefon új arca, írja a The Sun. Ezzel a brit cég lesz az első, amely hivatalosan is foglalkoztatja a modellt azután, hogy nyilvánosságra került egy film, amin Kate baráti társaságban kokainozik. A Virgin bátorsága úgy tűnik, a divatcégeket is beindította. Az olasz Bulgari divatház 1,2 millió fontra szerződtette a modellt éppúgy, mint Calvin Klein, aki szintén hatalmas összeget fizet, hogy a modell szerepeljen következő kampányában. Hirtelen magyarázkodásba kezdett a Burberry is, amely most azt állítja, nonszensz, hogy a valaha szerződést bontott volna a modellel. "1998 óta Kate Moss tizenhat Burberry reklámban szerepelt, és soha nem lett kirúgva. Egyszerűen csak arról van szó, hogy soha nem volt kizárólagos szerződése. Ezért nem is volt mit felbontani" - bizonygatta Christopher Bailey kreatív igazgató a Guardian-nek.

A hűségesek

Voltak viszont olyan cégek is, akik mindvégig kitartottak a manöken mellett. A Rimmel kozmetikai cég fogyasztói nyomás ellenére sem volt hajlandó a modell eltávolítására, a francia Vogue decemberi számának szerkesztésére kérte fel, az olasz Roberto Cavalli pedig rögtön a modell elvonókúrája után fotózást szervezett, hogy a kigyógyult Mosst elsőként foglalkoztassa.

A H&M kifejezetten jól járt

A Kate Moss szerződéseit egyből felmondó, C-kategóriásnak számító H&M üzletláncnak kifejezetten jól jött a felhajtás, állítja a Guardian: boltjainak forgalma többszörösére nőtt a hatalmas médiacirkusz időszakában.

Doherty is elvonón

"Kate Moss visszatért", mondta egy közeli ismerős a The Sun-nak. "Szeretne mindent rendbe rakni, és várja haza szerelmét, Pete Doherty-t. A lap arról is beszámolt, hogy a Babyshambles énekese ugyanabba az arizonai rehabilitációs központba jelentkezett be, ahol barátnőjét kezelték. "Mindennap beszélnek telefonon. Nagyon szeretik egymást. De tudják, hogy esélyük sincs, ha a nem hagynak fel mindketten a kábítószerrel.".