Combfixben a Moulin Rouge-ban

2004.03.25. 18:37
Dívák Éjszakája címmel szerda éjszaka exkluzív műsorral léptek színpadra a Moulin Rouge egykori dívái, Détár Enikő, Fésűs Nelly, Gregor Bernadett, Janza Kata és a mulató mostani dívája, Kövesdi Éva. A színpompás esten az örök díva, Medveczky Ilona is tiszteletét tette, illetve az első magyar Forma 1-es pilóta, Baumgartner Zsolt, aki persze nem lépett fel, csak nézett.
Munka? - kérdezte tőlem sokat sejtetően a taxis, amint végigmért, és tekintete a kivillanó üvegszálas combfixemre szegeződött. Persze azonnal határozott igennel válaszoltam, és csak később esett le, hogy most azt hiszi, épp az éjszakai műszakra igyekszem a lányokhoz. Még mielőtt azonban elmagyarázhattam volna neki, hogy milyen apropóból húztam magamra fekete szűk ruhácskámat, no meg a combfixet, már fel is tette a következő kérdést: "És, hová megyünk?" Moulin Rouge - mondom. Abban a pillanatban tudtam, jobb, ha inkább nem mondok semmit.

A taxis az eső ellenére egészen a Vörös Malomig nyomta a gázt, előttem meg leperegtek életem fontosabb pillanatai. Később kiderült, nem is miattam siettünk: sofőröm sörözni megy a haverral, ezért megyünk át pofátlanul a piroson is.

A limuzin sofőrje békésen tévézhetett

Az eső keresztülhúzta a szervezők számításait, akik két limuzinos kör után spontán szerették volna bevonultatni az est ünnepelt sztárjait, a Moulin Rouge díváit. "A lányok nem akartak megázni, féltik a frizurájukat" - magyarázta a beharangozott bevonulás elmaradásának okait Szalontai Szilvia, a mulató új kreatív igazgatója. A Velvet munkatársa bátorkodott megemlíteni az esernyőket, ám Szilvia ezt már nem hallotta, ugyanis elszólította a kötelesség: belépett néhány illusztris vendég, akiket személyesen akart köszönteni.

Örök díva, kormánykitüntetett ügyvéd, Baumgartner

Az est egyik sztárvendége a revü műfajának hazai meghonosítója, a Moulin Rouge örök dívája, Medveczky Ilona volt. Az elragadó és fiatalos hölgy egész este mindenkivel nagyon kedves és türelmes volt, olyannyira, hogy még akkor sem vonta fel csúnyán a szemöldökét, ha valaki épp ital- vagy ételfogyasztás közben zavarta meg.

Tekintse meg képeinket!
"Milyen egy igazi díva?" - kérdeztük meg egy alkalmas pillanatban a kék kontaktlencsét viselő hercegnét. "Tehetséges, szép és vonzó. Egy igazi nő, olyan, akiről képtelen vagy levenni a szemed, ha belép a terembe" - válaszolt nagy általánosságokat megfogalmazva a művésznő, így végül nem sikerült megtudnunk, mi a dívák titka. Viszont kiderült, hogy Medveczky Ilona szereti a Megasztárt, örül annak, hogy végre normális műsort láthat a tévében és szerinte a megasztáros fiatalok tényleg tehetségesek. Szerinte ma Magyarországon nincs olyan kiemelkedő egyéniség, aki be tudná tölteni a díva szerepét. Sajnálatos módon ma bárkiből sztár lehet, és ez iszonyú, véli Medveczky Ilona, és mint mondta, ő kikéri magának, ha valaki, lesztározza. "Én nem sztár vagyok, hanem táncművész. Diplomával!" - hangsúlyozta a művésznő.

Jelen volt Baumgartner Zsolt is, akit a bárpultnál sikerült elcsípnünk néhány szóra, miközben egy csésze forró teát szürcsölgetett. Elmondása szerint megfázhatott Malájziában, ezért nem iszik alkoholt, csak teát. A magyar Forma 1-es pilóta mindössze néhány napot tölt Magyarországon, de itthon sem lazsál, kondicionáló edzéseken vesz részt, és este csak azért jött el a Moulin Rouge-ba, mert éjszaka nincs edzés, meg persze kedvesen meghívták. Zsolt egyébként ritkán jár el ilyen helyekre, mint mondta, nem tud nyugodtan szórakozni a rajongók miatt. Csajozni sem csajozik, mert nincs neki arra ideje, és amúgy meg nem olyan, mint a kollégák.

A meghívott vendégek listáját gazdagította Geszti Péter, aki igyekezett minden fotóst kikerülni a mulatóban, és aki egy bőrfotelben ülve szemezgetett Gregor Bernadettel, Szalontai Szilvia külföldi barátja, aki szintén nem örült neki, ha lencsevégre kapták, és még sokan mások, akiket felsorolhatnánk, de a Moulin Rouge ceremóniamesterének példáját követjük: ő is csak az általunk felsorolt személyeket emelte ki, meg a kormánykitüntetett ügyvédet, aki a Moulin Rouge törzsvendége.

Az ünnepelt dívák

Klikk a képre!
A Vörös Malomban ünnepelt öt gyönyörű díva - Détár Enikő, Gregor Bernadett, Janza Kata, Fésűs Nelly, és Kövesdi Éva - remek műsorral szolgált a közönségnek. Gregor Bernadett Karády Katalin-számokat énekelt, amelyek telitalálatnak bizonyultak. Ezután duót énekelt édesapjával, amit óriási várakozás előzött meg, de végül mégis elmaradt a tapsvihar. Az Operettszínház sztárja, Fésűs Nelly - aki Berényi Miklós börtönviselt barátnőjét, Ritát is alakította a Barátok közt című sorozatban - szintén remek dalokat adott elő, akárcsak Janza Kata, aki Pintér Tiborral együtt operett és musical örökzöldeket énekelt. A műsor során talán Janza Kata volt a legszerényebb, fehér nadrágkösztümben lépett színpadra, nem úgy mint Détár Enikő, aki egy kihívó vörös ruhát viselt. Őt speciel nem zavarta, hogy nem csak a bokája villant ki, hanem fehérneműjét is szemügyre vehette a nagyérdemű.

Persze senki sem botránkozott meg ezen, hiszen a Moulin Rouge színpadán minden a csábításról szól.