Monique Covet kész a visszatérésre

2007.01.25. 17:26
Az expornós hangulata már valamivel jobb, de még mindig csont és bőr. A médiát hibáztatja a kóros soványság elterjedése miatt és azt akarja, hogy a társadalom a boldogságunkkal törődjön, jó fürdőken ajánljon és ne baszogassa az orvosokat.

Monique Covet kijött a kórházból, de azért még nincs jól. Mint azt már korábban írtuk, az expornós harminc kilót fogyott, amelyben segítségére volt tinédzserkora óta fennálló bulimiája és anorexiája. Ha ez még nem lenne elég, kétszer szenvedett autóbalesetet, egyszer leesett a lóról, meghalt a húga, és a szerelmi életével sem volt minden rendben, így érthető hogy összeomlott és depressziós lett.

Monique még jó bőrben

Most azonban kijött a kórházból - tudtuk meg az erotikahirek.hu-ról, a többit pedig ő maga mesélte el nekünk. Például hogy bár még gyenge, de nagyon jól érezte magát bent: "Rengeteget segítettek az ápolónők. És nem azért, mert kivételeztek velem, mindenkivel borzasztó figyelmesek voltak. Mindenki egyenlő a kórházban orvosok, betegek, emiatt működik a dolog."

Egyedül nem megy

Covet csoportterápián vett részt, ahol két barátnőt is szerzett: egyikük profi úszó volt, állítólag őt is az életvitele, meg az olasz barátja tette tönkre. A kezelés mégis csak részben volt sikeres, hiszen mint elmondja, a kilói nem igazán jöttek helyre. "Először az agyamat kell rendbe tenni, és ehhez barátokra van szükségem. Most is hozzájuk megyek, mert nem bírom az egyedüllétet, velük viszont van kedvem enni, inni."

A családjában se jött rendbe a helyzet: apjával nem beszél, hiszen mikor segítséget kért tőle, ő visszautasította azt. "Az volt a válasza, hogy nincs itt semmi dolga, úgyhogy én nem megyek el hozzá, ő sem hozzám. A húgomat meg senki nem fogja visszahozni. Régen talán azért nem volt annyi beteg ember, mert a családok boldogak és összetartók voltak együtt. Az egyedüllét, a kiszolgáltatottság a legszörnyűbb."

Anorexia az egész világ

"Az anorexia meg, ha egyszer benned van soha nem fog teljesen megoldódni" - fűzi tovább. "Tizenhat évesen lettem bulimiás, mert modell voltam, megmutatták, hogy kell hánynom. Ez nem múlik el csak úgy."

Az expornós a médiát teszi felelőssé az anorexia és bulimia elterjedése miatt, és a világ egyik súlyos problémájának látja, hogy beteggé teszik a kislányokat. "Tanultam táplálkozástudományt, tudom miből állnak az ételek, ráadásul is vegetáriánus vagyok, de azért még nem biztos, hogy csak a bio a jó, pedig a csapból is ez folyik" - mondja Covet. "Arról szólnak a lapok, hogy ki hogyan diétázik, és a legszörnyűbb, hogy már kislányokat is hoztak be a kórházba, akik ezzel a problémával küzdenek. A világ taszítja bele őket ebbe."

Szerinte nem a fogyásra kéne koncentrálni, hanem az egészségesebb és boldogabb életre, persze ehhez mindenkinek meg kéne változnia: "A médiát tartom a felelősnek. Ott feküdt az a kislány, orron át etették, mert nem akart másképp és kapkodta ki a kezemből a sajtót, merthogy az nem tesz jót nekem, de ha nem néztem oda állandóan az én újságaimat lapozgatta. Volt olyan is, hogy huszonhat kilós nő jött, ez tarthatatlan. A negyvenkét éves nő csak aszaltszilvalevet ivott, update-ezett és tudom, hogy meg fog halni. Ő is tudja."

Boldogság, fürdő, dokik

Covet szerint az lenne a jó, ha a média és a társadalom azzal foglalkozna, hogyan legyünk boldogabbak, továbbá jó fürdőket javasolna, és nem baszogatná ennyit az orvosokat. "Tanítsák meg azt, hogyan tartsanak össze a családok. Osztogatnának bérleteket, mert igaz, hogy a masszázs drága dolog, de azért mindenre van megoldás. Például, ha süt a nap, menjünk sétálni, máris tettünk valamit magunkért."

A művésznő majd külföldön fog dolgozni, de nem árulja el, hogy hol és mit. Egyelőre csak annyit tudunk meg, hogy a közeljövőben Érd mellé egy panzióba megy pihenni, ahol tizenhat évesen dolgozni járt, azóta vannak ott jó barátai.