A szépségkirálynő szerepet kapott a Heroes című tévésorozatban, ahol az egyik főhős barátnőjét alakítja majd. Ehhez is biztos jól jön majd, hogy szamurájlelke van.

Riyo Mori, a Miss Universe szépségverseny első helyezettje a Heroes (Hősök) című NBC-tévésorozatban kapott szerepet: az egyik főszereplő barátnőjét alakítja majd. Karakteréről többet egyelőre nem lehet tudni, így azt se, neki is lesznek-e természetfeletti képességei, de már ez is több, mint amit a japán táncoslány el tudott volna képzelni. „Soha nem színészkedtem azelőtt, de mikor megnyertem a versenyt, kaptam egy ilyen óriási lehetőséget, és azt mondták, igazán jól sikerült a casting. Úgyhogy remélem, benne lehetek” – nyilatkozta az AP-nek.

Save the Cheerleader Save the World!

A 20 éves táncoslánynak a címmel járó felhajtást is szoknia kell még: „Vicces, mert sose vett körül ennyi ember és ennyi kamera. Japánban nem igazán érdeklődtek eddig a szépségkirálynők iránt, de ez most óriási dolognak számít”.

Mori most mindenekelőtt a Miss Universe szerepkörrel járó feladatoknak szeretné szentelni magát, többek közt AIDS-témájú felvilágosító munkának. Egyéves megbízatása lejártával pedig eredeti álmát szeretné megvalósítani: táncstúdiót nyitna. Ő maga négyévesen kezdett táncolni, később klasszikus balettet is tanult, és úgy érzi, a tánctanulásra fordított évek a személyiségén is meglátszanak, ennek is köszönheti, hogy a zsűri felfigyelt rá: „Szamurájlelkem van: türelmes vagyok és képes vagyok mások szolgálatára”.

A szépségkirálynő édesanyja is táncosnő volt, a szépségversenyre nagymamája biztatására nevezett be.