horoszkóp

Kokó belőtte, Bódi Sylvi kihagyta

2005.05.10. 11:03
Kapcsolódó cikkek (1)
Kovács István, Bódi Sylvi és Barabás Évi a Manchester-West Brom meccs szünetében rúgott büntetőket a hétvégén: a hatvanezer nézőt hidegen hagyta a bokszvilágbajnok, a playmate-nek azonban lelkesen szurkoltak.
"Bocs a késésért, kicsit meggyűlt a bajom a rendőrökkel" - köszön ránk a köztudottan férfiasan vezető playmate, Bódi Sylvi szombat reggel a ferihegyi repülőtér 2B termináljában, majd csatlakozik a csekkolásra váró nem túl hosszú, ám annál lassabban haladó sorhoz.

Nem maradt le semmiről, mi is csak lassan kapjuk meg a beszállókártyát, bár a velünk utazó celebtrió két másik tagja, Kovács "Kokó" István bokszvilágbajnok és RTL Klubos műsorvezetőtársa, Barabás Évi már a vámvizsgálatnál jár. A Vodafone-játék három nyertese megszeppenten követi a sztárokat: ők jutalomként majd a Manchester United meccsének szünetében büntetőket rúghatnak a magyar celebritások ellen.

Rövidesen már a müncheni reptéren sörözünk: reggel fél kilenc körül ez kissé szokatlan, de cseppet sem kellemetlen élmény. Kokó almásrétest - igazi strudelnek tűnik - is falatozik, miközben legutóbbi kubai szivarkalandjairól sztorizik.

Hűvös fogadtatás

Tekintse meg képeinket!
München után a felhős egű Manchester a célállomás, ahol ugyancsak hűvös idő fogad: a gépről leszállva a leheletünket is látni. "Na ezt ne, én inkább visszafordulnék" - viccelődik a 2003-as év playmate-je. Valóban nem lehet kellemes a thaiföldi kánikulából - három napja még ott fotózott - a ködös Manchesterbe érkezni.

A szállodába vezető úton a mikrobuszban feldobom a futballtémát, mert néhány óra múlva főszereplőink már mezben és rövidnadrágban fognak futkározni. "Két meccset is láttam már Angliában" - árulja el a nagy FTC és Vasas-rajongó Kokó, míg Bódi Sylvinek nincsenek hasonló tapasztalatai. "Eddig csak Lothar Matthäus németországi búcsúmeccsén voltam, de az nagyon tetszett" - meséli, és gyorsan hozzáteszi, a jó focit nagyon szereti, és kedvence a Real Madrid. Kiderül még, hogy a a futballistákat is kedveli - tavaly a svájci válogatott Bernd Haasszal járt -, és hogy kezdőrúgást is kellett már elvégeznie egy magyar bajnoki meccsen, Debrecenben. Tizenegyesrúgásban viszont még sem ő, sem Barabás Évi nem szerzett korábban tapasztalatokat, utóbbi kicsit mintha egy kicsit tartana is a megmérettetéstől.

Mázlink van, alig hogy belépünk a szállodánkba, leszakad az ég, egy háromperces jégesőt úszunk meg. Háromnegyed óra lazítás után újra találkozik kis csapatunk, Dan, a Vodafone útikalauza vezetésével a Manchester United edzőközpontjába megyünk, ahol a három celeb és a három sms-nyertes a büntetőrúgásokat fogja gyakorolni. A komplexum valóban impozáns, jobbra a nagycsapat, balra az MU-futballiskola focipálya méretű csarnoka, mellettük legalább féltucat csúcsminőségű "nyitott" pálya.

Új guide-unk, Matt, aki úgy néz ki, mintha Beckham-hasonmásversenyre készülne, gyorsan körbevezet minket a létesítményen, játékosainkat az öltözőbe, engem a pályára visz. Míg a celebek vetkőznek-öltöznek, Matt-tel labdázgatunk a pályán. Néhány perc múlva fehér sportszárban és nadrágban, és persze a tradicionális vörös MU-mezben megjelenik a hat büntetőrúgó.

Kiképzik a légiósokat

A tervezettel ellentétben nem csak a tizenegyeseket gyakorolhatják, de a korosztályos csapatok két trénere egy teljes edzésprogramot elvégeztet velük. Labdavezetés, labdakezelés, passzok, cselek, mindent, amit egy futballistának tudnia kell. Kokónak és az sms-nyertes srácoknak semmi nem okoz gondot, és a lányok is ügyesen veszik az akadályokat. Barabás Évi különösen jól bánik a labdával - gyakorolt otthon, vagy csak tehetséges -, de Bódi Sylvi is mosolyogva terelgeti a labdát feszülő piros mezében.

A két hölgy a próba tizenegyes-rúgásoknál is bizonyít, mindketten helyezve rúgják be, és mivel Kokó is magabiztosan beveri, a celebcsapat nyer. Sőt, a négy-négy elleni kispályás, kiskapus levezetőmeccsen is ők bizonyulnak jobbnak. Csapatfotók készülnek, majd a folyosón elhelyezett, életnagyságúnál is nagyobb Beckham-kép előtt is mennek a pózok. Főleg a playmate-ünk aktív, amin hivatásából következően nem is lehet meglepődni.

Újabb öltözői kör után irány az Old Trafford, a Manchester United stadionja. Néhány perc alatt oda is érünk, de a stadion előtti harmadik ellenőrző pont után már csak gyalog folytathatjuk az utunkat. Így is nagy élmény persze elmenni a "Players only" feliratú tábla mellett. A százméteres úton megcsodálhatjuk a futballsztárok csodaautóit, melyek közül Rooney terepjárója a legklasszabb.

Eredetileg azt terveztük, hogy a kezdésig vásárolgatunk a legalább 300 négyzetméteres, rajongói relikviákat kínáló MU-Megastore-ban, de a három darab, egyenként 25 méter hosszú sort látva elmegy a kedvünk. Belépünk a stadionba - itt csak úgy becézik, hogy az "álmok színháza" - és Kokó újabb történeteinek hála, hamar elrepül az idő. A lelátóról fényképezzük a lassan megtelő stadiont és egymást, miközben a csapatok már a gyepen gyakorolnak. A 67 ezernél is több hely még félig üresen is imponáló, hát még ha Bódi Sylvi áll előtte.

Debütálnak a füvön

Klikk a képre!
Az ellenfél West Bromwich csapatában honfitársunk, Gera Zoltán is játszik: Kokó fel is ugrik, amikor bemondja a nevét a hangosbeszélő. A meccs hazai góllal indul, így örül a publikum, majd húsz perccel a szünet előtt érkezik Matt, és elviszi a hat szerencsést, akik a szünetben pályára is kocognak. Az egyik trió fekete, a másik piros MU-mezt visel, bemondják a nevüket és a kedvenc United-játékosaik nevét: a szervezők Barabás Évinek Van Nistelrooyt, Bódi Sylvinek Cristiano Ronaldót választották, mert nem nagyon ismertek senkit, de végül mindketten elégedettek voltak az emberükkel.

A nagy szél viszont nem nekik, hanem a férfiaknak kedvezett: Kokó bevágta a büntetőt, majd a mezét csókolgatva ünnepelte első gólját a Manchester United színeiben, és a Vodafone-játékosok is magabiztosan értékesítették a lehetőséget. Éviék viszont inkább helyezni próbáltak, de a nagy drukkolás ellenére is tévesztettek néhány centit. A párbajt így 3-1-re a fekete mezesek nyerték a stadionban lévő hatvanezer néző előtt - hétezren épp kint söröztek. Sőt, a mögöttünk lévő sorban kisebb fanklubjuk is akadt. Persze főleg Bódi Sylviért szorítottak, akit később csak "the tasty bit of stuff"-ként, finom kis falatként emlegettek.

A második félidőben kissé lehiggadt a stadion, mert a vendégcsapat egyenlített, így a lefújás után nem volt nagy ünneplés. A játékosok útvonalán hagytuk el a stadiont, arra, amerre jöttünk, így néhány perc múlva néhány MU-sztár is elbandukolt előttünk. A vendégcsapat legjobb játékosa, Gera Zoltán is jött nemsokára: magyar rajongói kedvéért leszállt a buszról néhány fotóra és még autogramokat is adott. A csapatkép után ismét autóba szálltunk, épp Rooney és Giggs Audija mögé soroltunk be, de mielőtt beleéltük volna magunkat a csapatélménybe, ők elhúztak, magunkra hagyva minket Manchester kertvárosi utcáin.