horoszkóp

Naomi Campbell megmenti Brazíliát

dns
2005.04.29. 13:56
"Szeretünk Brazília'" feliratú pólók eladásából származó bevétellel segíti majd Brazília hátrányos helyzetben élő gyerekeit egy alapítvány, amelynek munkáiban Naomi Campbell is részt vesz. A brazil elnök szerint a modellnek az a feladata, hogy az országba vonzza a turistákat.

Naomi Cambell egyezséget kötött Luiz Inacio 'Lula' da Silva brazil elnökkel, amelynek értelmében ezután közösen harcolnak a szegénység ellen.

Pólóval

A topmodell komolyabb áldozatot nem vállalt az ügy érdekében, egy ruhadarabra építve tervezte el az úgynevezett szeretetkampányt: a "Szeretünk Brazília!" feliratú pólók eladásából származó bevétellel támogatja az ország alacsony életszínvonalon élő lakosságát. A befolyt összeget a hátrányos helyzetű gyerekeket felkaroló alapítványnak utalják majd át.

Naomi Campbell elmondta, a trikókat elsősorban a nemzetközi reptereken árusítják majd. "Mindenki, aki szereti Brazíliát, viselheti ezt a pólót. Ezzel felhívhatja a figyelmet az országra, és növelheti a jótékony célokra fordítandó bevételt is" - mondta a Reutersnek a modell, aki annak ellenére, hogy Nagy Britanniában született, és az Egyesült Államokban él, Brazíliát tartja a második otthonának. Az elmúlt tizenhárom évben gyakran fordult meg az országban. "Végre úgy látom, elindult a fejlődés"- vélte Naomi, aki korábban hasonlóképp hívta fel a figyelmet az embertelen körülmények közt élő afrikai gyerekekre.

Naomi vonzza a turistákat

Az ország elnöke elmondta, a brazil kampányban a modell szerepe az lesz, hogy arcával Dél-Amerikába vonzza a turistákat. A fekete modell az utóbbi években szívesen vett részt jótékonysági rendezvényeken, és a harmadik világ megsegítésére szervezett több divatbemutatón is szerepelt. A Reuters úgy tudja, az akcióhoz csatlakozik majd a U2 frontembere Bono is, aki szintén gyakran vállal szerepet jótékonysági akciókban.

A múlt hónapban Lanny Kravitz is csatlakozott egy karítatív szervezet célkitűzéseihez. A zenész az éhinség felszámolásáért indított kampány mellé állt azzal a látványos gesztussal, hogy egyik értékes elektromos gitárját ajánlotta fel. Az ügyet képviselő alapítvány szeretné, ha munkájuknak 2006-ig látható jelei lennének.