horoszkóp

Náray miatt elhallgattak a fúvósok

2007.11.20. 16:02
A divattervező és négyfős társasága egy elegáns belvárosi étteremben költötte el hétfői vacsoráját, egészen addig, míg a rézfúvósok játszani nem kezdtek - volna. Náray Tamás közbenjárására a koncert később kezdődött, mert megvárták, míg ők elhagyják a helyszínt.

Mindig éber feljelentőink ezúttal sem hagyták cserben a Velvetet, ezúttal Náray Tamás divattervező-zsűritag hétfő esti programját ismerhettük meg részletesen. "Náray úr hétfőn este egy belvárosi étteremben ült a társaságával. De nem is ez az érdekes, hanem, amikor az étteremben koncertet tartó zenészek kiálltak volna a műsorukat előadni, közölte, hogy ameddig ő ott van, addig itt ne zenéljenek a fülébe. Miatta késett a koncert 40 percet, mert meg kellett várni, míg a vacsoráját megeszi. A hely ezt felháborodva vette tudomásul, és ezek után nem igazán értem, milyen jogon zsűrizik ő egy tehetségkutató versenyen, amikor csupa profi, diplomás zenészeket nem hajlandó elviselni" - jelentette névtelenségbe burkolózó olvasónk.

A zenekar szerint

Nézze meg képeinket!

A rézfúvós kvintett egyik tagja, Monoki Attila is úgy emlékszik, hogy a koncert 20 órára volt kiírva, de csúszott úgy 30-40 percet. Az eredeti kezdés időpontjában a zenekar egyik tagja lement a színpadról, és hosszasan egyeztetett az étterem egyik dolgozójával. A zenész megjegyezte, hogy az ugyanezen helyszínen zajló koncertsorozatuk első, szeptemberi hangversenyén néhányan a produkció hallatán hangosan fejezték ki nemtetszésüket, túl hangosnak találták a zenét. Ennek eredményeként úgy döntöttek, hogy a "jobb a békesség" elve alapján megvárják, amíg Náray úr és társasága - vacsorájukat befejezve - elhagyják az éttermet.

Az étterem szerint

Az étterem vezetője némiképp árnyalta a képet. Elmondta, hogy valóban hosszasan egyeztetett a zenekarral, és nem Náray Tamás kérésére történt a halasztás. A divattervező és társasága épp tárgyaltak, ezért nem kívántak kortárs fúvószenét hallgatni. Véleménye szerint kompromisszumos megoldás született, és jól sikerült rendezvényt bonyolítottak le. Hangsúlyozta, hogy bárki lehetett volna, akinek kedvéért meghozza e döntést, véleménye szerint ez esetben kár lenne Náray úrra fókuszálni. Megtudtuk tőle, hogy a divattervező gyakori, megbecsült és jó vendég éttermükben, szimpatikus ember, az ő vendégül látása igazi kihívás. Ez bók, hiszen ha Náray igényeit sikerül kielégíteni, abból az étterem minden vendége csak profitálhat, mert emelkedik a vendéglátás színvonala.

Az érintett szerint

A Velvet megkeresésére Náray Tamás elmondta, hogy érdemben nem kíván foglalkozni az esettel, egy üzleti megbeszélését szakította meg egy vacsora erejéig, amíg négyfős társaságával betértek az étterembe. A félreértést az okozta, hogy a nevezett koncert tudomása szerint nem volt meghirdetve, sem a bejáratnál, sem az asztalokon, és a felszolgáló személyzet sem hívta fel rá a figyelmüket, hiszen "ha tudjuk, máshová megyünk". Mikor észlelték a készülődést, és kiderült, hogy fúvóshangverseny lesz közvetlenül az asztaluk mellett, a divattervező szólt a személyzetnek, hogy a desszert után rögtön távoznak, mondván "akkor nagyon sietünk és 10 perc múlva ott sem voltunk". Emlékei szerint a 20 órára meghirdetett hangverseny tíz percet csúszott. Náray úr búcsúzóul kifejtette, hogy az egész esetnek nem tulajdonít nagy jelentőséget, és sokkal jobban örülne, ha fontos dolgokkal foglalkoznánk.