horoszkóp

Pezsgő nyolcvanezerért Paris Hiltonnal

2007.08.07. 14:15
A részeges hollywoodi tinédzserekről szóló hírekben általában ugyanazokat a szórakozóhelyeket említik meg. Utánajártunk, hogy melyek a leginkább celebfertőzött hollywoodi bárok, és azt is megnéztük, hogy mennyiért tudnánk lerészegedni Paris Hilton társaságában.

A legtöbb bár, amit megemlítenek természetesen Los Angelesben és Hollywoodban található, de akad olyan londoni étterem is, amit semmiképp sem érdemes kihagyni, ha valaki díszes celebtársaságban szeretné eltölteni az idejét. A celebek és az őket vendégül látó helyek között érdekes szimbiózis alakult ki az évek során.

Los Angeles

Átlagárak az USA-ban
Absolut Vodka – 22 dollár
Veuve Clicquot – 61 dollár
Chivas Regal – 32 dollár
Asahi – 4 dollár
Vouvray – 12 dollár

A hollywoodi celebvilág legfelkapottabb helyei Los Angelesben találhatóak. Nem véletlenül, itt van ugyanis Hollywood, ezért először mi is ezen a környéken néztünk szét, hogy merre érdemes menni, ha részegen száguldozó milliomos fiatalokat szeretnénk fotózni a gyűjteményünkbe.

Les Deux

Les Deux

A kifejezetten high-end luxust képviselő szórakozóhely este tíztől hajnali kettőig tart nyitva. Alaposan megválogatják, hogy kit engednek be, de a természetes szelekciót segítik az italárak és a 20 száalékos automatikus szervizdíj is. A hely az üzemeltetők elképzelése szerint franciás hangulatban van berendezve, ami a bordó és bézs színek használatában, valamint a XVI Lajos stílusú gyertyatartókban merül ki. A beszámolók szerint élethalálharc folyik a halandók között a bejutásért, de a szerencsések Bonoval, Tobey Maguire-rel, Cameron Diazzal, Stinggel, vagy Ben Stillerrel bulizhatnak együtt. A hely természetesen nem olcsó egy üveg Absolut vodka 325, 1 üveg Chivas Regal viszki 350, egy Veuve Clicquot pezsgő 400 dollár. Egy pohárka borért 15 dollárért bárki hozzájuthat.

Teddy’s

Teddy’s

A Les Deux tőszomszédságában áll a híres Hollywood Roosevelt Hotel közkedvelt bárja, ahol előszeretettel fordulnak meg a mindenféle hírességek. A legérdekesebb, hogy ez volt az egyik hely, amit 3000 dollárra büntettek, mert kiskorú celebeknek adtak piát. A hely annyira titokzatos, hogy még egy rendes honlapja sincsen, a szakértő közönség viszont azt javasolja, hogy koraeste érkezzünk, ha be akarunk jutni a celebekkel megtömött felturbózott kocsmába. Itt igazi celebáradat szokott lenni, úgyhogy csak néhány nevet emelünk ki a listábaól: Leonardo DiCaprio, Jean-Claude Van Damme, Rod Stewart, Courtney Love, Adrien Brody, Benicio Del Toro, Tara Reid, Rachel Weisz, Mel Gibson, Oliver Stone, és a komplett Rolling Stones.

The Hyde

The Hyde

Néhány utcányira délre találjuk a The Hyde nevű helyet, amit a bennfentesek lounge-nak hívnak igazából. A Teddy’s-hez hasonlóan titokzatos, annyit lehet róla tudni, hogy Paris Hilton tölti itt rendszeresen az idejét, és, hogy nagyon hangulatos, mert mindössze száz ember fér csak el benne, ezért az ember itt nem érzi magát tömegben.

Chateau Marmont

Chateau Marmont

Nem érdemes szó nélkül hagyni a Beverly Hills nyugati végén található Chateau Marmont hotelt sem. Egyrészt azért, mert Uma Thurman expasija, André Balázs révén magyar érdekeltség is van benne, másrészt azért mert Cameron Diaz, Lindsay Lohan, Paris Hilton, vagy Mary-Kate és Ashley Olsen is szívesen tölti itt az idejét a furcsa nevű ételekből falatozva. Itt történt egyébként a közelmúltban az a szörnyű eset, amikor Britney Spears nem ismerte fel Victoria Beckhamet. A helyen főleg koktélokat lehet inni. Hét bázisitalból (vodka, tequila, gin, stb...) nagyjából 25-30 koktélt szolgálnak fel. Ezeknek az árát nem merték kiírni, de az ételekét igen, ráadásul azoknak a neve is érdekes. Így megtudtuk, hogy egy hajdinamézzel leöntött háromsajtos fügepirítóst 18 dollárért ehetünk, egy faszénen sült T-bone steak az értelmetlenül hangzó vegetáriánus gyrosszal és fokhagymás édesburgonyával 29 dollár.

New York, London, Las Vegas

Roxy NYC

Roxy NYC

A legendás klub a hetvenes évektől kezdve egészen idén februárig várta a nagyközönséget. Annak ellenére, hogy bezárt, érdemes megemlíteni, mert ez a táncos mulató, ahol szombatonként rendszeresen melegnapot tartottak, és voltak görkoris diszkós esték is sokat tett azért, hogy a világ klubélete olyan lett, amilyen. RIP.

The Plumm

The Plumm

A Roxy hamvain búslakodó celebek és azok díszes társasága előszeretettel választja ezt a New York-i klubot magának, ha bulizni vágyik. Paris Hiltont és Hayden Penettiere-t is látták már ezen a helyen, ahol az átlagáraknak megfelelően 300 dollár a vodka, 325 a pezsgő és 400 a viszki. A méregdrága árak ellenére nem átallnak keddenként nosztalgiazenés partyt tartani, amikor az úri közönség a 60-as, 70-es és a 80-as évek legjobb számaira pöröghet.

TAO

TAO

A lehetőségek országában maradva mindenképpen szót érdemel még a Las Vegas-i TAO étterem. A hely nyíltan vállalja, hogy hétvégenként az ide betérő vendégek nagy eséllyel találkozhatnak Britney Spearshez és Jay-Z-hez hasonló celebekkel. Enni 50 dollár körül lehet, ami abszolút normális ár Amerikában. Egy teáért 6, egy pohár borért 12 dollárt kell fizetni. Az üveges borokból nem ritka a 90 dolláros. Külön érdekesség, hogy csak szakéból van 30 fajta, illetve távol-keleti sörökből is van jó pár, köztük a nálunk is kapható Asahi 7,5 dollárért.

The Ivy

The Ivy

Európában, egész pontosan a ködös Albionban, London szívében található a The Ivy nevű étterem. Az étteremben rengeteg fajta bort szolgálnak fel a világ minden tájáról. A legdrágább borok üvegéért 70000 forintnyi fontot is elkérnek, egy pohár borért meg kétezret. A hely érdekessége, hogy a hely honlapjáról letölthető néhány étel receptje, valamint olyan szakácskönyvet is árulnak, ami az itt készült ételeket tartalmazza. Látták itt már többek között: Brad Pittet, Lindsay Lohant, Tom Cruise-t, Madonnát, Jack Nicholsont.