Arkansasi egyházi vezetők ellenreklámkampánnyal próbálják megakadályozni, hogy a rapper, Nelly fellépjen megyéjükben, mert az atyák szerint Nelly szövegei "aljasak és mocskosak".

Több mint húsz jonesborói lelkész kérte arra híveit, hogy ne vegyenek jegyet Nelly március 12-én az arkasasi egyetem épületében tartandó koncertjére. "Jonesboro azért ilyen csodálatos város, mert mi nem hagyjuk, hogy a sok szemét beáramoljon hozzánk" - véli Adrian Rodgers tiszteletes. A koncert szervezője azonban elmondta, hogy már ötezer-ötszázan váltottak jegyet, az mindent elmond.

Ne menjetek a kísértésbe!

Nelly
"...a szövegek aljasak és mocskosak!"
A Fullness of Joy Church egyház kötelékébe tartozó Rogers tiszteletes az AP hírügynökségnek elmondta, hogy biztos benne, hogy a rapper szövegeiben utalások hallhatók drogokra, szexre, erőszakra, és a dalokban nem tisztelik eléggé a női nemet.

A lelkészek attól félnek, hogy problémákat okozhat, ha olyan előadók lépnek fel Jonesboróban, mint Nelly.

"Tépjétek szét a jegyeket, ezek a szövegek aljasak és mocskosak!" - szólította fel a tévelygő híveket Rogers atya. "Ne menjenek el, és ne engedjék el a gyerekeiket a koncertre!"

Az emberek veszik

Tim Dean, az arkansasi állami egyetem igazgatója elmondta, hogy nagy az érdeklődés a koncert iránt. "Azzal, hogy több mint ötezren váltottak már jegyet a rendezvényre," mondta - "az emberek kifejezték, hogy számukra Nelly zenéje szórakoztató, és érdemes arra, hogy az idejüket és a pénzüket áldozzák érte."

Nelly eddig harmincmillió lemezt adott el világszerte, 2004 szeptemberében pedig egyszerre foglalta el az amerikai lemezeladási listák első és második helyét is.