A bíróság engedélyezte Eminemnek, hogy beperelje az Apple-t szerzői jogokkal való visszaélés miatt. A rapper nehezményezi, hogy a cég az iPod zenelejátszó reklámjában engedély nélkül használta Lose Yourself című számát.
Az Apple számítástechnikai vállalat reklámjában, mely az iPod digitális zenelejátszót hirdeti, egy tíz éves kisfiú a Lose Yourself című számot énekli az Eminem főszereplésével készült 8 Mile című filmből.

Hozzájárulás nélkül

Anna Diggs Taylor bírónő keddi döntése értelmében a rapper nemcsak az Apple, de az MTV anyavállalata, a Viacom ellen is pert indíthat. A reklámot ugyanis az MTV többször sugározta anélkül, hogy a sláger használatára engedélyt kaptak volna. A Detroitban indított per kiterjedhet még a klipet készítő TBWA/Chiat/Day reklámügynökségre is.

A szóban forgó televíziós reklám az iTunes internetes file-letöltő szolgáltatást népszerűsítette. 2003 júniusától három hónapon keresztül sugározták az amerikai televíziós csatornákon.

Herschel Fink, a vállalat védőügyvédje úgy érvel: a tévénézőkben bizonyára nem merült fel az a gondolat a reklám láttán, hogy Eminem támogatná az iPodot vagy az iTunes szolgáltatást.

Tudjátok, kivel szórakozzatok!

Az előadó ügyvédje kijelentette, hogy Eminem még soha egyetlen reklámhoz sem adta a nevét.

Múlt hónapban Eminem pert nyert egy brit társasággal szemben, akik felhasználták a nevét a weboldalukon. Az Eminemmobile.com oldalnak 10 napon belül meg kellett szüntetnie a rapper nevét tartalmazó domaint, a United Nation's World Intellectual Property Organization (WIPO) közbenjárásának hatására.

Eminem ügyvédei kijelentették, hogy ha bármilyen termék népszerűsítéséhez adná a nevét, akkor az legalább 10 millió dollárba kerülne a hirdetőnek, de amúgy a rapper nem akarja összezavarni ilyesmivel a rajongóit.