Tera Bond nem tartja magát parasztnak, de néha tájszólással beszél, Judy Nero pedig Liptai Claudiára, Szulák Andreára és Havas Henrikre egyszerre szeretne hasonlítani. A két expornós most beszélgetős műsort vezet az Ötös csatornán, amit Forró éjszakák címmel sugároz az adó. A hölgyekkel a szakma nehézségeiről és a castingon szerzett tapasztalataikról beszélgettünk.

Milyen kritériumoknak kellett megfelelni ahhoz, hogy a Forró éjszakák című műsort vezethessétek?

Judy Nero: Egy háromfordulós válogatáson voltam, ahol különböző szituációs gyakorlatokat csináltam végig, és olyan helyzetekbe kényszeríttettek, hogy néha már pattanásig feszült az idegrendszerem. Sok lány közül választottak ki, ezt tudom.

Tera Bond: Az volt a lényege a castingnak, hogy idegenekkel különböző karaktereket játszattak el, hogy megnézzék, hogy tudunk reaálni. Az a típus a legborzasztóbb, amelyiket úgy hívnak: néma hal.

Megtanultátok, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ne fulladjon be ilyenkor egy beszélgetés?

TB: Mi beszélünk olyankor, saját történeteket hozunk elő. Igyekszünk kicsit intimebbé tenni a dolgot. Megpróbálunk barátilag cseverészni hárman.

JN: Szerencsére mi nagyon jó barátságba kerültünk Terával. Sokat járunk együtt külföldre erotikakiállításokra. Reggelig beszélgetünk olyankor, így az sem okoz problémát, mikor csak egy-két szóval válaszol a vendégünk. Eleinte úgy volt, hogy három lány lesz a műsorban, voltak is próbálkozások, de valamiért mindenki kiesett mellőlünk. Nem azért, mert bárkit is kifúrtunk volna. Ez a párps kialakult.

TB:Annyira nehéz a mai világban két közös hullámhosszon lévő embert találni. A páros műsorvezetésnek ez az egyik alapfeltétele: nem élünk teljesen külön világban és nem kérdezünk totál más dolgokat. Tehát egyformák vagyunk, de persze vannak köztünk különbségek is, ami érdekes.

Vágtatok már egymás szavába, vagy annyira nagy az összhang, hogy ilyen nem is történt?

JN: Eleinte volt, de most már jelzünk a másiknak, ha kérdezni akarunk valamit. Például a hátát megbökjük. Amikor még előfordult, akkor sem fajult vitáig a dolog. Egyébként meg vannak olyan beszélgetőpartnerek, akik valamelyikünkhöz közelebb állnak. Evidens, hogy ilyenkor mindig az beszél vele többet, akihez közelebb áll valamilyen szinten.

Milyen előképzettségetek van ehhez a szakmához?

TB: Színitanodát végeztem és előtte drámatagozatos gimibe jártam.

JN: Kamaszkoromig tagja voltam egy színtársulatnak, ezzel mondjuk nem dicsekszem, mert nem kerültem be semmi színiskolába, mert beszédhibás vagyok. Ez olyan, amin nem lehet változtatni. Pösze vagyok és affektálok nagyon. Sokan azt hiszik direkt csinálom, de nem. Azt gondolják direkt beszélek kényesen, de nem, nálunk ez családi hagyomány. Az anyukám és a testvérem is ugyanígy beszél.

TB: Én néha tájszólásban beszélek, mert debreceni vagyok. Néha, mikor viccelődünk a tájszólásom előjön, de nem vagyok paraszt.

Nézze meg képeinket!

Hogy készültök fel egy adásra?

JN: Utánanézünk a vendégeknek, ha nem ismerjük őket és komoly adásmeneteket is kapunk.

Mennyire van megkötve a kezetek?

TB: Az adásmenetünk olyan, mint egy kanavász (sorvezető). Megvannak a főbb dolgok, de a beszélgetésben szabad kezet kapunk.

JN: Obszcén vagy trágár dolgok nem lehetnek, ezt mi is tudjuk. De végülis, amíg el lehet menni és amíg vicces, meg erotikus és érdekes, addig benne vagyunk. Ez egy erotikus műsor, itt nem pornográfiáról beszélgetünk és nem akarunk gusztustalan dolgokról fecsegni.

Van olyan műsorvezető, akire szeretnétek hasonlítani vagy példaképeteknek tartjátok?

TB: A Let's talk about sex showt direkt azért néztem meg, mert hatalmas kihívás volt nekem. Ha egy átlagos műsort kellene vezetni, az nem lenne probléma. De ez egy erotikus műsor, és van pornós múltunk, így rajtunk van a felelősség, hogy megmutassuk a világnak: nem vagyunk közönségesek annak ellenére, hogy pornósok voltunk. Abban a műsorban is szexuális segédeszközökről beszélgetnek, nemi betegségekről, szexuális aktusokról és mindenféle problémákról. Megnéztem, hogy hogyan lehet ezt kultúráltan megfogalmazni. Ebből készültem fel.

JN: Tévébarát vagyok és megnézek minden beszélgetős műsort. Szeretnék olyan humoros lenni, mint Liptai Claudia, olyan közvetlen, mint a Szulák és annyira ambivalens személyiség, mint Havas Henrik. Ha ebből a három emberből összeraknék egyet, szívesen lennék az ő kombinációjuk. De példaképem nincs.

TB: Többször hallottam vissza, hogy úristen a pornósok, így is tudnak beszélgetni? Ennek nagyon örültem. De a legnagyobb elismerés, amikor a vendég megnyílik magától. Akkor szinte nem is kell kérdeznem.

Kaptatok már visszajelzést pornósoktól, vagy a jelenlegi szakmátok képviselőitől?

TB: Szerintem minket nagyon sokan utálnak. Nagyon sokan szerettek volna idekerülni és többen próbálkoztak volna mindenféle eszközökkel, csak nem sikerült nekik. Ezt szó szerint lehet érteni. Beképzelt akárminek tartanak minket.

JN: Megjegyzem, ha nem lenne ilyen múltunk, neki színház, nekem pedig egy másik csatorna, akkor nem kerültünk volna be. Tehát lehetünk akármilyen szépek és jó fejek, ha nem tudnánk normálisan kommunikálni, akkor nem kerülünk ide.

TB: Ez a műsor úgy indult volna, hogy playmate-ek vezetik. Nem akarták, hogy pornósok vezessék ezt a műsort, de a próbafelvételek alatt kiderült, hogy teljesen alkalmatlanok rá. Hiába voltak dekoratívak. Akkor döntöttek úgy, hogy pornósokat kezdenek castingolni. Elmondanám, hogy mi sem vagyunk itt kis kedvencek és csókosok. Végigmentünk a háromfordulós castingon, ahol voltak, akik kiestek és voltak, akik bent maradtak.

Sokan elmennek még adás előtt, aki marad, milyen szájízzel távozik? Mi a tapasztalatotok?

JN: A kollégák és vendégek, akik nem ismertek még bennünket és eljönnek ide, általában tök jó barátságba kerülnek velünk. És nem csak az erotikus szakma színészeiről beszélek. Szilveszterkor például a Mikroszkóp Színpadon dolgoztam Sasnak a darabjában, és ott az öreg zenészekről és a Família Kft. Nagypapájáról is kiderült, hogy nézi ezt a műsort és mondták, hogy roppantul élvezik. Jó és érdekes visszajelzéseket kapunk. Nem csak ülünk és eljátsszuk, hogy mekkora műsorvezetők vagyunk. Itt van szexhoroszkóp, van szexuális kvízjáték, van erotikus fehérnemű bemutató, beszélünk a szexuális segédeszközök használatáról. Különböző celebekkel pedig olyan dolgokról, amik sehol máshol nem hallhatóak.