horoszkóp

Pelenkás Audio Science, cumizó Lennon

2005.08.05. 15:07
Britney Spears Amerika egyik legszokványosabb nevét adná gyermekének, ami igazán szimpatikus vonás, figyelembe véve, hogy a sztárok gyermekeinek többsége idétlen névvel kénytelen leélni az életét.

Britney Spears Charlie-nak szeretné hívni gyermekét, ami aranyos tőle, főleg, hogy egy könyvben talált rá. A mesekönyvből készült Charlie és a Csokigyár című filmet nemrég mutatták be Amerikában, így vélhetően ez indította be a pophercegnő fantáziáját. A név különösen azért tetszik Spearsnek, mert kisfiúnak és kislánynak egyaránt adható, Amerikában ugyanis lányoknak is adják a Charlie nevet, bár nem túl gyakran. Ezt mutatja az is, hogy amikor a Jóbarátokban Ross kollégájaként feltűnik a bombanő Charlie, Rachel (Jennifer Aniston) előre megkérdezi, hogy nő vagy férfi az illető. Mindenesetre tény, hogy Spears visszafogottságáról tesz bizonyságot ezzel a névvel, kevés helyen szokás ugyanis átlagos névvel illetni egy sztárgyereket, márpedig a Charlie, a Joshua és a Connor mellett a legnépszerűbb név Amerikában.

A legborzasztóbb

A teenmusic.com oldalon szervezett szavazás szerint az emberek Gwyneth Paltrow gyermekének nevét találják a legbizarrabbnak, az Apple név ugyanis 41 százalékot kapott, ami enyhén szólva furcsa. Az Apple ugyanis inkább aranyos, mint kihívó vagy bizarr, és az alig egyéves gyermek olyan névkölteményeket győzött le, mint Elijah Bob Patricus Guggi Q, aki a szegénység elleni küzdelem egyik legnagyobb celebritásának, Bono Voxnak a gyermeke, és valószínűleg rajta kívül senkinek fogalma sincs, mi az a Q a végén. Vox nyilván példaképét és mesterét, Bob Geldofot akarta überelni, az ő lányát ugyanis Fifi-Trixibellének hívják, és elég sok segélykoncertet kellene ahhoz szerveznie, hogy ezt megbocsássuk neki. Ráadásul valami perverz vonzalom fűzheti az x-ekhez, mert a másik lánya meg Pixie. A szavazáson harmadik lett Tallulah, Demi Moore és Bruce Willis gyermeke, és a futottak még kategóriában feltűnt például Levi Roen Green, Uma Thurman és Ethan Hawke gyereke. Szeretnénk azonban megjegyezni, hogy egy régebbi szavazáson a Fifi-Trixibelle már nyert, Frank Zappa gyermekével, Moon Unittal együtt. Őket is lekörözi azonban a szavazásban nem szereplő Shannyn Sossamon színésznő: ő ugyanis az Audio Science Clayton nevet adta fiúgyermekének.

Adjon hülye nevet gyermekének

Az ivillage.com weboldal szerint a sztárok versenyt űznek abból, hogy ki talál menőbb nevet gyermekének, és egy kis összeállítást is készítettek a leendő anyukáknak és apukáknak, akiket arra biztatnak, ne maradjanak le a sztároktól, hiszen az idétlen bébinév nem csak az ő kiváltságuk. Itt van például Mick Jagger kisunokája, aki az Assisi nevet kapta a keresztségben. Az unoka amúgy kislány, és állítólag nem vallásos indíttatásból kapta a nevet, hanem a megkapó dimbes-dombos városkáról, persze nincs kizárva, hogy idővel őt is szentté avatják majd. Angelina Jolie egyenesen egy vezetéknévként ismert nevet adott örökbefogadott fiának (Maddox), csakúgy, mint Eddie Murphy, aki valószínűleg a francia naturalizmus előtt tisztelgett, mikor csemetéjének a Zola nevet adta. Szintén vezetéknév-párti Tom Hanks, akinek gyermeke Truman, bár ez legalább tekintélyes, és ugyanolyan előremutató, mint az Assisi, és vajon meglepődik-e bárki azon, hogy Liam Gallagher fiának a Lennon nevet adta (amit azóta már nyilván megbánt, hiszen nemrég inkább Elvishez hasonlította magát).

Vajon miért?

Forest Whitaker színész (A fülke) pedig az Ocean, True és Sonnet (Óceán, Igaz, Szonett) neveket adta gyermekeinek, ami nemcsak hogy idétlenül hippi, de egyenesen felháborító. Hasonlóan romantikus lelkületű lehet Johnny Depp, akinek lányai a Lily-Rose és a Melody nevet kénytelenek viselni. Madonna kisfiát Roccónak hívják, ami kivételesen egy létező, macsó név, bár Szicílián - és a pornófilmek rajongóin - kívül nem sokan ismerik. Gillian Anderson a Piper Maru nevet anyakönyveztette gyermekének, amit először indián névnek, majd trópusi madárfajnak tippeltünk, de kiderült: ez az X-Akták sorozat egyik részében szereplő hajó neve.

Kim Basinger és Alec Baldwin lányának, akin az utóbbi időben sokat veszekedtek, legalább érthető neve van: Irelandnak (Írországnak) hívják. Ez valami titkos kötődés a szigetországhoz és a gyökerekhez, a szülők ugyanis mindketten Amerikában születtek. A földrajzi nevek amúgy is népszerűek lettek mostanában a sztárok körében, ennek egyik áldozata Brooklyn Beckham, aki fogantatása helyszínéről kapta a nevét, bár testvére sem járt sokkal jobban a Romeóval. Courteney Cox sokáig várt gyermeke Coco (Kókusz), ezt azonban hihetetlen, de nem ő találta ki, így hívják Kim Gordon lányát is. A legjobb azonban Michael Jackson, aki nemes egyszerűséggel lányának és fianak is saját nevét adta, lánya ugyanis a Paris-Michael Katherine, a fiúk pedig mindketten a Michael Joseph Jackson nevet kapták a keresztségben. Csak a nevük mögé illesztett sorszám (II. és III.) különbözteti meg őket apjuktól, aki mindenhova lefátyolozva viszi gyermekeit.