Angelina Jolie ezúttal vietnami árvát fogadott örökbe

2007.03.15. 13:15
Megtörtént a nagy találkozás és véget ért az adoptálási ceremónia - Angelia Jolie amerikai filmsztár csütörtökön hivatalosan örökbe fogadott egy hároméves vietnami árva kisfiút.

Angelina Jolie Maddox nevű 5 éves, kambodzsai származású adoptált kisfiával csütörtökön reggel érkezett a dél-vietnami Tam Binh árvaházba, ahol népviseletbe öltözött gyermekek fogadták őket virággal és énekszóval. A filmsztár fekete ruhát viselt, a helyszínt ellepő rengeteg fotóst pedig testőrök hada próbálta távol tartani a pártól. Ezzel a pár már negyedik gyermekénél tart, és már csak két gyerek és megvalósul álmuk (bár Jolie régebben még tíz fogadott gyereket akart).

A kisfiú izgatott volt

Nguyen Van Trung, az árvaház igazgatója elmondta: a hároméves árva fiú "reggel hatkor ébredt, mint minden társa. Felvette új ruháját és nagyon izgatott volt." Trung szerint a fiúcska - akinek új neve Pax Thien Jolie - félénk volt, mikor találkozott a nevelőanya-jelölttel, de "úgy tűnik, ő nagyon jól tud bánni a gyerekekkel."

Paparazzó ostrom

Angelina Jolie, Maddox és a kis Pax Thien a személyzet és a gyerekek tapsvihara közepette hagyta el az árvaházat. A kisfiú arcát esernyővel takarták el a fotósok elől. Sötétített üvegű kisbusz a fővárosba vitte őket az igazságügyi minisztériumhoz. Itt Jolie az adoptálási eljárás záróakkordjaként rövid ünnepségen vett részt és hivatalosan magához vette a gyereket.

Angelina Jolie és Maddox

"Nem tettek vele kivételt, ugyanazon az eljáráson esett át, mint minden más amerikai szülő, azzal a kivétellel, hogy közben végig paparazzók ostromolták" - mondta Trevor Neilson, a filmsztár nemzetközi ügyekkel foglakozó tanácsadója.

Brad Pitt nevét nem veszi fel

Neilson elmondta: telefonon beszélt Jolie-val, aki panaszkodott, hogy a fotósok az árvaháznál lerohanták a kocsiját, dörömböltek az ablakon és mindenféle tárgyat dobáltak a jármű alá, hogy megakadályozzák az indulást. "Angelina megérti a nagy érdeklődést, de reméli, hogy a kisfiú testi és lelki egészsége érdekében a fotósok képesek lesznek visszafogni magukat." Hivatalos képviselője szerint a színésznő Ho Si Minh városban van egy szállodában, és nem tervezi, hogy a hétvégén hazautazik.

A sztár egyébként csak a saját nevében adta be az örökbefogadási kérelmet, mert élettársával, Brad Pitt hollywoodi filmsztárral nem házasságban élnek.

Négy testvér

Pax Thien a harmadik gyerek, akit Angelina Jolie adoptált. A 2002-ben örökbe fogadott Maddox után Zahara, a kétéves etiópiai kislány következett 2005-ben, tavaly májusban pedig megszületett a pár első saját gyermeke, a Shiloh nevű ügyes kislány.