horoszkóp

Norbi: Két napig véreset köptem utána

mm
2007.11.07. 11:31
A tv2 Nagy Fogyásának mostani részében Schobert Norbi csapatából esett ki egy játékos, pedig a jókedvű Kálmán nagyon csapatvezetője szívéhez nőtt. A heti párbajt még Norbi végső tartalékait is kimerítette. Alexandráéknál kezd összeállni a csapategység, aminek a versenyzőkre saját gyerekeként tekintő edző nagyon örül. Ezen kívül volt még fehérneműshow és malacsült is.

A műsor legújabb részében a versenyzők nem sírtak annyit, mint eddig, és a megalázó helyzeteket is mellőzték.

Lakatos Márk ugyan szervezett egy valószínűleg provokatívnak, vagy kínosnak szánt fehérneműs felvonulást, de a versenyzők lazán vették a helyzetet, és jópofán illegették magukat.

Össze

„A változáshoz változtatásra van szükség. Ez már valódi fogyás, és nem vízvesztés." - mondta Béres Alexandra a Velvetnek, akinek a csapata győzött ezen a héten. Béres elmondta még, hogy most, a negyedik héten kezdett el látszódni annak a munkának az eredménye, amit már a kezdetektől fogva végez csapatával.

Már van kötődés

A pirosakat vezető Béres Alexandra annak örült a leginkább, hogy csapata kezd összekovácsolódni, ami részben a műsor elején látható Mónika-showt megszégyenítő problémafeltáró beszélgetésnek volt köszönhető, de az igazi áttörést a heti párbaj megnyerése hozta.

„Mostanra alakult ki a kötődés. Átbeszéltük a dolgainkat, és valami megmozdult, és ez nagyon különleges élmény volt nekem. Mostanra mindenki akarja a változást." - foglalta össze Béres röviden a hosszú beszélgetést.

„Igazán büszke voltam. Igazi csapatmunka volt. Elindultunk egy kocogással, aztán sétáltunk. Átvették a kommunikációt egymással. Együtt volt nagyon jó, ettől voltam büszke, hogy igazi csapatmunka." - mondta Béres, akinek meghatározó élmény volt az a hegynek felfele futás, aminek során a heti védett csapatot kiválasztották.

Szét

Miközben a piros csapat kezd összeállni, a Norbi vezette kékek a mostani adásban egy kicsit meginogtak. A csapatmunkát igénylő hegyfutáson a sor végére került Kálmánt úgy kellett végigvonszolni mint egy zsákot. Schobert Norbi is beleadott apait anyait, talán túl sokat is.

Széthúz a csapata

„Tiszta erőből húztam őket, két napig véreset köptem utána. Felszakadtak a hörgőim." - mondta edzőjük a műsor után a legnehezebb párbajról. A csapat a komoly erőfeszítések ellenére megfáradt, Kálmi miatt nem volt összhangban.

Ezzel Norbi is tisztában van, tudja, hogy kemény, többhetes munka lesz újra összekovácsolni őket, de azt is tudja, hogy nem lehet mindig a csúcson lenni. Muszáj néha koppanni, hogy az ember értékelni tudja a sikert és újra éhezze a küzdést.

Kálmán kiesését sajnálta a legjobban, mert nagyon a szívéhez nőtt, de ez volt a helyes döntés, ráadásul a csillagok is így írták meg. A csapat annyira nem tudott dönteni, hogy ki távozzon a mostani részben a csapatát hátráltató Kálmán, vagy Kriszta, akit várnak otthon a gyerekei, hogy angyalkártyát húztak. Ezen az igazság szó szerepelt, így kezdett egyértelművé válni, hogy ki menjen. Végül Schobert Norbi még az 1971-es tízforintosát is feldobta, és azt mondta, ha a Szabadság-szobor lesz felül, akkor Kriszta maradjon. Így történt.

Módszerek, taktikák

Schobert Norbi szerint azért maradt alul csapata ezen a héten, mert az edzések tervezésekor komoly taktikai hibát követett el.

„Taktikai hibát vétettem, hogy később vezettem be a karatét. A spinning [szobabiciklis edzés - a szerző] nagyon törte a feneküket, amit meg tudok érteni, hiszen a hétszeres Tour de France győztes Lance Armstrong is hererákot kapott az üléstől. Tömeges combizmokat szedtek fel, ami kilókat hozott. Egy köbcenti izom 8-10 köbcenti hájnak felel meg." - elemezte taktikai mellényúlását a kapitány. Itt most nem a karcsú forma, hanem a tisztán a leadott kilókat kell figyelembe venni. Az elmúlt 3 hét már kifejezetten a zsírvesztésről szól!

A fogyasztási módszereiről azt mondta, hogy nem híve annak, ha azt a képet sugalljuk a fogyásról, hogy csak szenvedéssel és kemény diétával lehet: „Egyenek egy Update palacsintát, egyenek zsenge malacsültet, igyanak egy cukormentes mojitot". De még egy sokat látott hivatásos fogyasztónak is nehéz a heti mérlegelésre való kitalálnia: „Az öröm és a kifejtett munka helyes ötvözetét kell megtalálnom.".

Ezzel szemben Béres Alexandra azt mondja, hogy a megfelelő fogyáshoz megfelelő diétára is szükség van. A piros csapat változó intenzitású edzéseket tartott, ami kardio- és kissúlyos edzésekből állt. Ennek köszönhetően az edzések utáni zsírégetés jó hosszú ideig tartott, így nem esett bele abba a hibába, amit Schobert Norbi elkövetett, hogy izmosította játékosait.