A Nagy Fogyás három döntősének családja elképedt, amikor saját szemükkel látták hazatérő családtagjukon az elért eredményeket. Könnyzacskófacsarás és nagy fogadalmak a műsor visszatérő epizódjában.

Péter, aki 153 kilóról indult, csaja szerint eddig is jól nézett ki, de most már aztán tényleg: „Szóval már előre féltékeny vagyok, mi lesz később” - mondta el a szőke nő, miután hosszú percekig szipogva ölelgette a pasiját a bejárati ajtóban, később pedig szerelmük érzékeltetésére fekete-fehér lassított felvételeken andalogtak egy téli parkban. A fiú a műsor alatt – mindössze háromheti ismeretség után - el is jegyezte a lányt, akit a válogatáson ismert meg. Édesanyja nem volt maradéktalanul boldog, egyrészt mert mindezt a lapokból kellett megtudnia, másrészt meg mert ennyi idő után nem igazán érzi megalapozottnak a döntést. A karácsonyi szünet alatt egy beszélgetésre is sort kerítettek, melynek során az anya szóvá tette, hogy háromhetes ismeretség – melynek legnagyobb részét ráadásul külön is töltötték - talán nem elegendő alap egy házassághoz, a hősszerelmes fogyózó azonban konokul tartja magát a véleményéhez: „Én ezt tettem, mert most ezt érzem”.

István, aki 48, 5 kilót fogyott, testtömegének közel 25 százalékát veszítette eddig. Az első találkozáskor jól megkapta a családtól, hogy „furi az arca”, tizenéves gyerekei pedig elmondták, még soha nem látták ilyen soványan. Igaz, ilyenre neje se emlékezett. István a kamerák előtt megfogadva heti 5 alkalom cselgáncsot és futást irányzott elő magának, olyan keményen hajtva, „mintha Szandra ott állna és nézne”. Feljár edzeni a szigligeti várba, sokszor fia is elkíséri. Ez biztos így is van, mutatták a tévében.

Edina eddig 22,7 kilót, 19,2 százalékot fogyott, és a tévénézők végigélvezhették könnyes találkozását lányával. A kislány szerint leglátványosabban anyja arcán látszik az eredmény, „meg a hasi tájakon”. A műsor végére Edina a 70 kilót célozza, és bár ezt nem érzi teljesen reálisnak, azért kijelentette, van annyira dacos és őrült, hogy belehúzzon. Rajongói leveleket is kap, mint megtudtuk, egy rajongójának forr a vére, ha rá gondol. Mivel most ismét nőnek érzi magát, randizni is kezdett, néhány találkozóra a kamerák is elkísérték. Itt megtudtuk, hogy Edinának nagyon szép az orra.

Péter is megosztotta a kamerával, hogy edzeni készül, és minél hosszabbra szeretné nyújtani az edzések időtartamát. Láttuk is őt gépen edzeni, miközben barátnője „Hajrá, hajrá, égjen a zsír!” felkiáltásokkal biztatta.