Béres Alexandra úgy tartja, a Nagy Fogyás első hete leginkább a vízveszteségről szól, Schobert Norbert szerint azonban zsírt is veszítenek a fogyókúrázók. Az első hét után Alexandra csapatából távozott egy lány, a műsor mégis Norbit ríkatta meg.

„Elszomorít, hogy az én csapatomból esett ki az első ember, és kevesebben lettünk”- mondta Béres Alexandra a Nagy Fogyás első adása után, amikor is a csapatában versenyző Zsófit szavazták ki az első hét után a társai.

Javítandó apakép

A fogyókúra-show dramaturgiája látványosan alakult. A műsor elején megismerhettük a tizenkét fogyni vágyó embert, akik egy-egy mondatban arról beszéltek, miért is jelentkeztek. Van, akinek a gyerekei kérték, hogy adja le tetemes fölöslegét, van, aki pedig arra törekszik, hogy édesapja tökéletesnek lássa őt. Ezután a műsorvezető Jakupcsek Gabriella bejelentette a Nagy Méredzkedést, és kiderült, a versenyzők testsúlya 110-198 kiló között áll a kezdetekben. Mielőtt a játékosokat kisorsolták volna a két tréner közt, és belevetették volna magukat a fogyókúrás programra, olasz filmekbe illő utolsó zabáláson vettek részt.

„Úgy érzem, hazaértem. Nekem minden vágyam ez volt, hogy segítsek lefogyni az embereknek. Szeretem a ducikat, és ők érzik, közülük való vagyok”- mondta el motivációját Schobert Norbert, aki telefonbeszélgetésünk alatt is hallhatóan a műsor hatása alatt állt. Mint megrendült hangon elmondta, egyes jelenetek meghatották, látva a versenyzők kitartását az akaratát. Különösen a párbaj érintette mélyen, amelynek során a csapattagoknak egy terepjárót kellett elhúzniuk. „Micsoda erővel küzdöttek! Megkönnyeztem ezt a részt!”- sóhajtott Schobert Norbert. „Akkor ellenséget láttak egymásban a két csapat tagjai, úgy érezték, le kell győzniük egymást. Ez nagyon életszerű.”

Három fejjel alacsonyabb?

Mind a két tréner arról számolt be, már kialakult a kötődés csapatának tagjaihoz. „Úgy tekintem őket, mint a családomat. Minden családtagomat szeretem, de mindegyiket másért és másképp”- mondta Béres Alexandra, aki a tévé előtt szembesült azzal, hogy a végül kiszavazott Zsófi nem szeretett volna hozzá kerülni. „Zsófi velem mindig együttműködő volt, nem számítottam arra, hogy azt hallom majd a szájából, nem vagyok neki szimpatikus”- mondta az egykori fitneszvilágbajnok.

„Rosszul esett, hogy István azt mondja rólam, ne dirigáljon neki egy olyan ember, aki három fejjel alacsonyabb nála”- kontrázott Schobert Norbert. „Rossz látni, hogy a sztereotípiák ennyire mozgatják az embereket. Hozzáteszem, valójában egyforma magasak vagyunk Istvánnal.”

A Jóisten úgy rendeli el

A két tréner nem tért ki konkrétan egymás erősségére és hibáira, így aztán az első hét összegzésére tértünk rá. Béres Alexandra szerint az első napokban azok a fogyókúrázók vehetnek észre magukon nagyobb változást, akik eleve kövérebbek voltak. „Az első hét a vízveszteségről szól, nagyobb súlyból több vizet veszíthetünk, és közrejátszanak a genetikai tényezők is.”

Béres Alexandra csapatában egyébként több nő van, akik kisebb testsúllyal kezdték a versenyt. Az első forduló utáni testsúlymérés győztese - az Alexandra-csapatból - 14 kilót fogyott, de több mint 190 kilogrammal kezdte a programot. Schobert Norbert úgy tartja, a kezdeti vízveszteség mellett a zsírszövetből is leadnak a fogyókúrázók. „Ha valaki sosem sportolt, és egyszer csak sportolni kezd, az izomláza mellett zsírveszteséggel is számolhat. Tehát vegyesen távozik a zsír és a víz.”

Azt a tényt, hogy az első fordulót Schobert Norbert csapata nyerte, a csapatfőnök nem úgy értékeli, mintha ő lett volna ebben a körben az erősebb. „Semmivel sem voltam erősebb. Ez nem máson múlik, mint hogy a Jóisten úgy rendeli el, hogy most épp az én ducijaim győzzenek.