Schobert Norbert elmondta, azért szervezett cigányzenés bulit, mert van szíve, egyébként pedig sosem került olyan közel hozzá senki, mint most a csapata. Béres Alexandra szerint Norbiék elbízták magukat, az ő csapata elszántabb volt. Bogi és Milán románca pedig senkit sem zavart.

„Norbi csapata kicsit elbízta magát a múlt heti győzelem után. Úgy gondolhatták, hogy süteménnyel és gulyással is el tudják érni ugyanazt az eredményt, mint a múlt héten. Ez hibás gondolkodásnak bizonyult”- mondta Béres Alexandra, aki szerint az általa vezetett piros csapat abban volt erősebb a héten, hogy a múlt heti vereségük után is elszántak maradtak.

Többet ért a hangulat

Béres Alexandra

Mint azt Béres Alexandra korábban állította, az első heti fogyásban a főleg vízveszteség dominált. Látható volt, hogy ezen a héten már kevesebb kilót fogytak a versenyzők hasonló munkával. Schobert Norbert nem bánta, hogy a csapata kevesebbet fogyott a héten, mint elmondta, többet ért a számára, hogy jó hangulatban teltek a napok, és közben többször elmondta, továbbra is hisz a módszerében.

„Azért szerveztem a srácoknak a cigányzenés partit, mert Kálmán imádja, Bogi meg imád táncolni. Nem igaz, hogy sokat ettek volna. Annyira megszállottak, hogy valósággal tuszkolni kellett beléjük az ételt, a borból meg egy kortyot ittak csak”- mondta Schobert Norbert.

„Bevezettem az örömhetet, mert láttam, mennyit sírnak. Ez mélyen megérintett. Nekem van szívem, nem fogok síppal eléjük állni és hajszolni őket. Szerintem akkor tartanak ki az emberek legjobban a diétájuk mellett, ha közben jól is érzik magukat”- tette hozzá.

Belebőgtek a desszertbe

Béres Alexandrát is meglepte, hogy a játékosok mennyire sokat sírnak. „Azt, hogy a magyar emberek ilyen szinten nyilvánítják ki az érzelmeiket, nem is gondoltam. Közben pedig ebben látható az a sok frusztráció, amit ők a külsejük miatt már megéltek mindennapi életük során.”

A reality második részének promóciói már utaltak arra, a dráma fokozódik. A dráma önmagában a versenyzők megpróbáltatásai miatt is kialakulhat, de a szerkesztők inkább biztosra mentek, és megalázó helyzeteket kreáltak. A játékosok hetek óta először kaptak hírt a családjuktól, de a szerettük levelét csak akkor olvashatták volna el az étkezőasztalnál, ha megettek volna egy kalóriaszámmal ellátott, a diétájukban megengedhetetlen somlói galuskát. Erre persze egyikük sem vállalkozott, csak könnyeik hulltak a desszertbe.

Dobd le a textilt!

Béres Alexandrát arról is kérdeztük, jó módszernek találja-e, hogy a játékosokat választás elé állítják, hogy a diétájuk közepén egy sütemény vagy a szeretteiktől érkezett üzenet a fontosabb-e számukra. „Ez egy amerikai licenszműsor, amelyben kiélezett helyzetek vannak. Másfelől a mindennapi életben ugyanígy megjelenik a kísértés. Ha fogyókúrázunk, el kell viselnünk, ha mellettünk valaki elkezd enni egy habos tortát”- mondta Béres Alexandra Norbira is, aki liszt és cukor felhasználása nélkül készült tortával jutalmazta játékosait. „Ez nekik dupla kísértés volt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a csapatom mindkét esetben ellenállt.”

Az epizód esztrádműsorrá alakult. Láthattunk egy kevés Big Brother-nosztalgiát, románcot a rejtett kamerák előtt azzal a csajozós dumával, amelyik 2002 óta nem változott: dobd le a textilt, majd egymásnak feszült a 230 kiló.

Nem féltékenységből szavaztak

Ezen a héten a vesztes csapatból Boglárkát szavazták ki játékostársai, aki a rejtett kamerák előtt jött össze az Alexandra-csapatban versenyző Milánnal. Csapattársai úgy gondolták, mivel ő a legfiatalabb és legvékonyabb, neki van a legnagyobb esélye arra, hogy a műsoron kívül is kitartson a diétája mellett. Schobert Norberttől azonban azt kérdeztük, lehetségesnek tartja-e, hogy féltékenységből szavazták ki Boglárkát.

„Nem. A csapat egy nehéz stratégiai döntést hozott meg, nem akartak a nagyágyúktól megszabadulni. Senkit nem zavart, hogy Milán és Bogi közelebb került egymáshoz” - mondta a tréner, és mielőbb elköszöntünk volna tőle, szokás szerint egy érzelmes gondolattal zárta a beszélgetést. „Még sosem kerültem ennyire közel olyan emberekhez, akiket le szeretnék fogyasztani.”