Pornófilmekben szerepelt a Rap, Revü, Rómeó Júliája

2004.04.06. 11:29
A Rap, Revü, Rómeó című film női főszereplője, Nguyen Ha Phuong korábban Vanessa művésznéven pornófilmekben szerepelt. A vietnami származású lány nem tagadja le múltját, ám nem is büszke rá. Oláh J. Gábor, a Rap, Revü rendezője nem tudott színésze korábbi filmes karrierjéről, de nem ítéli el a lányt, inkább sajnálja. A film forgalmazója ezzel szemben elhatárolódik.
Mint a színésznőtől megtudtuk, Nguyen Ha Phuong 1997 óta él hazánkban, ahol nagyapja régen nagykövetként dolgozott. Elmondása szerint a pornózás a múlté.

Rosszkor rossz helyen

Tekintse meg képeinket!
Ha Phuong kicsit sem büszkén bevallotta, hogy egy óvatlan korszakában pénzért pornófilmszerepeket vállalt. "Tavaly nyáron, egy rossz időszakomban történt meg, hogy játszottam ilyen filmekben. Nem tagadom, hogy én szerepelek ezekben, sőt, gondoltam is, hogy erre előbb-utóbb fény derül rá. Többet erről nem szeretnék nyilatkozni" - mondta el a Velvetnek.

Eddig annyit tudtunk róla, hogy modellkedett külföldön, és a Rap, Revü, Rómeó volt első játékfilmes alakítása. A 19 éves főiskolai hallgató nemrég nyilatkozott a Velvetnek, de akkor még csak annyit árult el, hogy pár éve reklámfilmekben szerepelt. Megkérdeztük, konkrétan melyik reklámfilmekben játszott, hátha láttuk már valahol, de nem mondott példát - ez a tények ismeretében érthető.

Ha Phuong a Józsefvárosról szóló filmben vietnami származása ellenére kínai lányt játszik. A kínai Júlia szerelmes lesz egy roma fiúba, akit Csányi Dávid alakít. Dávid egyébként azért választotta a szerepre jelentkezők közül Ha Phuongot, mert ő sokkal lazább volt, mint a többiek. Ha Phuong a filmbe menedzsere segítségével került, és sokáig egy másik "egzotikus" lánnyal küzdöttek a filmszerepért, mondta el korábban a Velvetnek.

Nem PR

Klikk a képre!
Oláh J. Gábor, a Rap, Revü, Rómeó rendezője a szereplőválogatáskor még nem tudta, hogy Ha Phuong pornófilmekhez adta arcát.

"Ha tudtam volna, valószínűleg a másik lányt választottam volna, mert akkor elkerülhettük volna a kellemetlenségeket" - mondta el a Velvetnek. A rendező megérti a színésznőt, és nem ítéli el múltja miatt. "Nekem nincsen ezzel semmi bajom, inkább a lány számára tragédia, hogy ezt kellett tennie. Remélem jobbra fordul a sorsa." Oláh úgy véli, ez a váratlan reveláció nem lesz semmiféle hatással a film eladására nézve, mert szerinte "nem emiatt mennek be az emberek a moziba."

Az InterCom elhatárolódik

Miután nyilvánosságra hozták a főszereplő pornófilmes múltját, az InterCom hivatalos nyilatkozatot adott ki, amely szerint a filmforgalmazó cég "a Rap, Revü, Rómeó című film egyik főszereplőjének, Nguyen Ha Phuongnak a film forgatása előtti munkáiról, nevezetesen bizonyos, szigorúan felnőtt nézők számára készített filmekben való szerepléséről nem tudott."