A dán színésznő, aki a német RTL valóságshow-jában húsz évet fiatalodott, annyira elégedett saját magával, hogy az új fotóit elnézve akár leszbikus is lenne. A testéről leszívott négy liter zsírt pedig elárverezi. Brigitte Nielsen pályája a kifutóról a mozivásznon át a valósághow-kig vezet.

Véget ért a német RTL tabudöntögetőnek szánt valóságshowja, amelyben a kamerák előtt szabták át a 45 éves dán színésznőt, Brigitte Nielsent. Sylvester Stallone exneje 17 nap alatt négy plasztikai műtéten esett át, amelynek során összesen négy liter zsírt szívtak le a hasáról és a lábairól, lekisebbítették a melleit, helyrehozták a fogait és felvarrták az arcán lévő ráncokat is. A zsírt a színésznő nem egy szappangyárnak ajánlotta fel, hanem egy még ennél is bizarrabb ötlettől vezérelve árverésre bocsátotta, a befolyt összeget pedig természetesen jótékony célokra ajánlja fel, írja a német Bild című bulvárlap.

A Daily Mail fotói szerint Brigitte Nielsen fel is avatta vadonatúj külsejét: 29 éves férjével a londoni Dolce nevű szórakozóhelyen mutatta meg a nagygenerál során kipofozott idomait.

Legalább természetes

A műtétek a nyilatkozó orvosok szerint természetesen pompásan sikerültek, német hírek szerint a színésznő most már akár 20 évet is letagadhat korából. "Nem néz ki tökéletesen, de legalább természetes. Pontosan ezt akarta. Az, hogy mennyire volt eredményes a munkánk, a következő években derül ki" - mondta a német Bild című bulvárlapnak az operációkat vezető Dr. Gerhard Sattler.

Bár a 45 éves dán színésznő 29 éves férje, Matti Dessi, aki egyébként a sorban már az ötödik, azt mondta világhíres feleségének, ő úgy szereti, ahogy van, Brigitte Nielsen mégis kés alá feküdt, hogy megmutassa, miért is néznek ki úgy a hírességek, ahogy. "Idegesít az a titkolózás, ami Hollywoodban folyik. Az emberek látják, hogy a sztárok nem természetesen öregszenek meg. Nem jó, hogy hazudunk a rajongóknak, akik legtöbbször nők" - nyilatkozta korábban Nielsen, aki úgy érzi, a showbiznisz kemény világában az érvényesüléshez mindenkinek, így neki is tökéletesen kell kinéznie.

Brigitte Nielsen

Az eredménnyel maga a páciens is elégedett, a Bildnek elragadtatottan nyilatkozik új testképéhez fűződő érzéseiről. "A fotókat elnézve szinte leszbikus leszek. Úgy érzem, újjászülettem. Nagyon nehéz idők vannak mögöttem, de most végre tökéletesen boldog vagyok" - nyilatkozta a dán színésznő, aki nemcsak külsőleg alakult át az utóbbi időben. A hírek szerint ugyanis a korábban súlyos alkoholizmussal több rehabot, sőt, a VH1 celeb rehab-valóságshow-ját is megjárt színésznő ezentúl vigyázni fog az egészségére: mellőzi az alkoholt, a drogokat és a nikotint is. "A táplálkozásomra is odafigyelek és többet járok edzeni".

Bár Nielsen most már elégedetten nyilatkozik, a műtétek azért korántsem voltak kellemesek: "Borzalmas fájdalmakat kellett elviselnem. Úgy éreztem magam, mint egy sebesült rozmár" - mondta. Az egyik adásban például két liter zsírt szívtak le az egykori modell testéről. A műtétek azonban hatásosak voltak: "Megint olyanok a lábaim, mint egy szupermodellnek. Úgy érzem, bármelyik pillanatban visszamehetnék a kifutókra" - nyilatkozta Nielsen, miután zsírleszívással távolították el lábairól a felesleget.

Az operációsorozat részeként Nielsen 18 éve behelyezett szilikonkebleit D-ről C kosarasra kisebbítették. Az operáció állítólag nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi okok miatt is indokolt volt, hiszen az implantátumok a majd' 20 év alatt eléggé elöregedtek, állították az orvosok. A szinte életmentő műtétre két és fél millió tévénéző volt kíváncsi Németországban, így Nielsen beváltotta az RTL hozzá fűzött reményeit.

Modellből valóságshow-hős

A dániai születésű Brigitte Nielsen nem celeb-valósághsow-k állandó szereplőjeként, nem Sylvester Stallone nejeként, de nem is akciófilmek sztárjaként futott be, pályafutását ugyanis 16 évesen modellként kezdte: otthagyta a gimnáziumot és Párizsba költözött, ahol a legnagyobb tervezők bemutatóin vonult a kifutón. Az amazonkülsejű dán még a híres fotográfust, Helmut Newtont is megihlette.

Első filmszerepét 1985-ben kapta meg: a Vörös Szonja című akciómoziban tűnt fel, Arnold Schwarzenegger oldalán, majd ugyanabban az évben Sylvester Stallone is felfigyelt a harcias külsejű dánra, akinek szerepet adott a Rocky IV-ben. Még ugyanebben az évben össze is házasodtak, a boldogság azonban csupán másfél évig tartott. Sly és Nielsen 1986-ban, a Cobra című film forgatása után elváltak, pedig Stallone állítólag annyira elbűvölték felesége idomai, hogy Nielsen képmását belefaragtatta kristály ebédlőasztalukba.

Nielsen később olyan akciófilmekben szerepelt, mint a Beverly Hills-i Zsaruk 2, vagy a Snowboard Akadémia és számos B-moziban is feltűnt. A multitálentum a nyolcvanas évek végétől kezdve rögzített két dance-lemezt is, énekelt az osztrák Falco-val, majd átnyergelt a valóságshow-bizniszbe: szerepelt egy olasz valósághsow-ban, majd Flavor Flav rapperrel az amerikai Surreal Life és a Strange Love című valóságshow-ban is. 2005-ben az angol celeb-Big Brother versenyzője volt, anyósával, Sylvester Stallone anyjával együtt, akivel a Big Brother-házban sem volt túl felhőtlen viszonyuk. Az angol Sky csatornán futó Killing Brigitte Nielsen (megölni Brigitte Nielsent) című műsorban is vendégeskedett, majd a VH1 zenecsatorna stábjával közösen vonult be Dr. Drew Pinsky elvonóklinikájára.

Ezután következett a német RTL plasztikai show-ja. Hogy ezután mire készül Nielsen, nem tudni, annyi biztos, hogy a világhíres német plasztikai sebészeknek köszönhető új idomait ismét a Playboy címlapján szeretné megmutatni: így ünnepelve első vetkőzésének húszéves évfordulóját.