Robert De Niro apja meleg volt

2004.03.26. 16:36
Nem kis botrány kerekedhet Hollywoodban Robert De Niro nemrég megjelent életrajzi könyve miatt. A De Niro: Az életrajz szerzője, John Baxter ugyanis kíméletlen részletességgel számol be a színész legféltettebb titkairól: többek között édesapja homoszexualitásáról, híresebbnél híresebb szeretőiről és feleségéről, akivel csak néhány hónapig élt együtt. A magánéletét illetően amúgy igen szófukar sztárról még az is kiderült, hogy egykor igen hevesen udvarolt Whitney Houstonnak.
Az 1993-ban elhunyt idősebb Robert de Niro állítólag olyan hírességek szeretője volt, mint a költő Robert Duncan, a festő Jackson Pollock és a színdarab-író Tennessee Williams. A könyvben az áll, hogy a férfi 1941-ben, a Provincetownban található német Hans Hoffman művészeti iskolájában találkozott először a homoszexuálitás fogalmával, ahol festészetet tanult.

"Úgy nézett ki, mint egy filmsztár, a színész Robert Shackre hasonlított. Sokan imádták őt, mind férfiak, mind nők, és ebben az időszakban, Provincetownban jött rá, hogy homoszexuális, és valószínűleg itt történt meg az első meleg aktusa is"- írja könyvében John Baxter. A szerző azt állítja, De Niro édesapjának egész életében mindössze egyetlen egy nővel volt igazi kapcsolata, amikor rövid időre kitérőt tett a heteroszexuálisok világába és a II. Világháború idején feleségül vette a színész édesanyját, Virginia Admiralt. Azonban vele is csak néhány hónapig élt együtt.

Whitneyre nyomult De Niro

A De Niro: Az életrajz (De Niro: A Biography) című munkából kiderül az is, hogy a Dühöngő bika és a A rettegés foka című filmek sztárja Whitney Houstonnak is udvarolt, aki akkor még pályája elején tartott. A hollywoodi színész állítólag igen rámenősen közeledett az énekesnőhöz, virágokat és rengeteg ajándékot küldött neki. Egy alkalommal például egy gyémántfülbevalós plüssmacival kedveskedett Houstonnak, és John Baxter szerint mindezt csak azért tette, hogy rábeszélje egy szerepre az 1955-ben készült Love Me or Leave Me című romantikus dráma felújított változatában. A fiatal lánynál végül nem járt szerencsével.

Útjába álltak ugyanis az énekesnő szülei,

akik nem engedték meg Whitneynek, hogy De Niróval találkozgasson. Houstonék állítólag attól tartottak, hogy ez a kapcsolat esetleg tönkreteheti az énekesnő még el sem kezdődött karrierjét. "A szülei, akikkel akkor még együtt élt, nem akarták, hogy egy fehér, ráadásul kétszer annyi idős férfival keveredjen kapcsolatba" - olvasható a könyvben.