Nicole Kidman elkápráztatja az ENSZ-diplomatákat

2004.04.27. 16:57
Még az ENSZ-diplomaták sem tudják kivonni magukat Nicole Kidman hatása alól, aki Sydney Pollack rendező irányításával a The Interpreter (A tolmács) című politikai thrillert forgatja a New York-i ENSZ-székházban: a filmesek tiszteletére rendezett hétfői koktélpartin mindenkit elbűvölt az ausztrál színésznő.
Az ünnepségen, amelyet Ausztrália ENSZ-nagykövete, John Dauth és a New York-i ausztrál főkonzul, Kenneth Allen rendezett, körülbelül ötszáz vendég vett részt, távol maradt viszont a film férfi főszereplője, a köztudottan nyilvánosságkerülő Sean Penn, akit a Reuters szerint az riaszthatott vissza, hogy az eseményre a médiát is meghívták.

A The Interpreter különlegessége, hogy az első olyan film, amelyet az ENSZ székházában forgathatnak: a szervezet korábban még Hitchcocknak is nemet mondott, Pollackéknak azonban sikerült meggyőzniük Kofi Annan főtitkárt, hogy a filmet több millió olyan néző fogja látni, akit az ENSZ egyébként nem érne el, és hogy a mű üzenete összhangban van az ENSZ elveivel.

Kidman a The Interpreterben egy képzeletbeli afrikai ország tolmácsnőjét játssza, akinek tudomására jut, hogy országa vezetője ellen merénylet készül. Hamarosan ő maga is célponttá válik, ám nem mindenki hisz neki, így a titkosszolgálat egyik ügynöke (Penn) is kimondottan kétkedve fogadja állításait.

"Csodálatos a forgatókönyv, és csodálatosak a karakterek is" - mondta Kidman a ceremónia után, Pollack pedig azon reményének adott hangot a diplomaták előtt, hogy indokoltan szavaztak bizalmat novemberben nyitó filmjének, amely szerinte az "erőszak alternatívája".