Nick Nolte saját házában kúrálná a drogosokat

2004.07.23. 09:11
Nick Nolte-nak jócskán meggyűlt a baja az amerikai hatóságokkal, mivel a ránehezedő, állítólagos hatalmas nyomás miatt előszeretettel nyúlt különféle kábítószerekhez. Most nem akárhogy szeretné bizonyítani a bíróságnak tisztaságát: szívesen segítené más drogosok felépülését.
A félresiklott életű, ám de annál nagyszerűbb színészi képességekkel rendelkező Nick Nolte-nak az utóbbi években bőven akadtak drog, illetve alkohol problémái. Az amerikai színész most azonban nem mindennapi módon akarja bizonyítani a kaliforniai hatóságnak, hogy a jó útra tért, hiszen ügyvédje, Mark Werksman szerint még arra is szívesen hajlandó, hogy házában adjon otthont a drog- és alkoholfüggő betegtársai felépülését segítő rehabilitációs szeánszoknak.

Hollywoodi veszély

Nick Nolte 2002-ben egy rendőrségi rutin útellenőrzés folyamán akadt fenn a rostán: drogtesztje pozitív lett. A lebukás azonban szerencsére sorsfordítónak bizonyult életében. Amikor tagadhatatlanul szembesült a súlyos problémával, állítása szerint szinte azonnal felnyílt a szeme és ráébredt, mi fenyegeti életét, így még azelőtt elment egy elvonókúrára, mielőtt még a bíróságon kellett volna felelnie tettéért.

A bajba jutott filmcsillag épp a napokban, kedden jelent meg a bíróságon ismét, hogy beszámoljon gyógyulásáról, fejlődéséről 2002 óta. Jogi képviselői szerint erőfeszítései meghozzák gyümölcsüket, és bíznak benne, hogy Lawrence Mira bíró egy évvel megkurtítja a vétkes, ám megtért bűnös próbaidejét.

A rettegés foka sztárjának van is oka az önbizalomra, hiszen ha sikerül továbbra is tisztának maradnia és ezután is segít mások felépülésében, akkor Mira bíró dícsérő szavai, miszerint Nolte "nagyon jól halad" és "rendkívül együttműködő" a rehabilitáció folyamán, a valóságban is még inkább érezhetőek lesznek, és remélhetően valóban enyhítik a büntetést.

Szembenézni a fájdalommal

A drog ellen a színész szerint a rendbejövetelhez vezető út nagyon is egyszerű; legyen az ember akár híres akár nem, semmi mást nem kell tennie, "csak" szembenéznie a fájdalommal. Mindazonáltal pontosan tisztában van azzal, hogy esete a hírességek körében nem egyedülálló, ám ezt szemrebbenés nélkül meg tudja magyarázni.

"Hihetetlen nyomás nehezedik az emberre a hírnév miatt, és ilyenkor erős a kísértés, hogy a ránkzúduló, már-már elemésztő figyelem miatt elmeneküljünk a valóságból." - nyilatkozta a már kétszer is Oscar-díjra jelölt sztár.