horoszkóp

Schobert Norbert szerint Pavlov kutyái vagyunk

2004.09.28. 11:20
Schobert Norbert, fitnesz-császár novemberben megjelenő könyvével megmenti a magyar társadalmat, leszámol az itthoni depresszióval, belenyúl a magyarok agyába, és update-eli azt.
Schobert Norbert legutóbbi, A Norbi titok című könyvét viszik, mint a cukrot. A szerző a sikeren felbátorodva megírta új kiadványát, ami ugyan még nincs teljesen kész, de a szerző által elmondottakból kiderül: nagy dobásra készül.

Titok, amíg ki nem nyitod

megváltónk
Norbi
"A Norbi titok nyolcvanezer példányban fogyott három hónap alatt" - újságolja Schobert Norbert a Velvetnek. "Erre nem is számítottam, sőt, akár a negyedével is megelégedtem volna" - szerénykedik a bő- és gyorsbeszédű Norbi, akit legény legyen a talpán, aki követni bír.

"Az idei év legnagyobb bestsellere lett, még most is vezeti az eladási listákat. Amerikában is ez fogy a legjobban a magyar nyelvű könyvek közül, és készül a német fordítás is. Ezek adtak nekem erőt, hogy írjak egy másikat" - szól az előzményekről.

"Az előző könyvemben egy csomó mindenről nem mertem írni, mert nem tudtam milyen lesz a fogadtatása. Mára annyian lettek az update-módszer követői, hogy egy kicsit bátrabban álltam neki az új könyvnek."

Új TESTamentum

Norbi a sok ugrálás közben rájött egy jópár dologra - legalábbis ez derül ki abból, amit soron következő könyvéről elmondott a Velvetnek. Hangjában mélységes felháborodással beszél arról, ami szerinte ebben a világban folyik: "A könyvemben arról írok, hogyan lesz valakiből Pavlov kutyája, mert szerintem a magyarok nagy része is az. Gondolkodás nélkül bekajálják a reklámokat, amik azt sugallják, hogy a szénsavas, cukros üdítőkben rejlik a boldogság, a csokoládéevés pedig felér egy orgazmussal." A guru azt is kifejti majd, hogy hogyan lesz valakiből "élményfogyasztó", és hogyan hízik el ezáltal.

"Írok arról, hogy mennyire rossz az, hogy itthon a gyorséttermi gyermekmenü, a csodacsoki és a csupacsipsz a gyermekek álmainak netovábbja." Azt nem tudjuk, hogy a kétdiplomás Norbi mindezt hogyan kívánja majd felszámolni, de ha megvesszük a könyvet, úgyis megtudjuk. Egyik nagybecsű kollégánk szerint azonban, ha Norbinak sikerülnének nagyratörő, már szinte napóleoni tervei, azzal a magyarok boldogságát venné el.

Norbi-axióma + update - kajaszex = sovány, boldog magyarok

Norbi azonban értünk folytatja hősi hadjáratát, nem ellenünk. Készülő könyvében ehhez új fogalmat vezet be: a Norbi-axiómát, ami így szól: "A szervezetet nem tölteni kell, hanem táplálni." Azaz: óvakodjunk az üres kalóriáktól - és ne a törpétől!

Ezt figyeljétek!
Dolgozik az ügyön
"Az üres kalóriák ugyanolyan mérgezőek szervezetünkre, mint az egészségtelen ételek" - magyarázza tételét. "Az olyan kalóriákkal, amiket feleslegesen viszünk be - mondjuk a nassoláskor - sokat elveszünk a testünktől, és károsítjuk azt. Tehát a cukorkák és a csipszek csakis arra jók, hogy profitot termeljenek a gyártónak, de nekünk ezzel csak ártanak."

A fitnesz-harcos a kajaszexet is felszámolná, ha rajta múlna. "A kajaszex nagyon egészségtelen. Az utóbbi években alakult ki, hogy az emberek a szexualitás helyett a könnyebben hozzáférhető nassolást választják" - magyarázza Schobert.

"A társadalom nyolcvan százaléka elhízott, a kalória- és szénhidrátszámlálás pedig megbukott." - mondja. De akkor hogyhogy Norbi mégsem adja fel? "Mindenki valami csodadiétát akart eladni, ezzel befuccsolt, én viszont egy kellemes és tartós életmódot hirdetek. Én azt mondom: nincs reform, csak egy kis update van. Kisebb változtatásokkal lehet eredményt elérni, nem egy nagy hirtelennel." - árulja el a lánglelkű tréner.

Pandúrból rabló

Norbi, egy adatbázisból szerezte meg az összes, Magyarországon lajstromba vett élelmiszeripari termék nevét, és értékelte azokat az update szisztémája szerint. Minden itthon létező ételt kód szerint közöl majd új könyvében. Eddig 5600 terméknél tart, de még gyűjt. Bár a Testnevelési Főiskolán bűnügyi szakra is járt, bevallja, hogy könyvének megírásához akár kisebb bűncselekményt is elkövet: az éttermekből - az anyaggyűjtés jegyében - az étlapot is diszkréten elhozza, ha azon valamilyen általa eddig nem látott terméket talál.

Kivezet minket a rosszból

Norbi nagyszerű magyarázattal szolgál arra, hogy miért van rá szüksége a magyar népnek: a drogozás, a kajaszex, a fitnesz-anorexia és az üres kalóriák mellett a magyarság kövérségével és szellemi igénytelenségével is készül leszámolni.

"Nekem már rég nem üzleti céljaim vannak" - állítja. "Egy célom van, egészséggel lefogyasztani a magyarokat. Ezzel viszont más területeken is eredményeket érnék el. Számítógépre felvittem egy pár adatot" - meséli - "a lakosság fizikai állapotáról, és a valószínűség-számítással a következő megdöbbentő adatokat hoztam ki: 10 év múlva Magyarországon összesen nyolc millióan fognak élni, és a 2000 után született gyerekek közül minden harmadik cukorbeteg lesz.

Norbitól azt is megtudjuk: ma hazánkban egymillió nyilvántartott cukorbeteg él, és körülbelül ugyanennyi a még nem felfedezett beteg. Többek között emiatt, és a mozgás háttérbe szorulása miatt ilyen depressziós a magyar, ezért iszik, drogozik és zabál, ezért működik annyira a reklámok gerjesztette impulzus-vásárlás. "Egy egészséges és követhető életmód bevezetésével ezt a problémát gyökerestül ki lehetne irtani" - vélekedik Norbi, aki egész népét szeretné tanítani.

Ha az arányokat nézzük, erre meg is van minden esélye, hiszen állítása szerint már százezer családban vannak a Norbi-update módszer hálás követői, akik közül mindenki fogy. "Havi öt százalékot csökkenek az embereim zsírpárnái" - mondja. A tréner legnagyobb büszkesége Kovi, a pornóproducer, aki 75 kilót fogyott, illetve az újonnan kezelésbe vett Fekete László "erősember", aki már 23 kilót leadott, és Schobert szerint mégis erősebb, mint valaha.

Az igényesség bukása

A Velvet riporterének már görcsbe állt a nyaka a telefont tartva, de a fáradhatatlan Norbi hangja egyre indulatosabbá válik, ahogy a média témájához érkeztünk: "Le kell számolni az itthoni értéktorzulással, amiért legnagyobb részt a média vonható felelősségre. A tévétársaságok a nézettségek mérése által ahhoz igazítják a műsoraikat, amit a legszélesebb réteg néz. Ezért van az, hogy a kisgyerekeknek valamelyik igénytelen valóságshow-szereplő lehet a példaképe."

"Én azt akarom, hogy ne felejtsük el, hol vagyunk, és mire lehetünk méltán büszkék évszázadok óta. Azt szeretném, ha a kisgyerekeknek művészek, élsportoló, politikai személyiségek lennének a példaképei, és nem reklámfigurák vagy szánalmas statiszták" - osztja meg velünk népjobbító elképzeléseit. "Itthon azok a hősök, akik antik" - teszi hozzá. Az új könyv egy újfajta IQ-tesztet is tartalmaz, amiből ki lehet majd számolni, hogy kinek van hajlama az ellustulásra és az elbutulásra. Bár szerintünk azt így is tudja mindenki, aki meg nem annak úgy is mindegy.

Norbi búcsúzóul még leszögezi: "Az egészséget, mint életmódot visszaállítjuk. Ha az egészségre való törekvés egyesülni tud a kapitalista üzleti érdekkel, az nyerő kompromisszum."

Mindörökké, ámen.