horoszkóp

Schobert Norbi tévéműsort és gyereket tervez

2005.02.11. 15:28
Márciustól naponta jelentkezik a televízióban Schobert Norbert műsora. Az ország fitnesz-edzője áttörte hazánk határait, könyvét immár fél Európa olvashatja, és műsora is több országban kerül sugárzásra. Az aerobik-guru célja változatlan: szeretne mindenkit beavatni a titkába és egészséges életmódra hangolni. Norbi a kódok mellett ezúttal egy újabb titkot is megosztott a Velvettel, miszerint második gyermekük remélhetőleg már nem csak elmélet.

Március elsején indul a TV2-n Schobert Norbi és párja, Rubint Réka műsora. A sorozat nem más, mint a Norbi-titok című könyv kiterjesztett, televíziós adaptációja, bár a könyvet hazánkban eddig 200 000 ember vásárolta meg, televízión keresztül Norbi titka még több emberhez eljuthat. Egy Schobert Norbert által idézett telefonos felmérés alapján Magyarország lakosságának 7-8 százaléka már a norbi-kódok alapján étkezik, ami ha így van, valóban szép teljesítmény, tekintve hazánk rossz hírét a táplálkozás terén. Norbi szerint egyébként a kódokban semmi ördöngősség nincs, nyilván mindeki könnyebben jegyzi meg, hogy 1, 2 vagy 3, minthogy észben tartsa a szénhidrátok, enzimek és zsiradékok minden fajtáját.

A százharminc kilós kismama

Schobert Norbi A műsor a napi rendszeresség és a követhető tematika alapelveire épít. A hétfő a mozgásé és az állóképesség javításáé. A tornagyakorlatok és mozgásserkentő mozdulatsorok előadásában eleinte Csábi Bettina fogja segíteni a fitneszkirályt, aki ezek után a keddeket feleségének adja majd át. Rubint Rékánál az alakformálásé a főszerep. Érthető módon a kedd inkább a nők számára lesz élvezetes és hasznos. Az alakformáló finom mozdulatok mellett egy kismama edzésprogramját is hétről hétre nyomon követhetik majd a tévénézők. Adott kismama harmadik gyermekét várja, orvosai azonban óva intették a terhességtől, a hölgy 160 centijéhez ugyanis az évek során 130 kiló társult. Az orvosok szerint ekkora súlyfelesleg mind a kismama, mind a gyermek életét veszélybe sodorhatja, Rubint Réka azonban vállalta, hogy a szülés napjáig 30 kilogrammtól szabadítja meg a hölgyet. 18 kilót már le is adtak, mesélte hangjában felesége iránt érzett büszkeséggel Schobert Norbert, majd nyílt kérdésünkre - kissé ugyan még zavartan, de nagy örömmel - vallotta be, hogy "ha isten is úgy akarja", második gyermekük immár nem csak terv, így maga Rubint Réka is pozitív példaként szolgálhat majd a fitt formákra áhítozó, várandós magyar anyukák körében.

Jelszavaink valának

Szerda Norbi szerint a hét legdepressziósabb napja, ezért a szerdai adás arról szól majd, hogyan érezzük jól magunkat. Ez lesz az úgy nevezett wellness-nap, amikor olcsó, ám mégis egészségünket és testünket egyaránt karbantartó és kényeztető tippeket leshetünk el a tévéből. Csütörtökönként Norbiék vásárolni mennek, bemutatják hol lehet olcsón jó és egészséges élelmiszerekhez jutni. Az így zsákmányolt alapanyagot végül pénteken dolgozzák fel saját konyhájukban, jól megérdemelt fitneszvacsorát kerekítve belőle. A műsort délután láthatják majd a korán hazaérkezők és a kismamák, de a későn jövők sem maradnak azonban le semmiről, hiszen a műsort az esti híradó után megismétlik.

"Jelszavaink, egészség, család, siker. Segíteni szeretnénk. A Norbi módszer tényleg működik, és ezt mutatja hogy a könyv kiadási jogát már nyolc országban megvették, szinte az összes környékbeli országban, ezen kívül Németországban, Svájcban és a Benelux államokban is" - osztotta meg velünk könyve sikerét Norbi. Az említett országok a könyv mellett a műsort is átveszik, így a magyarokon kívül fél Európa megismerheti a titkot. A kibontakozó utópia szerint tehát a Szajnától a Duna-deltáig norbi-kód alapján táplálkozó, egészséges és karcsú emberek üdvözlik majd egymást.

Leszámolás a lustákkal

Norbi Norbi már köztudottan régóta a "csodacsoki és csupacsipsz" támadás kivédőjének és elhárítójának kiáltotta ki magát, és személyes sikerként könyveli el minden hozzáforduló fogyni vágyó eredményét. "Nem teszek különbséget az emberek között. Nekem mindegy, hogy Liptai Claudiáról, Gesztesi Károlyról, Szabó Győzőről vagy Koviról van szó, én minden ember sikerének örülök és ugyanolyan fontosnak élem meg. Átlagban elmondhatom, hogy minden tőlem segítséget kérő 10 emberből 9 sikert ér el."

Norbi legújabb dobásával a lustákat veszi célba. Ne mondhassa senki, hogy nincs ideje olvasni, Norbi egy harmiclapos mini-kiadványba tömöríti a titkáról szóló 800 oldalas könyvét, ami ezáltal könnyen meglapul majd bármelyik retikülben vagy farmerzsebben. Norbi emellett sok követőjét látta fénymásolt kódokkal kóvályogni az élelmiszerboltok polcai körül, és az ő dolgukat is könnyítené szeretné ezen könnyen kezelhető kiadvánnyal. Titkáról Schobert Norbi már mindent elmondott, így ebben a témában nem tervez újabb könyvet. Úgy érzi első könyve minden praktikus információt tartalmaz, második könyve pedig a lelki hátteret biztosítja, így aki valóban változtatni és fogyni akar, immár semmi nem áll útjában. Norbi már csak az évszádos magyar tradíciókkal és a gyorsétterem láncokkal hadakozik, bár sokszor hangsúlyozta, ha valaki betartja a kódos táplálkozást, nem lehet gond a pörkölt és a töltött káposzta sem.