horoszkóp

Halálfejes klubot álmodott a No Thanx

dns
2007.10.04. 11:18
Halálfejes pultot, Beetlejuice-falakat és Jimi Hendrix portrékat tenne saját szórakozóhelyébe a No Thanx három tagja, akikkel egy skóciai utazást nyerhet meg egy olyan osztály, amelyik ennél jobb klubot tervez.

„A mi klubunkban alkoholt nem lehet kapni, a drog és a szex szavakat pedig nem is ismerjük”- jelentette ki Gődény Gábor, a VisitBritain közép-európai marketingvezetője. A cég nagyszabású nyereményjátékot indított a No Thanx zenekar aktív közreműködésével, amelyet a KisErkel klubban részletezett egy one man show keretében a sajtó számára. Így a hosszabb leírás előtt felelevenítjük beszélgetésünket a tinisztárokkal, amelyet a bemutató után folytattunk.


- Voltatok már Angliában?

Skrapits Erik: Nem, de nagyon szimpatikus ország, régóta szeretnék már kijutni. Skócia meg az idillikus tájkép.

- Játszhatunk egy kis kvízt, most, hogy megnyerhet titeket útitársnak egy gimnazista osztály? Ki vezeti a brit rádiós játszási listát?

Szekér Dávid: Nem figyeltük.

- És a lemezeladási listát?

Skrapits Erik: Az Ossián.

Szekér Dávid: Erik horvát, még csak tanulgatja a nyelvet (nevet).

- Megrendezték már idén a Fashion Weeket Londonban?

Szekér Dávid: Igen, vagy nem. Ez a két válasz lehet helyes.

- Mi a divatszín most a londoni utcákon?

Szekér Dávid: Rózsaszín? Nem, fekete.

Szekér Olivér: Mondjuk, ha tudtuk volna ezt, akkor készültünk volna, és tudnánk válaszolni.

- Igazad van. Akkor...hány példányban kelt el a Másik Nemzedék című lemezetek?

Mind: Több mint 7500-ban, elértük az aranylemezt.

A curry a nemzeti étel

Klikk!

Hosszú idő óta ez volt az egyetlen No Thanx esemény, amelyen nem láttunk rajongókat, még Marozsán Lilla sem jött el. A szigetországi utakat népszerűsítő turisztikai hivatal marketingvezetője bejelentette, elindult a négyfordulós TuristaOsztály nevű játék, amelyben középiskolás osztályok nyithatnak virtuális szórakozóhelyet. A klub enteriőrjét a felhasználható sablonok alapján tervezhetik meg, a klubnak nevet kell adniuk, a zenei kínálatot meg kell tervezniük, a zenéket és a klipeket is egy megadott helyre fel kell tölteniük. A játékosoknak a sztárfellépő személyéről is dönteniük kell (a virtuális pódium egyébként nem nagyobb, mint egy gyrosos bódé) majd a szórakozóhely plakátját is meg kell tervezniük.

Mint már tudjuk, italokat nem választhatnak a játékosok, habár a hazai gyakorlat azt mutatja, a tinédzserek nem csak a 18. életévük betöltése után isznak a bulikon. Ételeket azonban választaniuk kell, kuncogott is az újságírók egy része, amikor Gődény a brit konyhaművészet kifejezést használta. Mint elmondta, a brit nemzeti étel most a curry, és egyedi ötleteket várnak a menü megtervezéséhez.

A No Thanx-szel utazni Skóciába

A beküldött pályamunkákra az internetezők szavazhatnak, de azt, melyik osztály lesz a győztes, egy szakmai zsűri választja majd ki, és annak összetételét nem tudta megmondani a marketingvezető. Elmondta viszont, hogy azért sem csupán a szavazatok alapján hirdetnek győztest, hogy a rendszert ne tudja meghackelni senki. A győztes osztály pedig Skóciába utazhat a No Thanx zenekarral, amelynek három tagja jelent meg ezen az eseményen.

Az eddigi pályamunkák is igazolni látszottak azt a sejtésünket, hogy a verseny az iskoláskorú lányokat inkább motiválja, a fiúk már kevésbé fanatizálhatók. Gődény Gábor sajátos humorral mutatta be az alkotásokat, amelyből a legtöbbet a „ráckevei Dunaág” felől kaptak. „Az itt látható lágy magenta falú klub neve lehetne Pony Klub.” A következő, fekete falú alkotást a zenekar arculatához hasonlította stand upjában Gődény Gábor.

Ráfoghatnánk, hogy imós

„De ha az a szobanövény nemcsak zöld lenne, hanem lila csík lenne benne, akkor ráfoghatnánk, hogy imós.” Egy nosztalgia stílusú klubbelsőről a hetvenes évek baby boomját emlegette, és a panellakások szocialista világát, habár a versenyzők valószínűleg mind '89 után születtek. A bemutató végén a pultnál ücsörgő No Thanx is kapott egyetlen érdemi feladatot, hogy rögtönözzön egy enteriőrt a sajtó kedvéért.

„Halálfejes klubot gondoltunk”- mondta elöljáróban Skrapits Erik énekes, aki a bárszéken ülve figyelte, ahogyan Szekér Olivér basszusgitáros a laptophoz ül, és alkotni kezd. A trendből lassan szerencsére kivonuló halálfej-motívum végül a pultot díszítette, a falak pedig fekete-fehér csíkosak lettek, mintha Beetlejuice tiszteletére állították volna. „A klubot Jimi Hendrixről nevezzük majd el, és a falakat a mester képei díszítik majd”- tette hozzá Szekér Dávid, és ezt végszónak remek volt.