Oki szerint néha mindenki szív

2004.08.18. 10:30
Pintér Zoltán, alias Oki azt mondja, soha nem kínált senkinek kábítószert, és úgy érzi, a rendőrök valamiért kiszúrták maguknak. Oki ügyvédje nem számít komoly büntetésre.
"Nem terjesztettem soha, és nem is vásároltam soha kábítószert, igazából sok dolgot nem akarok erről mondani, mert az ügyvédem jobban tudja követni a dolgokat. Nekem még a jegyzőkönyvet is elfelejtették átküldeni." - kezdte Oki a telefonbeszélgetést, utána azonban mégis közlékenyebbnek bizonyult, és elmondta, úgy érezte, kifejezetten rá vadásztak a rendőrök. Mint azt a Velvet is megírta, szombat éjjel a nyomozók éppen akkor érték tetten a "sztárt", amikor az kábítószergyanús cigarettát kínált két helybéli tizenéves lánynak.

A nyírségi kaland

A Fókuszban - fotó: RTL Klub
"Az egész standot letartóztathatták volna, annyian szívtak ott, de másokkal nem is foglalkoztak. Úgy gondolom ez a dolog lassan mindennapi, mindenki szokott hébe-hóba szívni" - véli Pintér Zoltán, majd fejtegetni kezdi, hogy mely utcai fesztiválon lenne érdemes hatalmas razziát rendezni, mert "ott nem csak lágy drogok vannak". A valóságshow-szereplőnek jól esett műsortársa, Szabolcs nyilatkozata, aki szerint a marihuánát hiába tiltják Amerikában is, mindenki szív. "Bár nyilván ne én mondjam meg, hogy mit lehet engedélyezni egy országban" - tesz tanúbizonyságot valóságérzékéről a tetovált férfi. "Ismét csak azt tudom mondani, én soha nem kínáltam és adtam el senkinek, amikor bevittek, nálam még egy gramm sem volt, készpénz is alig, így nem lehet azt mondani hogy kereskedtem" - szögezte le.

A ValóVilág vitatott viselkedésű szereplője elmondta, semmi köze Nyíregyházához, és csak azért ment oda, mert egy fellépésre hívták, végül azonban csak vendégként maradt ott. Oki kifogásolta a rendőrök eljárását is, szerinte egy gyilkossal is hasonlóképpen bánhatnak. "Cellába zártak, ujjlenyomat, fénykép, minden. Állítólag ez a normális ilyenkor, bár szerintem nem. Amikor kiengedtek, mondtam, hogy ugyan, vigyen már valaki haza, mert nem ismerem Nyíregyházát, és fogalmam sincs, hol vagyok. De rám sem hederítettek, mondták, hogy forduljak itt jobbra, ott balra, aztán jobbra, ennyi. Két órát kóboroltam Nyíregyházán, hajnali négykor nem találsz ott senkit, vagy ha igen, az is részeg" - vázolta a legális tudatmódosítók hátrányait Pintér Zoltán.

Kicsi fű

Dr Magyar György, Oki ügyvédje a Velvetnek elmondta, a vád kábítószerrel való visszaélés lehetne. Az ügyvéd szerint azonban az eset nem meríti ki a visszaélés fogalmát, hiszen nem történt terjesztés, szóval ez nem a kábítószerkereskedelem klasszikus esete. Véleménye szerint "ebből az ügyből hatékony védekezéssel ki lehet jönni". Mint mondta, Okinál igen kis mennyiségű marihuána volt, ráadásul azt is dohányba keverte, könnyen lehet, hogy a vádemelést is elhalaszthatják, amennyiben vállalja, hogy elvonóra megy.

"Én már belenéztem a jegyzőkönyvbe, és az alapján nem látom megalapozottnak a visszaélés vádját" - mondta az ügyvéd - "Ott állt két lány, akik megkérdezték, "mit szívsz te, Okika?", és megnézték a tetoválását, de maguk a lányok sem állítják, hogy el akarta volna adni nekik a kábítószert. Ez a mennyiség nem is lett volna elég kínálásra, bár a törvény nem szabja meg egészen pontosan, mi számít saját használatnak, mert ez mindig más, függ az összetételtől, minőségtől, mennyiségtől, ezt majd a laboratóriumban döntik el. Szóval én nem látom megalapozottnak a kábítószerrel való visszaélés gyanúját, és nem számítunk súlyos büntetésre" - mondta el az ügyvéd.