horoszkóp

Oki gránátot kapott a kertjébe

2006.12.18. 16:34
Éles aknagránátot találtak Oki kutyái gazdájuk kertjében. A robbanószert vagy bedobta valaki, vagy az ebek hozták haza valahonnan. Az egykori valóságshowszereplő kizártnak tartja, hogy a történtek kapcsolatban állnának korábbi drogos ügyével.

Aknagránátot dobtak be ismeretlenek Oki házának kertjébe Budapesten, a XIV. kerületben - értesült a HavariaPress. Az egyik valóságshowban ismertté vált Oki - valódi nevén Pintér Zoltán - Zuglóban bérel egy családi házat, ennek kertjében találta meg a veszélyes szerkezetet.

Kutyák marakodtak a gránáton

Oki megerősítette a hírt a Velvetnek. Mint arról beszámolt, vasárnap délután épp bográcsgulyást főzött a kertben, amikor arra lett figyelmes, hogy valamin hevesen marakodnak a kutyái. A házőrzők egy második világháborús gránáttal játszottak, amelyről a tűzszerészek kiérkezésekor kiderült, hogy éles és bármikor felrobbanhatott volna.

Oki szerint nem fenyegetés

Oki azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a kutyák az utcáról hozhatták be a szerkezetet. Bár korábban kábítószerrel való visszaélés miatt folyt ellene büntetőeljárás, az egykori realityhős kizártnak tartja, hogy bárki is meg akarta volna fenyegetni a lőszerrel. Akkor ugyanis vélhetően az ajtaja előtt helyezik el az amúgy élesített gránátot, nem pedig kerítés mellett, ahol ritkán járnak. Ugyanakkor megemlítette, hogy a II. világháború idején gyártottak ilyen lőszert, de ez a gránát meglehetősen jó állapotban volt.

Bográcsgulyás Oki módra, fagyban

Oki egyébként rendszeresen bográcsgulyásozik a kertben, még így télidőben is. Szerinte kevés ennél job foglalatosság létezik, különösen akkor, ha már leesett a hó. Fel kell öltözni hozzá, de a tűz mellett amúgy sem fázik az ember - osztotta meg a téli szabad ég alatti főzés technikai hátterét a Velvettel.