Oláh Ibolya színházi lemezt készített

2004.10.06. 11:03
Presser Gábor és Novák Péter segítette az elmúlt hónapokban Oláh Ibolyát, aki Tiszadobra utazott, hogy elkészítse első szólóalbumát. Az énekesnő turnézni indul, és művelődési házakban mutatja be az Egy sima, egy fordítottat.
Tóth Veronika után a Megasztár második helyezettje, Oláh Ibolya is megjelentette első szólóalbumát. A fiatal énekesnő egy rendhagyó sajtótájékoztatón, a Merlin Színházban mutatta be a lemezt, ahol élőzene és táncosok kíséretében három dalt is előadott az albumról.

Novák és Presser segített

Oláh Ibolya bemutatkozó nagylemeze - melynek művészeti vezetője Novák Péter, zenei rendezője pedig Presser Gábor volt - Egy sima, egy fordított címmel jelent meg, és mondhatni igen rövid idő alatt készült el, mivel a korong felvételei augusztusban kezdődtek. A lemezen hallható dalok nagy része Tiszadobon született, ahová Ibolya Novák Péterrel és a zenekar néhány tagjával költözött le néhány hétre. Elvonulva a világ elől, egy rögtönzött stúdiót rendeztek be a tiszadobi kastélyban, és hozzáláttak az első lemez elkészítéséhez. A nyersanyagot később Presser Gábornak is megmutatták, akinek nagyon megtetszettek a dalok, majd úgy döntött, hogy ő is ír néhány szerzeményt az énekesnő készülő lemezére. Az Egy sima, egy fordítottra így végül fele-fele arányban kerültek fel Presser- és Novák-szerzemények.

Színház az egész

Novák a sajtótájékoztatón elmondta, a dalok egymásra épülnek, egy ívet alkotva és nem titkoltan egytől egyik Ibolyáról szólnak. A stílusok a punk-rocktól a tangóig, a musicaltől a sanzonig terjednek. "Tulajdonképpen ez egy színházi lemez, egy dramaturgiai fonal jellemzi az egészet. Ezt az albumot érteni kell, bár félve használom az érteni szót, mert az értelem kikopóban van Magyarországon" - mondta Novák, aki hangsúlyozta, az igazi munka, a "gályázás" még csak ezután kezdődik, hiszen turnézni indulnak, ami kemény, és fegyelmezett munka és azt is bírni kell. A tervek szerint Oláh az elkövetkező hetekben, hónapokban művelődési házakban lép fel, mivel színházi koreográfiával, táncosokkal szeretnék még színesebbé tenné az előadást.

Mindenki szereti

Presser és Novák hihetetlen szeretettel, féltéssel pártfogolta az elmúlt hónapokban az énekesnőt, de kiadója, a BMG is nagyon megszerette Oláh-t. "Szeretjük őt, úgy olyannak, amilyen. Ha pedig valakit szeretünk, akkor ugye az a lényeg, hogy feltétel nélkül! Ibolya pedig tud valamit, amitől elhisszük neki, hogy ő úgy jó, ahogy van. Csak énekeljen és játsszon nekünk, és mi szeretjük" - fogalmazott a sajtótájékoztatón Geszti Margit, a BMG vezetője.

A BMG már a tehetségkutató verseny alatt felfigyelt Oláh különleges hangjára, és miután véget ért a Megasztár, hosszas tárgyalásokba kezdtek. Az egyeztetések után az énekesnő végül öt évre és három garantált albumra szerződést kötött velük.