Plasztikai műtétje komplikációi okozták Olivia Goldsmith írónő halálát. Ügyvédje elmondta: Olivia január hetedikén vesztette el eszméletét az altatáskor bekövetkezett szívrohama miatt, és kómába zuhant. Az Elvált nők klubja című regény szerzője nem ébredt fel a kómából, egy héttel később meghalt - adta hírül a Fox News.
Az 54 éves írónő az álla alatti ráncait akarta felvarratni, ám a rutinműtét során kómába zuhant, és nem is ébredt fel többé. Az Elvált nők klubja 1992-ben jelent meg könyv formában, majd 1996-ban elkészítették a filmváltozatot Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton, és Sarah Jessica Parker szereplésével. A történet három középkorú nő sorsát dolgozza fel, akiket gazdag férjeik fiatalabb partnerre cserélték le, ezért közösen összefogva bosszúhadjáratot indítanak a galád ex-férjek ellen.

Felháborodott szerző

Az írónő egyszer azt nyilatkozta, a regényt az őszinte felháborodás íratta vele. "Nem igazság," - mondta - "hogy a férfiak kihasználják a fiatalságodat, majd mikor megöregszel, egyszerűen lecserélnek egy fiatalabb, magasabb, vékonyabb, szőkébb modellre. Elvárják tőlünk, hogy karrierünk legyen. Elvárják azt is, hogy rendben tartsuk a családot. Felelősek vagyunk az otthonunkért, de emellett legyen jó vékony a combunk is. Ez képtelenség" - nyilatkozta.

Személyiségzavar?

Olivia sikeres üzleti karriert hagyott ott az írói pálya kedvéért, mely fényűzőbb élettel kecsegtette. Bár interjúkban beszélt hosszadalmas és fájdalmas válásáról, az írónő azt állította, nem saját különválásának élményét írta meg az Elvált nők klubjában. "Semmi esetre sem az én házasságom, de nem is a saját életem szolgált a történet alapjául. Maga az élet ihlette a társadalmi szatírát" - nyilatkozta.

A regényírónő Randy Goldfield néven látta meg a napvilágot New Yorkban, majd később nevét Justine Rendalra változtatta, regényeit pedig Olivia Goldsmith néven jelentette meg. Noha halálhírének bejelentésekor 54 évesnek tüntették fel az írónőt, az amerikai írók életrajzi adatait tartalmazó Writers Directory szerint 1954-ben született.