Olivier Martinez hűséges típus

2004.08.09. 10:56
Vigyázzon, mert ha a magánéletéről kérdezi, képes és behúz egyet! - figyelmezteti rendszeresen a sajtófőnök az újságírókat, mielőtt leülnek interjút készíteni Olivier Martinezzel. Pedig mindenkit az érdekel a legjobban. Akkor most lesz esküvő Kylie Minogue-gal vagy sem?
Jó lenne kideríteni, hogy akkor most mi az igazság, de ahogy Olivier percre pontosan megjelenik az interjúra, tűzpiros pulóverében olyan gyönyörű, hogy az újságíró (főleg ha nő) azzal is bőven megelégedne, ha csak az időjárásról beszélne.

Volt bokszolóhoz méltóan izmos a felsőteste, nyakában egy Szűz Mária-medál. "Ez a Rossillói szűz, a cigányok, a lázadók és a magamfajta rosszfiúk védőszentje." Egy Marokkóból érkezett, spanyol származású bokszoló és egy párizsi titkárnő fiaként született. Olivier szintén jeleskedett az ökölvívásban, de aztán elvégezte a párizsi Színművészeti Akadémiát, színpadon játszott, majd forgatni kezdett, és olyan nagyságokkal dolgozott együtt, mint Yves Montand és Marcello Mastroianni, illetve a rendezők közül Jean-Paul Rappeneau, Jean-Jacques Beineix vagy Bertrand Blier. És ezzel el is dőlt a sorsa: az 1995-ös Huszár a tetőn című filmmel, amelyben Juliette Binoche volt a partnere, már nemzetközi hírnevet szerzett magának, annál is inkább, mert kiderült, hogy a forgatás alatt igencsak összemelegedtek Juliette-tel. Azóta művészinek aligha nevezhető hollywoodi filmekben is játszott, láthattuk többek között a S.W.A.T. - Különleges kommandóban.

Mindössze 1996 és 1999 között volt némi stagnálás a karrierjében. "Mindenre nemet mondtam. Valamiféle késői kamaszkori válságon mehettem át akkoriban, 28 évesen. Nem tudtam, mit csináljak, meg akartam változtatni a világot, meg ilyesmi. De nagyon sok mindent tanultam. Ma már jó irányban is le tudom vezetni az energiáimat, nem csak valami ellenkezésben. Megtanultam, hogy a dühömet és az agressziómat előre vivő indulatokká változtassam. Már nem jövök dühbe olyan könnyen."

Akkor talán megpróbálkozhatunk egy-két magánéletre vonatkozó kérdéssel... "Na, olyankor azért elborul az agyam. Én nem akarom az életemet a nyilvánosság előtt élni! Az Egyesült Államokban lakom, tudom, hogy megy ez. Van, aki szereti a népszerűséget, és én nem is ítélem el ezért őket, attól még lehetnek nagyszerű színészek. De én normális akarok maradni. Los Angelesben a Hotel Marmont-ban lakom, és annak örülök a legjobban, amikor a londínerek simán megkérnek, hogy álljak be a garázsba egy különösen klassz autóval, mert félnek, hogy meghúzzák az oldalát. Tudják, hogy szívesen megteszem és hogy meg is tudom csinálni."

Akkor, ha nem is Kylie Minogue-ról, de legalább általában a nőkről... "Mindig szerencsém volt velük. Nem csalódtam a szerelemben, soha nem szenvedtem egy nő miatt, persze tudom, hogy előbb-utóbb ez is meglesz, ez elkerülhetetlen. De azt is tudom, hogy képes leszek ugyanazzal a nővel leélni az életemet. Nagyon hűséges vagyok."

A cikk teljes változata az augusztusi Elle magazinban olvasható.