horoszkóp

Fiára lőtt Ryan O'Neal

2007.02.05. 11:59
A Love Story egykori főhőse fiával került lövöldözős összetűzésbe, melynek az apa letartóztatásával a rendőrség vetett véget. A hatóságok nem adtak tájékoztatást a vita részleteiről, de annyi tudható, hogy a fiúnak nem ez az első ügye velük.

Ryan O’Nealt letartóztatták: a Love Story 65 éves főszereplője szombat hajnalban saját 42 éves fiával került összetűzésbe.

A rendőrséget és a mentőket pénteken nem sokkal éjfél után riasztották a színész malibui otthonához, ahol a hatóságok megállapították, hogy az idős színész fegyverrel támad fiára, a szintén színész Griffin O’Nealre – írja az AP hírére hivatkozva a CBS News. Az apát őrizetbe vették halálos fegyverrel való fenyegetés valamint lövöldözés vádjával, de 50 ezer dollár óvadék fejében végül szombaton reggel elengedték – tájékoztatta a sajtót a Los Angeles-i Seriff Hivatalának illetékese, John Benedict hadnagy. Hozzátette: az összetűzésben egyik fél sem sérült meg, de arról nem szolgált információval, mi volt apa és fia közt a vita tárgya. A nyomozás jelenleg folyik, Ryan O’Neal egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyről.

Ryan O'Neal

A színész az 1970-ben készült Love Story főszerepével vált ismertté, ezért Oscar-díjra is jelölték. Későbbi ismertebb filmjei közt szerepel Stanley Kubrick Barry Lyndon-ja, a What’s Up Doc című vígjáték, valamint a Barbra Streisanddal közös The Main Event.

Lánya tízévesen nyerte meg az Oscart

Első feleségétől, Joanna Moore-tól két gyermeke született: Griffin és Tatum O’Neal, aki később együtt szerepelt vele Peter Bogdanovich 1973-as Papírhold című filmjében. Az akkor tízéves kislány a filmtörténet legfiatalabbjaként Oscar-díjat is kapott ezért az alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Ryan O’Neal később Farrah Fawcettel is élt együtt, és bár össze nem házasodtak, kapcsolatukból született egy Redmond nevű fiú.

Fiát nem díjazták

A 42 éves Griffin O’Neal is játszott pár filmben a 80-as és 90-es években, de színészi tevékenységénél gazdagabb a rendőrségi aktája. 1986-ban az ő felelősségét állapították meg egy csónakbalesetben, amelyben meghalt Gian-Carlo Coppola, a híres rendező fia. O’Nealt ezért a bíróság 400 óra közmunkára ítélte, ám mivel nem jelent meg a kijelölt feladatra, 18 napi börtönbüntetésre változtatták az ítéletet. 1989-ben ittas vezetésért tartóztatták le, de ezt végül megúszta próbaidőre bocsátással.

1992-ben kis híján lecsukták három évre, de végül nem sikerült egyértelműen rábizonyítani, hogy ő lőtt volna rá exbarátnője autójára (melyben épp akkor nem ült senki). Bírósági rendelkezésre azonban részt kellett vegyen egy egyéves, bentlakásos intézetben letöltendő drogelvonókúrán, és ötévi próbaidőre bocsátották.