Kiszel Tünde döbbenteset kérdezett Claydermantól

2008.02.02. 09:30
Az idei Operabál ugyan a tizenharmadik, de a szervezők nem babonásak. Az eseményt megelőző péntek esti sajtótájékoztatón kiderült például, hogy szombaton jelen lesz a világ tíz legszebb nőjének egyike, hogy Richard Clayderman minden áldott nap zongorázik, hogy az Operabál igazgatója túlságosan szerencsés a tombolákkal, ezért nem vesz többet. Kiszel Tünde sajtótörténeti jelentőségű kérdést intézett a Romantika Hercegéhez.

Szerencsére nem babonásak az Operabál szervezői, így nem zavarja őket, hogy az idei az újkori Operabálok sorában immáron a tizenharmadik. Legalábbis ezzel nyitotta meg a péntek esti sajtótájékoztatót a mutatós sapkát viselő igazgató (aki idén először nem vesz tombolát, mert minden évben nyer, és ezt már nagyon röstelli).

Egy csomó hasznos információt tudtunk meg Richard Clayderman érkezéséig és Kiszel Tünde hozzá intézett, különleges kérdéséig. A legfontosabbakat ezúton osztjuk meg kedves olvasóinkkal.

A meseszerűségek: Hamupipőkék, Hófehérke, üveghegy, szépségkirálynők

Klikk!

Az idei Operabál a mese tematikára épül, ezért is hívtak meg egy neoromantikus zenében utazó herceget (nem kommentáljuk a választást, csak annyit, hogy a diszkósított Törpapáról is hasonlóan gondolkodunk mind zeneileg, mind meseileg) Az épület előtt lesz egy jégből készült üveghegy - azon túl maga az esemény -, remélhetőleg nem érkezik szombaton enyhülés. Hamupipőkék is növelik a meseszerűséget, igaz, ők például tavaly is voltak. Magán a rendezvényen az ígéretek szerint több történelmi és mesebeli báli szereplő is cirkál majd, mint például Ferenc József, Sissy, huszárok, alabárdosok a kapuban, Csipkerózsika, Hófehérke és mesebeli tündérek.

A mi Miss Universe-ünk (Bóna Ildikó) és Miss World-ünkön (Bodri Krisztina) kívül különféle országok szépségkirálynői is emelik majd az esemény fényét, köztük az igazán eredeti, színes bőrű Kopasz Királynő, aki tar fővel, kizárólag arcának sikerével jutott be a mexikói Miss Universe-en az első tízbe.

Az újdonságok: tévés közvetítés, divatbemutató, János Vitéz koktél, box utca

Az újdonságok: élő közvetítésben mutatja a Fókusz a bevonulást. Idén először lesz haute couture divatbemutató több szalon közreműködésével. A mese tematikához kapcsolódóan mutatnak be két új koktélt is, az egyik neve János Vitéz és Johnny Walker Blacket tartalmaz, a másik Csillagszemű juhász névre hallgat és Unicum Nextet mixelnek össze benne valamikkel. Látatlanban az egyik legérdekesebb helyszín az ún. gyorsszervizként funkcionáló Box utca lesz, ami szintén nem volt korábban és nagyjából olyannak írták le, mint egy kihelyezett wellness központ és egy varroda keverékét: lehet majd lábat masszíroztatni és gombot felvarratni (ráncot nem), sminket igazíttatni stb.

Richard Clayderman zongorázni is fog

(A felvételen a művész egy korábbi budapesti koncertje látható)

Miután mindezt megtudtuk, megérkezett az idei díszvendég, möszijő Richard Clayderman (55) is, aki felé csak úgy záporoztak a kérdések, és akitől legszívesebben azt tudtam volna meg, hogy így túl az ötvenen inkább zavaró vagy inkább imponáló, hogy Nancy Reagan (82) 15 évvel ezelőtti megjegyzése óta a mai napig a Romantika Hercege toposszal él. Ami pedig a legfontosabb: ő nemcsak önreprezentál és díszeleg majd, játszani is fog az Operabálon, ami biztosan szívbemarkolóan neoromantikus lesz. Egyébként azt is elmondta, hogy minden egyes nap zongorázik, olyan ez neki ugyanis, mint másnak a reggeli torna.

Kiszel Tünde felteszi A kérdést

És ekkor jött az este dramaturgiai csúcspontja, amikor is Kiszel Tünde (életkorát titkolja) emelte szólásra a kezét, és miután elmondta, hogy a Sikeres Nők Lapja, valamint Sok Televízió képviseletében van jelen, a neoromantikus zenészhez fordult és feltette a két legfontosabb kérdést: "Milyen érzésekkel jött Magyarországra és milyenek a magyar nők?"

Clayderman mindkét kérdésre pozitív, a magyar ember fülének kedves választ adott.

Gundel-gulyás osztás a Blahán

Nem telhet el Operabál jótékonykodás nélkül. A különféle, kórházaknak és árva gyerekeknek tett felajánlásokon kívül szombaton, 13 órától a Blaha Lujza téren kb. 1500 adag Gundel-gulyást osztanak ki. A Máltai Szeretetszolgálat a helyszínen egy speciális tüdőszűrő állomást állít fel.