horoszkóp

Alain Delon az idei Operabál díszvendége

2006.01.17. 16:10
Az Operabál Kft. február 25-én tizenegyedik alkalommal rendezi meg nívós bálját, ahova idén a hölgyek örömére Alain Delont hívták meg.

Az idén 71 éves Delonon kívül is lesz kiért megvenni a hatvanezertől kétszáznegyvenezer forintig terjedő áron kapható jegyeket: ott lesz még Kóka János, Bozóki András, Göncz Kinga, Hiller István, Lamperth Mónika, Rockenbauer Zoltán, Veres János és mindenki, aki számít. Az Operabál történetében eddig talán 1996-ban kedveztek legjobban a hölgyvendégeknek, ekkor a Feketeerdő Klinika tehetséges orvosát, Sascha Hehnt hívták meg díszvendégül, de az utóbbi alkalmakkor inkább az idősebb urak szívét akarták megdobogtatni. Tavaly Gina Lollobrigida tette nálunk tiszteletét, előtte Katarina Witt lejtett táncot, 2003-ban pedig Catherine Deneuve-nek tetszett nagyon a budapesti Operabál.

Tánc, zene, mulatság

Butor Mónika lejt
A bál a hagyomány szerint a negyven párból álló nyitótánccsoport Lehár Arany és ezüst keringőjével nyit, de idén sem marad el a mindig nagy sikert arató palotás. A szervezők idén kevesebb éneklést ígérnek, több táncot és zenét: főleg Puccini és Verdi remekműveit. A bécsi Johann Strauss zenekar pedig csodálatos waltzerekkel örvendezteti majd a népet.

Nem olcsó, de jó

A Velvetnek tavaly nem sikerült akkreditációt szereznie a bálra, ezért riporterei kénytelen voltak belógni, viszont ezt megelőzendő idén a szervezők meghívtak minket is. Jegyet venni amúgy sem tudnánk, mert a vacsora nélküli jegy hatvanezerbe (plusz áfa), a Gundel-vacsorát tartalmazó százhúszezerbe, a páholybérlet pedig kétszáznegyvenezerbe kerül.

Kaja, pia

A Gundel étterem egyik dísztermében tartott sajtótájékoztatón a szerencsések már kaptak is kóstolót a menüből, amit szintén a hagyományoknak megfelelően a Gundel szakácsai készítenek majd el. Pár éve már csak hideg ételeket kapnak a vendégek, de ez az ő érdekük is, mert így nyugodtan mehetnek táncolni, körbenézni és közben nem hűl ki a drága vacsorájuk. Lesz füstölt sajtszerpentin, lazacos háromszög, zöldséges párna, tepertős pogácsa, libamájas gallér, szezámos batyu baconnel, és háromféle Gundel-sajt fadobozban, de mindez csak az előétel.

Érdemes befizetni a drágább jegyre a királyrák és harcsa miatt, amit fél éve cseresznyefán füstölnek, vagy a tokaji aszúval készített fügés kacsamáj terrine-nel és aszúkorcsolyával illetve a kaviárjával tálalt pisztránghab miatt is. A főétel magokkal bundázott pulykamell lesz vörösáfonyával és póréval sütve barackos chutneyval, akinek ez nem ízlene, az ehet gombás szarvasgerincet borjúkarajjal, zöldségpástétommal és mediterrán burgonyasalátával. Desszertként mini tortaválogatással lehet majd élvezkedni.

Az alkohol szerelmesei sem maradnak hoppon az Operabálon. A Zwack Rt. részéről Zwack Izabella borválogatását ízlelgethetik, de lesz Johnny Walker Black Label és Unikum Nexxt is, valamint a Velvet két kedvenc bora, Nyakas Don Olivér és Weninger Terra Nemo is.

Luxus és jótékonykodás

Hogy a luxus érzetét még jobban tetézzék, a helyszínen termékbemutatót tart a júniusban az Andrássyn nyitó Louis Vuitton üzlet, illetve milliókat érő Cartier és Piaget órákat is nézegethetnek majd. Akinek ez sem elég, gyönyörködhet a bálban kiállított négymilliót érő tenyésztett gyöngyben, amit Jonatánnak hívnak.

Hogy ne legyen rossz szájízünk a luxus és a csillogás láttán, tudni kell, hogy az Operabál idén is jótékonykodik majd. A hagyomány szerint a bevételből megint támogatják a Táncművészeti Főiskolát, de idén egy festőművészt is: Heitler András képzőművész fog festetni egy pillanatképet a bálról, és ezért kap majd tőlük pénzt.