horoszkóp

Geri Halliwell a bécsi Operabálban mulatott

2005.02.04. 18:28
Ötszázezer fontot kapott egy idős osztrák playboytól, amiért az ő kísérőjeként vett részt a bécsi Operabálon Geri Halliwell, aki szolid fekete estélyiben, szőrmekeppel vonult be és rendületlenül mosolygott - hisz ez volt a dolga.

Geri Halliwell egyébként énekesnő - az agg milliárdos, Dickie Lugner ebbéli munkásságát is elismeri, de most mégis azért fizetett neki félmillió fontot, hogy az énekesnő az ő kísérőjeként vegyen részt az idei bécsi Operabálon. Az európai felső tízezer legendásan látványos rendezvényét február 3-án tartották, Halliwell pedig egyúttal a díszvendég szerepében is tündökölt. A millárdos osztrák építési vállalkozó minden évben másik híres - és dekoratív - hölgyet kér fel kísérőjéül, idei választását azzal indokolta, hogy szerinte Gerinek csodaszép a mosolya. Halliwell a képek tanúsága szerint megdolgozott a közel 180 millió forintos csekkéért, és szorgalmasan végigmosolyogta a rendezvényt.

Halliwell az alkalomra szolidan elegáns, vállpánt nélküli fekete estélyit vett fel, melyet krémszínű szőrmestólával egészített ki. Bevonulásakor láthatóan elégedett volt az fényűző környezettel és az alkalomra narancsszín dekorációval díszített Operaházzal.

Intézményesült rongyrázás

Nézze, milyen jó volt neki!
Politikusok hada - például az osztrák elnök, Heinz Fischer és Wolfgang Schüssel kancellár - , előadóművészek és a felső tízezer képviselői vettek részt a csütörtöki bálon, amelyet az osztrák tévé is közvetített. Az idén 135 éves Operaház színpadát és nézőterét a nagy alkalomra óriási táncparketté alakították a több száz táncospár részére, és idén sem kímélték a költségeket a díszítésen: több mint 55 ezer narancsszínű rózsát, orchideát és más virágot hozattak az olaszországi San Remóból.

Az Operabál 1935 óta a bécsi társadalmi élet legfontosabb eseménye. A 4700 jegyet idén is gyorsan elkapkodták, pedig a jegyárak 150 fontnál kezdődtek, a legdrágább, nyolcüléses páholyok pedig 11 000 fontba kerültek. Idén először nem lehetett dohányozni a rendezvényen, de a szervezők azért gondoltak a dohányosokra, akik nikotintartalmú rágógumikkal enyhíthették kínjaikat.

A szokásos tüntetés is megvolt

Vannak, akik a patinás rendezvénynek a kirívó fényűzés és a gazdagság túlzott fitogtatását róják fel: idén sem zajlott demonstráció nélkül az esemény, bár kevesebben voltak a tiltakozók, mint az előző években. Ez azért meglepő, mert az eredetileg február 3-ára tervezett bál heves politikai hullámokat kavart a délkelet-ázsiai szökőár miatt. Az osztrák szocialista párt, az SPÖ elnöke, Gusenbauer a katasztrófára való tekintettel azt követelte, hogy mondják le a rendezvényt, mert szerinte nem vet jó fényt Ausztriára, ha ilyen körülmények között gondtalan mulatozással töltik az estét. A rendezvényről döntő minisztertanács végül elutasította a javaslatot, Ioan Holender, az Operaház vezetője pedig kompromisszumos megoldásként bejelentette, hogy jótékonysági akcióval kötik egybe az estélyt.