horoszkóp

Szinetár Dóra lazaccal etette közönségét

dns
2004.09.17. 12:49
Az Operett Színház Rómeó és Júlia című darabjának néhány szereplője főzött kedvenc közönségének. A sztárvacsora elnevezésű rendezvény Verona ízeit idézi, miközben az étterem falán a dráma szerelmesei fröccsöntött változatban kacsintanak a hús-vér karakterekre, akikről kiderült, remek szakácsok.
A közönségnek főznek

Tekintse meg képeinket!
"Ma este nincs más dolgotok, csak enni. Az Operett angyalainak amúgy intéztem egy fellépést decemberben" - újságolja az est egyik szervezője egyetlen levegővétellel a Shakespeare étterembe lépő Janza Katának, aki a trakta tiszteletére talpig feketébe öltözött.

Az Operett Angyalai kifejezés ismerős lehet azoknak, akik nézték a Dalnokok Ligája zenész szituációs komédiát Janza Katával, Kékkovács Marával, Szinetár Dórával és Siménfalvy Ágotával. A sztárvacsora kifejezés pedig a Nagy Zabálásra emlékeztetheti Marcello Mastroianni híveit és koleszterin-fetisiszta követőit. Itt szintén főznek a szereplők, de saját közönségüknek.

Böjtölnek a hízás szerelmesei

A belvárosi étterem elé érkező riporter jobb oldalát egy fáklya világítja, bal felől egy bádoglétrán égőt cserél a személyzet. Elölről pedig egy mondat üt meg a fülét: "mi, a hízás szerelmesei, úgy látszik, ma nem szedünk fel sokat." A sejtés egy mackótermészetű úrtól származik, aki egy U alakú bankett-asztalnál ülve szeme sarkából követi, ahogy a pincérek minestronét, azaz olasz zöldséglevest szolgálnak fel a vendégeknek.

"Három versenyzőnk az Operett Színház berkeiből vív a "legjobb szakács" elismerésért. Vendégeink végigkóstolják majd a Rómeó és Júlia szereplőinek olasz menüjét, és cetlin szavazhatnak, melyik fogás ízlett a legjobban" - konferálja a mikrofonba Csizmadia Gergő házigazda, aki több száz párt hozott össze az elmúlt évadban. Legalábbis egy nettó húsz perces kereskedelmi adásidőre.

Zöldségimprovizáció és fröccsöntött szeretők

Időközben a vendégek megkapják a levesüket. A riporter a főtt cukkinik, gombák és makarónik közt a gazdag sűrűje magyarázatát kéri Német Attilától, aki Escalust, Verona hercegét alakítja esténként.

"A zöldségeket a szakácsok improvizálták, én csak vezényeltem, mint egy séfkarmester" - súgja Attila. Feje fölött épp az Erzsébet királynő korát idéző Globe színház páholya látható úri nézőkkel. A műanyagbaba-installáció látcsöve az ellenkező oldalon felfüggesztett Rómeó és Júlia erkély-jelenete felé néz, amelyet fröccsöntött szerelmesek imitálnak. Alattuk a női főszereplő hús-vér mása, Szinetár Dóra kortyol a vörösborból. Párjával, Bereczki Zoltánnal együtt a második fogást készítették.

Francia trend és olasz étel

"Vegetáriánus vagyok, így olyan ételt szerettem volna készíteni, amit még én is szívesen megennék. Így döntöttünk Zolival a lazac mellett, amelyhez zöldborsmártást terveztem, de édesanyám nem tudott negyven embernek való adaggal szolgálni. Így sajtmártással és salátával tálaljuk" - ismerteti a menüt Dóra, miközben Bereczki csíkos ingben és kötényben szolgálja fel a fogást.

A színész azt vallja, semmilyen ételt nem tud előállítani, remekül vagdal viszont zöldségeket. Riporterünk közben a valódi pincértől megtudja, Franciaországból vettük át az irányzatot, amely szerint a fogásokat óriási tálon, együtt a salátával és bő díszítéssel tálalják. Az viszont inkább magyar hagyománynak tűnik, amit a riporter a felső szinten figyel meg. Egy fiatal nő mobilon tartja a kapcsolatot ismerősével és a hírességek minden lépéséről realtime beszámol, miközben a plafonra ragasztott 'Vízkereszt, vagy amit' feliratot fixírozza álcából.

Elfogult desszertfan és Coca Cola

Klikk a képre!
Azonnal le is adhatja a drót nélkülin a fő trükköt is, amelyet Náray Erika, Júlia Dadája tesz közzé Scully ügynök hangján. Eszerint a tiramisut már egy nappal korábban el kell kezdeni, akár a pácolt húst. Közben körbe jár a mascarpone-desszert hegy, és már csak szavazni kell a legjobbra.

A riporter bal oldali szomszédja keze felé sandít, aki történetesen a tiramisu-mesternő férje, és leadja szavazatát a desszertre. Kolléganőnk inkább a haltálról írna esszét az emlékkönyvébe.

"Mi vagyunk itt a Coca Cola titkos adalékanyaga. Nélkülünk is elkészítik, de az nem ugyanolyan jó, mint ha benne vagyunk "- summáz nevetve Bereczki Zoltán, miközben átveszi a legjobb fogásnak járó oklevelet az étterem vezetőjétől.