horoszkóp

Autókat osztogatott Oprah Winfrey

2004.09.14. 15:58
Az Oprah-show őszi szériájának induló adása példátlan nyereményözönnel lepte meg a stúdióban helyet foglaló gyanútlan közönséget. A legújabb Pontiac G6-os sportszedánból például 276 darabbal.
Oprah Winfrey, a nevét viselő tv-show háziasszonya már 19. évadját kezdte meg a nyári szünet utáni első adásával. A műsor 1986-os debütálása óta az USA legnézettebb napközbeni beszélgetős műsora, ezúttal azonban óriási meglepetést tartogatott stúdióközönsége számára: a 276 résztvevő mindegyike kapott egy új autót. A 7 millió dollár (közel másfél milliárd forint) összértékű ajándékot a show-hoz hasonlóan chicago-i székhelyű General Motors ajánlotta fel, akik legújabb, Pontiac G6 sportszedánjukkal lepték meg a közönség tagjait.

A meglepetést fokozni

A nagyvonalú ajándék frappánsan kapcsolódott az Oprah-show hétfői, "A Legmerészebb Álmok Valóra Válnak" címet viselő adásához: "Nincs olyan elrugaszkodott álom, olyan lehetetlen kívánság, ami ne teljesülhetne" - vezette fel Winfrey a témát, majd kiválasztott 11 embert a közönség közül, akiket felhívott a színpadra, és közölte velük, hogy egy-egy új autó boldog tulajdonosai. A közönség többi tagja közt ezután ajándékdobozokat osztottak ki, Winfrey pedig azt mondta: mindenkinek egyszerre kell majd kinyitnia a dobozt, amelyek közül az egyikben egy újabb, tizenkettedik kocsikulcs lapul. Az igazi meglepetés ezután következett: miután a dobozokat kinyitották, mindenki egy-egy kocsikulcsot talált benne. A felajzott és eksztatikus hangulatú közönséget Winfrey ezután kiterelte a stúdió elé, ahol egy parkolóban 276 G6-os várta őket, hatalmas vörös masnikkal díszítve. A közönség minden tagjára jutott egy-egy Pontiac-autóügynök, akivel mindenki megbeszélhette, milyen színben és milyen esetleges extrákkal szeretné megkapni a saját - teletankolt - modelljét.

És még jobban

A szerencsések emellett további nyereményeket is hazavihettek: valaki egy négyéves ösztöndíjat nyert, míg egy fiatal nő, aki tinédzserkorát nevelőotthonokban és hajléktalanmenhelyeken töltötte, egy tízezer dollár értékű ruhatárat és átalakító tanácsadást nyert. Egy nyolc fogadott gyermeket nevelő család pedig egy egész házat kapott teljes berendezéssel és felszereléssel, valamint egy 130 000 dolláros (kb. 26 millió forint) csekket, amiből fedezhetik adósságaikat.