Orlando Bloom a Knight Rider miatt lett színész

2004.12.28. 16:52
A kis Orlando lelkesen nézte annak idején David Hasselhoff és autója kalandjait. A sorozat olyan óriási hatást tett rá, hogy pályát is ez alapján választott. Mégsem szuperhős vagy autószerelő lett, hanem színész.

Orlando Bloom nemrégiben elárulta, hogy David Hasselhoff hatására választotta a színészi pályát. A fiatal színész gyerekkorában istenként tisztelte Michael Knightot, a Hasselhoff által játszott szuperzsarut a Knight Rider sorozatból. Másik kedvence a Szupercsapat volt, de amikor rádöbbent, hogy a rajongva tisztelt hősök valójában nem is léteznek, úgy döntött: ilyeneket ő maga is szívesen eljátszana.

Bejött neki

"Amikor ráébredtem, hogy a Szupercsapat és a Knight Rider nem valóságosak, azonnal tudtam, hogy színész akarok lenni. Azt gondoltam, imádnám, ha én is ilyen fickó lehetnék, mint ők" - magyarázta meg inspirációját Bloom. Gyerekkori álma azóta valóra vált, mert mióta Hollywood is felfedezte magának, eljátszhatott jópár hősszerepet a Gyűrűk ura tündekirályfijától, Legolastól egész a Karib-tenger kalózainak főszerepéig, amikkel nem csak maga lehet elégedett, hanem komoly rajongótábort is gyűjtött.

Mindenki rá kíváncsi

A rajongók pedig egyre kíváncsibbak rá: a Google 2004-es találati listája szerint Bloom lett a "legkeresettebb férfi" a világon, maga mögé utasítva Eminemet, Johnny Deppet és Justin Timberlake-et is. A színész a "legkeresettebb híresség" kategóriában is győzelmet aratott, az általános keresőszavak listáján pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. Ez utóbbi listán az abszolút győztes - az előző évekhez hasonlóan - Britney Spears lett.