Pirospólós Elton John és Botox-injekciók, krokodiltáska és szmokingos médiamunkások: Hollywood a díjátadás előtti napokban.
Már a hét elején megkezdődött a visszaszámlálás az Oscar-díjátadás kapcsán. A nagy eseményt megelőző napokban az izgatott hollywoodi sztárok laza koktélpartykkal, ünnepi lakomákkal, divat-és ékszerbemutatókkal igyekeznek enyhíteni szorongásos félelmeiken, írja a német Stern hetilap. Elsősorban természetesen a
Tekintse meg képeinket!
Néhány üzlet kizárólag a meghívót felmutatók előtt nyitja meg kapuit. Különféle ajánlatokkal csalogatják a hírességeket: például egy "csupán" ezer dollárra rúgó nyaklánc-fülbevaló kombinációval, amihez még egy kozmetikumokkal töltött krokodilbőr kézitáska is jár, értesült a People Daily napilap.

Más cégek egy gyors ráncsimítás ajánlatával próbálnak kuncsaftokat szerezni. Fodrászok és kozmetikusok versengenek a celebrityk kegyeiért, s az alkalmi kezelésekhez gyakran ráncűző Botox-injekció is jár.

Más helyeken fogfehérítésre nyílik lehetőség s ha akarják, egy speciális smink segítségével akár percek alatt arany barnára sülhetnek a hírességek. Masszázs, arckezelés, manikűr, pedikűr és egy különleges "last-minute" tréning az izomfeszültség javítására (utóbbi csak az Oscar-jelölteknek); a legkülönfélébb eszközökkel igyekeznek a szépségszalonok még több pénzt kicsikarni kuncsaftjaikból.

Újságírók munkaruhában

Az akadémia adatai szerint 129 ország több százmillió tévénézője követi majd nyomon az eseményeket. Hogy senki se zavarja meg az összképet, még azokat is a szigorú szabályok kötik, akik a reflektorok másik oldalán dolgoznak: közvetlenül a sajtóakkreditációs központ mellett például egy szmokingkölcsönzőt állítottak föl, a riporternőket pedig kizárólag estélyiben engedik be.

Ha egy ismert arc kimozdul, az újságok pontosan számon tartják, mikor, hol, kivel és mit csinált. Elton Johnt például sötét kabátban, színes szemüvegben, technópiros pólóban csípték el öt másik férfi társaságában a celeb-spotterek. Azt is azonnal jelentették, amikor Charlize Theron, az idei év egyik nagy kedvence egy étteremben 15 percen át várt a pincérre.

Biztonsági óvintézkedések

Klikk a képre!
Napok óta rendőrök és privát biztonsági emberek posztolnak a hotelek és bárok előtt a hűvös esőben. Az persze titok, hogy pontosan hányan is gondoskodnak a rendezvény biztonságáról. "Efelől nem adhatunk ki információkat" - nyilatkozott a kérdés kapcsán a sajtónak a filmakadémia. Az autóval érkezőket mindenesetre figyelmeztetik, hogy a parkolóházakban hagyott kocsijukat "gyanús esetekben" minden további nélkül feltörhetik és átkutathatják. A rendőrök árgus szemekkel vizsgálják azokat is, akik műanyagzacskót hajítanak a köztéri kukákba. Az Oscardíj átadás a biztonságiak számára nem más, mint szimpla idegpróba. Persze lehet, hogy ezzel a sztárok sincsenek másként.