Esküvői ruhadivat az Oscar-gálán

2004.03.01. 15:26
Egyértelműen a hosszú fehér ruha, és a fehér bőr volt a divat az idei Oscar-gálán, mindehhez társult a szőke haj és az ékszertelenség visszafogott, jellegtelen egyszerűsége. Csupasz nyakak és előnytelen ruhák tobzódása az év legnagyobb filmes eseményén, Velvet különdíjakkal.
Sandra Bullock a megszokottnál és elvártnál szőkébben, John Travoltával az oldalán perdült be a díjkiosztóra, hogy átadja a legjobb filmzenéért és zenei szerkesztésért járó díjakat. Ruhája inkább hasonlított esküvői ruhára, mint estélyire, bár ez, mint látni fogjuk a legtöbb ruháról elmondható. Az egyszerű, szűk fehér ruha alul jelentősen kibővül és két sor vastag, az alján és térdvonalban pedig fehér szőrcsík díszeleg. Sandrának is az egyszerűség jegyében telt az estéje, hosszú fülönfüggőin és a szőrmecsíkjain kívül semmilyen ékszert vagy kiegészítőt nem viselt.

Romantikus lelkek

Tekintse meg képeinket!
Esküvősre vette a figurát a Hűtlen sztárja, Diane Lane is. Egyszerű vonalú fehér ruháját két kivágás, illetve kerek luk díszítette, ami kellemes dekoltázst biztosított az érdeklődőknek. Diane az érdekes dekoltázs ellenére is egyszerű benyomást keltett, és még a fülönfüggőről is lemondott, mindössze egy apró fülbevalót és gyűrűt viselt, és a visszafogott imidzset hátrakötött hajával fokozta maximálissá.

Micsoda szőke nő

Szintén erősen kiszőkítve, frizurájával a 80-as éveket idézve, tűnt fel az állandó lenyűgöző jelzővel illetett, már Oscar-díjas Julia Roberts is. Halvány arany színű, mell alatt húzott, vastag pántos Armani-ruhája magában szép lenne, ám nehéz szemet hunyni Julia szőkített haja fölött, így az összhatás legnagyobb igyekezetünk ellenére sem nyeri el tetszésünket, a barna vagy vörös Juliát valahogy jobban szeretjük.

Bár Naomi Watts, a 21 gramm sztárja nem kapta meg a legjobb színésznőnek járó díjat, ennek ellenére boldognak látszott a távolról kissé poros rakott csipkefüggönyhöz hasonlító, vállpánt nélküli Versace-ruhájában, - ami ráadásul ugyanolyan színű, mint a bőre, így hirtelenjében összehívott szerkesztőségi zsűrink megajándékozta őt a legelőnytelenebb ruhát viselő hölgy címével. Bár a rakott szoknya valószínűleg csak az úttörő múlttal rendelkező nőnemű újságírókból vált ki ellenszenvet, és az is igaz, hogy volt némi hezitálás közte és Sandra Bullock között. Naomi az idei hagyományokhoz hűen szintén semmilyen ékszert nem viselt a fülbevalón, no meg a kísérőjén, Heath Ledgeren kívül.

Még egy menyasszony

Talán már mondanunk sem kell, hogy hosszú fehér ruhában jelent meg az Oscar-díjas szépség, Angelina Jolie is, bár ő már nem volt annyira visszafogott, és inkább egy vadóc menyasszonyhoz hasonlított, aki most lépett ki a November Rain-ből. Marc Bouwer tört fehér ruhájában, elöl-hátul hatalmas kivágással a színésznő büszkén és vidáman, haját copfba fogva sürgött ide-oda, rövid selyemuszályt húzva maga után.

Dacolva a trendi nőkkel vállpánttal és talpig feketében, ám szintén fehér bőrrel, kissé slamposan jelent meg Susan Sarandon férjével Tim Robbinssal, és két fiával. A meglehetősen misztikus Gucci-ruháról nehéz megállapítani, hogy kissé szűk mellben, vagy csak félrecsúszott az est végére, mindenesetre meglehetősen sokat mutat a színésznő melleiből. Szintén elüt a mainstreamtől Susan kezére húzott ékszergyűjteménye, amely feltűnő gyűrűkből és karkötőkből áll. A vadócnak tűnő színésznő kibontott hajjal és élénk piros rúzzsal mosolyogta végig az estét, és karjára csúszott vállpántjával a férfiakat, stílusával pedig a mi szívünket hódította meg.

Masnis Zellweger

Fehér uszállyal a háta mögött jelent meg a végül is a legjobb női mellékszereplőért járó szobrocskát bezsebelő Renée Zellweger is, akit láthatólag és teljes joggal cseppet sem zavartak a Bridget Jones folytatása miatt magára szedett kilói. A Carolina Herrera műhelyéből kikerült kreáció egész vállát és hátát szabadon hagyta, és ha a ruha derekán nem éktelenkedne egy rekordméretű masni, Renée kifejezetten szexis lenne így tűsarkúban, hófehérben, megbízhatóan piros szájával. Masnival azonban leginkább egy hatalmas ajándékdobozra emlékeztet, bár valószínűleg már nem tudjuk lemosni magunkról, hogy csak a rosszindulat beszél belőlünk.

Bármennyire nem értünk egyet a fehér őrülettel, mégis inkább ezt ajánlottuk volna Jamie Lee Curtisnek is, ám ő inkább a kifakult farsangi krepp-papírra emlékeztető, természetesen szűk, egyszerű és vállpánt nélküli, mellben húzott Monique Lhuillier-modellt választotta. Bár az is igaz, hogy sejtelmes ruhájában tökéletesen látszik kitűnő alakja, nem beszélve arról, hogy Nicole Kidman ruhájához képest Curtis ruhája kifejezetten csinosnak mondható.

Nicole, az ebihal

Klikk a képre!
Az órák sztárja Chanel modellt öltött magára, annak ellenére, hogy mostanában gyakran lehetett olyan kijelentéseket hallani tőle, miszerint a Chanel nem hozza régi formáját, és nincs megelégedve a mostani ruhákkal. Nicole piszkosfehér ruhája alakját sem emeli ki kellőképpen, a mellmegoldás sem a legelőnyösebb számára - természetesen az ő ruhája is vállpánt nélküli - a térdtől lefelé hozzátoldott kreppelt szőrszoknya pedig kifejezetten furcsa hatást kelt. Rosszmájú vélemények szerint Nicole ebben a ruhában leginkább egy ebihalra hasonlít, de a legpozitívabb asszociáció is pusztán a hableányig terjedt. Nicole ennek ellenére mindenkit lenyűgözött mosolyával, és szép frizurájával, és láthatólag még azt sem bánta, hogy idén még jelölést sem kapott.

A legjobb női főszereplőnek járó díj mellett Charlize Theron magáénak tudhatja a legszebb és legelőnyösebb ruháért járó díjat is, legalábbis a Velvet szerint. Egyszerű Gucci-ruhájának vállpántját, csinos dekoltázsát külön értékeljük, s bár a világos színért továbbra sem vagyunk oda, Charlize a többiekhez képest barnább bőre még ezt a problémát is megoldja.